Jump to content
POLITISTI.ro

Refuzul predarii placutelor de inmatriculare

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Ziggye,

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Va salut . As avea si eu o intrebare daca se poate ...

Am in speta urmatorul caz :

Am o masina inregistrata pe Bulgaria , toate taxele platite , totul ok , cu procura de la bulgar.

In tara stiu ca este aceasta moda inraita a oamenilor legii , de a sanctiona soferii cu numere de Spania , Bulgaria , Franta , etc . Daca agentul de politie , constata printr-un anumit mijloc numai de dansul stiut , cum ca masina nu ar avea asigurare in statul respectiv , si dispune procedura retinerii placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare (pe care nu il voi inmana) , ce s-ar intampla daca refuz sa il las pe agent sa imi ia placutele ? La ce sanctiuni as fi dispus ? De natura penala sau contraventionala ? Si daca e contraventionala , cam cat ar fi amenda de mare ?

Si de asemenea , daca tot discutam despre refuz , as dori sa stiu cam ce prevederi ar fi in cazul refuzului predarii actelor politistului (ATENTIE : ma refer numai si numai la actele masini , buletinul insa i-l voi preda ) ?

Astept un raspuns din partea dvs.

Multumesc anticipat ,

Stanciu Ionel

Modificat de Catalin
  • Displace 15
Publicat

Iti spun doar ca "moda asta inraita" a oamenilor legii,asa cum ai denumit-o tu,vine de la cei cativa mii de "impresari" cu limuzine cu motoare de multi litri....care....nah...sunt tentative de smecheri si nu au bani sa-si achite taxa...o inmatriculeaza pe bulgaria....merg ca disperatii pe drumul public...comit contraventii si infractiuni la discretie...ca...nah....sunt smecher si n-are politia ce-mi face...ca nu stie cine e la volan...sau a cui e masina....in referi la speta ta...cu placutele...iti recomand sa o incerci " live" cu un coleg de la rutiera...si vezi care e rezultatul....daca nu-ti convine...depune contestatie... :))

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Deci, tu ne intrebi pana unde poti fi nesimtit si daca cu cat esti mai nesimtit cu atat creste sanctiunea?

Gandire si intrebare tipica de romanas, de sofer neaos, de bastina din Romania Cum pot incalca legea, cum pot scapa de pedeapsa si cat de nesimtit pot fi? si ca sa fie tupeul maxim mai asteapta si raspunsuri din partea noastra, de parca aici ar fi la un cabinet de avocatura.

• Apreciez 4
  • Moderator
Publicat

Ionel, ai trecut prea repede peste regulamentul ce guvernează acest website unde scrie foarte clar că scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, italice, subliniate, folosind culori, alte mărimi ori alte artificii este interzisă.
În situația în care te consideri un "jmecher" și vei refuza să predai plăcuțele cu numerele de înmatriculare se dispune imobilizarea autovehiculului, iar polițistul le demontează și le reține și fără acordul tău, pentru că are acest drept. Iar dacă în continuare te crezi tot așa "jmecher" și vei pleca cu mașina vei comite o infracțiune, care pe lângă pedeapsa privativă de libertate (poți ajunge la beci) prevede și anularea definitivă a permisului de conducere.
Refuzul de a înmâna documentele cât și refuzul de a te legitima cu actul de identitate îi oferă polițistului motivația și dreptul să te conducă la sediul poliției.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Chiar nu îmi pot da seama ce este atât de greu pentru români să înţeleagă simplul fapt că nemulţumirile sau contestarea măsurii nu se fac acolo în stradă. Pur şi simplu NU ai de ce să te cerţi cu poliţistul acolo în stradă. Ce o fi aşa greu de priceput? Legea este de aşa natură încât nemulţumirile şi contestaţiile nu se fac acolo în stradă şi nici nu-şi au locul acolo.

Poliţistul ia măsura, iar tu ca un om inteligent şi civilizat, dacă consideri că a greşit, conteşti în cu totul altă parte ... dar nu, românului îi place domnule să-şi pună ţărână-n cap, să facă puţin circ, să-i dea lecţii poliţistului, să-i arate că el este mai cu moţ. O mentalitate de ghiolbani.

Cine e inteligent şi îl duce capul, ştie şi e conştient că problemele nu şi le rezolvă acolo în stradă, ci în altă parte. Dar cum naţia asta e plină de proşti parveniţi ce se cred deştepţi, vedem zilnic cum românul îşi dă arama pe faţă încercând să-i arate poliţistului în stradă cât de buric al pământului este el.

• Apreciez 1
Publicat

Si uitati-va la el....a lansat intrebarea...si nici macar nu iese putin la interval cu vreun raspuns sau parere...sa-si sustina ideea lansata...imaginati-va individul asta in strada...cum pune el problema....pacat ca sunt o gramada ca el....

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.