Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendarea permisului de conducere

bpanait

Recommended Posts

Salut! Am o mare dilema, am permisul suspendat din 2011, timp de 30 zile, am depus contestatie si in data de 17.02.2014..am pierdut.. Nu mai conteaza ca nu am/au fost probe la dosar.. Ceea ce ma intereseaza este cum procedez mai departe? stiu ca trebuie predeat in termen de 10 zile de la instiinare, problema este ca eu domiciliez in UK iar deplasare in Romania nu este o obtiune.. Ce se intampla daca nu il predau..?

Multumesc anticipat!

• Member

OUG 195/2002

Art.118. -

(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

• Upvote 1

Daca nu depui permisul de conducere la politie in termenul legal ti se majoreaza suspendarea cu 30 de zile, deci 60 de zile. Dupa expirarea termenului de suspendare, poti sa conduci fara sa mai depui permisul la organele de politie.

• 5 years later...

Buna grup! Sunt noua pe aici.. 

Stiti cumva, permisul auto suspendat in urma unui accident in Ungaria pe durata de 1 an si 8 luni, este valabil si pentru Romania?

Din cate am inteles Ungaria si Romania nu coopereaza in nici un fel ... Multumesc !! 

• Marius changed the title to Suspendarea permisului de conducere

Buna!!

Am o mica-mare nelamurire, asta pentru sa am primit diferite raspunsuri... Prin 2015 sotu' meu a avut un accident in Ungaria ...Dupa un luuung proces acolo si dupa incheierea lui, sentinta a fost *amenda penala si interzicerea conducerii pe 1 an si 8 luni*.. Dar, nu scrie daca doar pe Ungaria se aplica sau pe toata Europa si nici nu a primit vreo hartie in care sa zica ceva despre permis ... 

Din cate am inteles, Ungaria si Romania, nu coopereaza in nici un fel si ca ii este interzis doar pe Ungaria ( asta a fost unul din raspunsurile primite)... Dvs. ce spuneti? 

Astept un raspuns, multumesc frumos !! O zi buna !! 

Edited by AnaMaria3
  • Member

Heei...  ,,functionabil" ?  nu cunosc termenul....de ce nu incerci la M.A.E.... aici vb. despre M.A.I....,sau mai simplu  - consulta un avocat(contra cost).

• Moderator

Hei, aici nu este niciun grup ... sau cum ar spune un idol'n viaţă: "ai greşit site-ul fetiţa mea"!
Aici ai nimerit pe un forum, care n-are nicio treabă cu grupurile de pe site-urile de socializare.

• 11 months later...

Buna ziua,

Am avut un accident doar cu bagube materiale/zgarieturi.

Persoana vatamata a anuntat accidentul la politie tarziu in acea zi,eu neputand sa fac asta,mentionez ca nici unul din noi nu sa oprit sa vada pagubele pe moment,cand mi am dat seama ca am agatat pe cineva am tras pe dreapta si nu sa prezentat nimeni;

A 2 zi am anuntat accidentul,sa incheiat o amiabila,in declaratia accidentului am spus ca e vina mea ca e posibil sa fi depasit linia continua si sa il fi agatat pe celalat participant la trafic,totul bine si frumos,se incheie declaratiile,e facuta amiabila,samd.

Dar nu se incheie aici,la 7 zile de la data accidentului incheat cu amiabila si pagubele platite ,am fost anuntat ca trebuie sa ma prezint la sectie in legatura cu accidentul din ziua acea,m am conformat,agentul imi cere permisul si icepe sa completeze procesul verbal si dovada de 15 zile,el a spus ca imi suspenda permisul ca am depasit marcajul continu,pentru ca asta am declarat eu in acea declaratie,ma intreba daca am mentiuni,ii spun ca e posibil sa fi fost putin obosit.

Intrebarea mea este:

Se poate face proces verbal in baza declaratiei de accident care pe urma sa incheiat cu amiabila de ambele parti,fara plangere,samd?

Dupa cate zile poate face agentul proces verbal de ridicare a permisului daca el nu a fost chemat/prezent la locul accidentului.

Am vreo sansa sa contest procesul verbal?

Agentul a spus ca a urmarit niste inregistrari de la o benzinarie din zona si a vazut cam depasit de mai multe ori marcajul continuu.

Nu am consumat alcool,samd.

Am și eu o întrebare

Mi-sa suspendat permisul pentru 30 de zile și îmi expiră perioada de suspendarea

Dar nu am timp să mă prezint la poliție pentru al recupera

Pot trimite o persoană din familie ?

Mulțumesc anticipat!

Din informatile primite telefonic de la Pol. Rutiera. Ms ,se poate circula inca 45 de zile dupa retragerea a O.U.G.Dar m/am interesat inainte cu max. 2 minute la POL. Sighisoara ca rezultat Nu Stiu

• 2 months later...

Buna ziua, ieri pe data de 05.07.2020 am fost oprit de un echipaj de politie, am fost supus testului de alcoolemie si mi-a iesit 0,04, nu am fost condus la sange pentru recoltare.
Am primit o dovada fara drept de a conduce, 9 puncte si 1305 lei amenda.
Astazi am fost sa fac contestatie pentru ca am inteles ca aparatul poate afisa gresit sau ca nu are metrologia facuta.
Mi-a spus cineva ca exista un certificat de grefa cu care poti conduce sau poti da un examen pentru redobandire ca sa-l pot recupera dupa 30 zile.
Daca am facut contestatie si astept aceste zile dupa acel certificat de grefa sa pot conduce, intre timp pot sustine examenul, sau macar la sfarsitul judecatii?
Va multumesc.

• Active member

Acel aparat arata bine....
Contestatie, poti face, este dreptul tau - ti s-a adus la cunostinta in momentul incheierii procesului verbal.