Jump to content
POLITISTI.ro

Lucruri bune în tara asta

VladSoare

Recommended Posts

Preluînd ideea de pe un alt forum, deschid aici o discuție despre lucrurile bune pe care le observăm în jurul nostru. Rele... se întîmplă destule: prețurile cresc, politicienii sînt corupți pînă-n măduva oaselor, sănătatea și învățămîntul sînt la pămînt, traficul rutier e un dezastru, noțiunile de politețe și respect încep să devină amintiri, etc. Pe-astea le știm cu toții; ni le repetă televiziunile și ziarele în fiecare zi.

Totuși, se întîmplă în țara asta și lucruri bune, lucruri de lăudat. Doar că astea nu sînt mediatizate. Nu dau bine la "rating". Haideți să scriem aici tot ce observăm demn de admirat în jurul nostru. Lucruri de orice fel, de la un gest frumos al unui vecin, pînă la o decizie politică sau economică lăudabilă din partea guvernului (pentru că mai există totuși și așa ceva). 

Încep eu cu una recentă. Am constatat cu bucurie că Poșta Română a început să aducă acasă (sau la oficiul local) și coletele venind din afara Uniunii Europene. Pînă acum erai obligat să te prezinți personal la mama naibii, la singura poștă cu vamă din județ (sau din sector). Și trebuia s-o faci în timpul programului de lucru al Vămii, ceea ce pe românește însemna să te învoiești de la serviciu sau să-ți iei o zi de concediu. 

Ei bine, de-acum coletele prin EMS (poșta rapidă) vin direct acasă, iar cele normale vin la oficiul poștal de cartier. 

Foarte frumos din partea lor, zic eu. Era și timpul. Sistemul vechi, în vigoare de pe vremea lui Ceașcă, era de rîsul curcilor.

Cînd mai observați ceva demn de lăudat, scrieți aici. Să ne amintim cu ajutorul acestui topic că în țara asta se mai întîmplă totuși și lucruri bune. :)

• Upvote 4
  • Downvote 1

Adresa catre CNADNR pe 3 Februarie

Feb 3, 2014
va rog sa revizuiti in cazul in care nu e directionat catre dvs.

este vorba despre limita de viteza pe centura capitalei la pasajul nou construit peste linia ferata la iesirea Otopeni, unde limita de viteza este 40km/h si nu se poate schimba nici banda de rulare cel putin.

Multumesc,

Cezar
072 xxx xxxx

Astazi nu mai era restrictia de 40km/h pe sensul Est.
S-a miscat ceva. Bravo CNADNR
  • Upvote 3

Bravo! Limita aia de patruzeci era o mare o porcărie.  :good:

Și linia continuă la fel, dar de aia din păcate nu cred că o să scăpăm. :)

Edited by VladSoare

Nu-mi pasa de linia continua. Acolo se circula tare, acum stiu ca e linie continua si ma incadrez pe dreapta din timp, chiar daca "ma chinui" sa schimb banda din scurt (caci de cele mai multe ori fac stanga mergand spre Bucuresti/Baneasa. Cu motocicleta deseori am fost fortat sa incalc limita de viteza de frica accidentului.

Alt loc in care imi este frica si de cateva ori mi-am riscat carnetul, este pe DN1, Ploiesti - Bucuresti, in localitati la trecerile de pietoni, acolo n-am ce sa le fac decat sa incetinesc din timp, dar in localitati am ochii mai multmin oglinzi decat in fatza.

Si eu m-am gandit ca tine, dar, pe podul ala linia continua se "sterge" greu.

O sa le mai aduc aminte, dar cand vad ca s-a sters asta existenta, altfel uita pana atunci.

Nu sunt patriot, insa in fiecare vineri de regula dau 45 minute din timpul meu, inapoi societatii. Si cand gasesc lucruri care pot fi indreptate, o fac.

Am avut planuri si mai serioase, cu estimarea bugetului, cu solutii si idei de unde sa se ia banii...

Cea mai progresista idee, am scris la Min Transporturilor sa se gandeasca in viitor si sa dezvolte linia ferata inaintea autostrazilor, caci 20-30 de ani de acum banuiesc ca ne vom urca cu masina electrica pe platforma de tren si vom merge la mare. Acum am putea construi platforma de incarcare a camioanelor care tranziteaza Romania si auto-trailerele sa circule Giurgiu - Nadlac, Giurgiu - Oradea, Giurgiu - Albita, Giurgiu - Suceava cu trenul.

Le luam banii, soferii se odihnesc, transportatorii mult mai multumiti caci se pot face predictii mult mai precis, fara problema de "prea cald", inzapezire etc, e ca o pauza binevenita din Turcia spre vest sau spre est, mediul mai curat, mai putine accidente, mult mai ieftin decat autostrazi care pot deveni nefolositoare in 50 de ani.

Ar putea incepe pilot cu o linie intai Giurgiu - Arad sa dea "tonul". La inceput rampa la Giurgiu si rampa la Nadlac, in felul asta camioanele care tranziteaza nu mai aglomereaza soselele, apoi se pot face noduri cu statii intermediare.

Am conceput si o estimare a incarcarii/descarcarii, vama se poate face "in mers", si atat Giurgiu cat si Nadlac ar arata ca un ferry terminal, nu mai vorbesc cat de tare ar inflori comunitatile terminalelor / nodurilor cu serviciile pe care le pot oferi, eventual si un servici de catering / tren sa deserveasca camionagii

Bineinteles ca la linia ferata nu se poate fura cat la autostrada, asa ca.. da-l dracu pe Cezar, :lol:

Eeee, de-ar fi romanul ca japonezul...

• Upvote 3
  • 2 months later...
  • Moderator

In sfarsit, UPC a gasit solutia de a introduce in grila lor de programe canalul Disney Junior.

Asta ma scuteste ca in fiecare seara sa mai caut pe tableta, prin diverse aplicatii, respectivul canal pentru bucuria copilului.

In plus, desenele promovate aici imi par educative, spre deosebire de alte canale de profil care promoveaza desene cu inculti, monstruozitati sau violenta.

• Upvote 1

Da, Disney Junior e OK.

Ai cumva și Jim Jam? Mie mi l-au scos de la Dolce și sînt foarte, foarte supărat pe ei pentru asta. Dacă îl au la UPC, mă mut la ei.

• 2 weeks later...

http://www.youtube.com/watch?v=GikOCfKnrPw#t=10

"This is not a prank or a mock-up. Impaired people are having a hard life here in Romania, since social services are a complete joke and facilities of any kind do not exist for them. * I wanted to see how helpful are the people around Bucharest, a harsh and frantic city, when a blind person is in need. I have to say i was left speechless of how many people wanted to help me so all i am left to say is that i give you all a big hug and hope i can help as much as you did this day .  Share this video if you like it. It will help spread the message."

Edited by McNally
  • Upvote 5

Este.

attachicon.gifDSC02111.JPG

Angelina Balerina - desenele animate preferate ale fetitei mele!

Disney Junior este foarte bun, asa cum era Cartoon Network acum cativa ani de zile! Ce vremuri frumoase! :)

• Upvote 1
  • 2 weeks later...

De ceva timp, la rondul din Pipera e aproape în fiecare dimineață cineva care dirijează circulația. E un ajutor enorm pentru noi, cei care încercăm să ieșim din Pipera. Cei care vin pe Petricani și se îndreaptă spre Porsche au prioritate, și vin, și vin, și nu se mai termină, iar noi nu prea avem nici o șansă dacă nu ne ajută cineva.

E un lucru foarte bun pentru noi.

Totuși, nu-s mereu aceiași. Uneori sînt polițiști, alteori sînt locali, iar alteori e un echipaj mixt, un polițist împreună cu un local. :unsure:

În orice caz, eu sînt fericit de fiecare dată cînd dirijează cineva acolo, indiferent de ce instituție aparține. :)