Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare masina dauna totala

Pinty

Recommended Posts

Buna seara! Am si eu o problema daca ma puteti ajuta va rog frumos.. anul trecut am cumparat o masina din anglia care acolo a fost declarata "CAT C" - dauna totala, am adus-o in romania pe platforma si am reparat-o. Vanzatorul mi-a dat un certificat de export: "Certificate of salvage", la vama nu au fost probleme, dar la RAR, da! cand am incercat sa ii fac autentificarea prima data domnul de acolo mi-a spus ca documentul pe care il am eu nu poate fi folosit pt inmatricularea masinii, imi trebuie cartea, dar problema e ca in momentul in care vanzatorul din anglia a cerut la DVLA la ei cartea masinii, acestia au eliberat acest certificat pe care il am eu, atat. acesta din urma tinand locul cartii. Luni urmeaza sa ma duc din nou la RAR, dar intr-un alt judet sa imi incerc noroc sa vad ce imi spun domnii de acolo.. am mai discutat cu cineva care a fost in situatia mea si la el nu au fost probleme.. o alta varianta mi-a mai recomandat cineva este sa fac o declaratie ca am pierdut actele masinii iar cu acea declaratie ei imi vor elibera numere rosii pana iau ei legatura cu cei din anglia de la DVLA si afla care este situatia masinii.. acum partea proasta a lucrurilor este: ce se intampla daca cei de acolo vor da acel raspuns pe care il stiu deja: "masina a fost declarata dauna totala"?

• 2 years later...

Aceeasi problema o am si eu, dar la mine masina este adusa din belgia,unde a fost declarata dauna totala.cand am incercat sa o inscriu,la ghiseu mi sa cerut partea a2-a de la carte.Eu nu am partea a2-a pt ca asa am cumparato.Ulterior a fost cineva in belgia la politie inpreuna cu fostul proprietar si le-a explicat situatia,acestea ne-au indrumat sa mergem in romania la rar sa facem cartea de identitate sa o traducem si sa o legalizam pt a le dovedii autoritatilor belgiene ca masina corespunde din punct de vedere tehnic.am facut si asta,dupa care autoritatile belgiene ne-au eliberat un document care sa tina loc la partea a2-a a carti de identitate belgiana.                                                                            La politie in Romania mi-au oprit dosarul si au spus ca trebuie sa astept chiar si 4 luni de zile pana fac ei verificari si primesc un raspuns de la autoritatile belgiene.In acest caz se poate sa primesc un raspuns negativ?Masina este un golf 5 si a fost lovita aripa pragul si usa partea stanga.

Edited by mindreanu
  • Marius changed the title to Inmatriculare masina dauna totala
  • Moderator

Politia nu se mai ocupă de înmatriculări de multi ani. O altă institutie prestează aceste servicii publice. 

• 3 weeks later...

revin cu problema mea.Astazi am fost sunat de la politie si am mers sa scot numerele negre.deci se poate inmatricula o masina in Romania .care a primit dauna totala in alta tara.

• Downvote 3
  • 2 years later...

Buna ziua, recent am achizitionat un autoturism din Valcea dar nu am apucat sa il transcriu la Cluj pentru inmatriculare decat la primarie pentru impozit. Intre timp un alt sofer neacordandumi prioritate mi-a provocat dauna totala.

Care ar fi procedura urmatoare? Masina e dauna totala si nu mai poat fi reparata (nu am primit inca un raspuns 100% de la asigurator, doar verbal), nu mai vad rostu sa o inmatriculez in Cluj din moment ce e dauna totala si va ajunge la fier  vechi dar stiu ca de la cumparare e un timp de 3 luni in care trebuie facuta inmatricularea masinii.