Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
bpanait

Suspendarea permisului de conducere

Question

bpanait

Salut! Am o mare dilema, am permisul suspendat din 2011, timp de 30 zile, am depus contestatie si in data de 17.02.2014..am pierdut.. Nu mai conteaza ca nu am/au fost probe la dosar.. Ceea ce ma intereseaza este cum procedez mai departe? stiu ca trebuie predeat in termen de 10 zile de la instiinare, problema este ca eu domiciliez in UK iar deplasare in Romania nu este o obtiune.. Ce se intampla daca nu il predau..?

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
cipri83

OUG 195/2002

 

Art.118. -

 

(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.


 
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
bpanait

Asta am inteles, dar dupa cele 60 zile? Eu nu am cum sa ajung in Romania sa il predau! Cand revin in tara ma prezit la politie sau cum procedez???

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Panter

Dupa acea suspendare poti conduce fara sa te mai prezinti la politie cu permisul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
bogdanCVB

Daca nu depui permisul de conducere la politie in termenul legal ti se majoreaza suspendarea cu 30 de zile, deci 60 de zile. Dupa expirarea termenului de suspendare, poti sa conduci fara sa mai depui permisul la organele de politie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
bpanait

multumesc!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
AnaMaria3

Buna grup! Sunt noua pe aici.. 

Stiti cumva, permisul auto suspendat in urma unui accident in Ungaria pe durata de 1 an si 8 luni, este valabil si pentru Romania?

Din cate am inteles Ungaria si Romania nu coopereaza in nici un fel ... Multumesc !! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
AnaMaria3

Buna!!

Am o mica-mare nelamurire, asta pentru sa am primit diferite raspunsuri... Prin 2015 sotu' meu a avut un accident in Ungaria ...Dupa un luuung proces acolo si dupa incheierea lui, sentinta a fost *amenda penala si interzicerea conducerii pe 1 an si 8 luni*.. Dar, nu scrie daca doar pe Ungaria se aplica sau pe toata Europa si nici nu a primit vreo hartie in care sa zica ceva despre permis ... 

Din cate am inteles, Ungaria si Romania, nu coopereaza in nici un fel si ca ii este interzis doar pe Ungaria ( asta a fost unul din raspunsurile primite)... Dvs. ce spuneti? 

Astept un raspuns, multumesc frumos !! O zi buna !! 

Edited by AnaMaria3

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
AnaMaria3

Heei !! Grupul asta mai este " functionabil" ?? 😕

 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Bazarache

Heei...  ,,functionabil" ?  nu cunosc termenul....de ce nu incerci la M.A.E.... aici vb. despre M.A.I....,sau mai simplu  - consulta un avocat(contra cost).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • razvanttt
   By razvanttt
   Buna ziua! E legal ca dupa mai mult de 5 ani sa-mi fie suspendat permisul auto? Am primit pe 22.03.2017 dispozitie de la Serviciul Rutier precum ca trebuie sa predau permisul in 5 zile pe motiv ca pe 24.02.2012 mi-a fost respinsa plangerea contraventionala irevocabil. In plus mi s-au mai adaugat 30 zile la cele 30 initiale pentru fapta comisa. Hotararea judecatoreasca nu mi-a fost trimisa acasa, este disponibila doar online si m-am reprezentat singur in instanta.
  • Aflorei
   By Aflorei
   Buna ziua.... in anul 2015 am fost oprit de un echipaj de politie si sa constatat ca nu aveam permis.....m.i sa intocmit dosar penal...in luna decembrie 2015 am obtinut permisul de conducere...m.au judecat in anul 2017 luna februarie si m.i sa dat 8 luni cu suspenare si 2 ani perioada de incercare iar  instanta nu mi.a anulat perimisul dar m.i la anulat politia rutiera(specific nu cunoasc asa de bine legile)nu m.ia venit hartie acasa sa predau permisul!!!ce raspuns imi puteti da va rog??!! acum cu permisul in buzunar de exemplu il pot schimbat in anglia si pot circula cu el???multumesc pentru intelegere!!
  • SimpleCitizen
   By SimpleCitizen
   Buna ziua domnilor!
   Am cumparat o tricicleta micuta (exact ca cea din imaginea atasata) bunicului. Va rog sa ma ajutati cu precizarea incadrarii ei fiindca nu stiu daca trebuie s-o inmatriculez sau bunicul o sa aiba nevoie de orice fel de permis pentru conducerea. Precizez ca are motor electric de 250w si viteza limitata la 25km/h.
   Multumesc pentru ajutorul!

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.