Jump to content
POLITISTI.ro

Câteva nelămuriri despre admiterea la Academia de Politie


raul95b

Recommended Posts

Țin să vă salut, căci sunt nou pe forum.Sunt elev în clasa a XII-a și aș dori să susțin examenul de admitere la Academie de Poliție.În mare parte m-am informat, dar am unele nelămuriri:

1.În cazul în care nu intru la Academie aș dori să mă înscriu și la admiterea pentru Școala de Poliție. Pot să mă înscriu în aceeași sesiune la ambele admiteri? Dat fiind că la Academie, admiterea are loc în iulie și la Școală în septembrie...

2.Dacă mă pot înscrie la ambele, analizele și examenul psihologic pe care le fac la nivel de județ le plătesc doar odată?Știu că la fiecare trebuie trimis un dosar, dar nu știu exact procedura...

3.La Academie când îmi voi alege specializarea? Eu optez pentru Facultatea de Poliție,Ordine și siguranță public, dar specializarea după cât timp o voi alege? Sau înainte de examen? Mă interesează că unele sunt mai căutate decât altele și diferă și media de admitere.

4.Îmi puteți spune ce condiții sunt pentru proba fizică de alergare? Terenul este de zgură sau iarbă? Unele suprafețe îți sunt mai favorabile și vreau să mă adaptez din timp la condițiile de acolo...

5.Privind disciplina de examen Istoria românilor...În tematică apar mai multe manuale pentru pregătire.Consider că baza materie este același în fiecare manual. Este de ajuns dacă învăț doar dintr-un manual? Recomandați o carte de sinteze? 
Sincer, am și așa ceva, dar cunoștințele la istorie se acumulează mai ușor privind lecția ca pe o poveste, așa te face mai curios.

6.Dacă termin Școala de Poliție și în următorii ani absolv o facultate în domeniu, sunt șanse să fiu promovat ca ofițer?  Cunosc pe cineva care a spus ca va fi promovat datorită facultății, dar am auzit păreri că depinde de statutul polițiștilor.

7.La examenul medical este o problemă nu am un raport tocmai echilibrat înălțime-masă? Înălțimea mea este în jur de 1,86-1,88 m, iar masa de aproximativ 70 de kg. Consider că se cam datorează din cei 4 ani de volei și ocazional baschet.

 

Vă mulțumesc pentru timpul acordat!

 • Downvote 1
Link to comment

Absolut toate intrebarile si-au primit rasprimit raspunsul aici pe forum. Poti trimite dosar de admitere si catre scoala de politie si catre academie, fisa medicala o platesti o singura data, specializarea in academie se alege in functie de medie in anul II, baremele de alergare le gasesti in regulamentul pe 2014 din topicul dedicat.

 

Fiecare manual de istorie prezinta anumite informatii ce nu se regasesc in celelalte. Pentru indicii de masa corporala si alte nedumeriri medicale te prezinti la clinica de pe langa IPJ-ul judetului unde locuiesti.

Link to comment

Mulțumesc pentru răspuns! Și îmi cer scuze pentru că nu m-am informat cum trebuie.Normele pentru alergare le cunosc, dar eu mă refeream la starea acelui teren.De exemplu, pe zgură se aleargă mai ușor decât pe iarbă. 

La specializare, am făcut referire la Jandarmi,Poliție, Poliție de frontieră sau Penintenciare? Acestea se aleg în anul al doilea? În rezultatele admiterii din anii precedenți erau repartizați pe medii în funcție de aceste specializări. Păream mirat că la Jandarmi se intră cu medii mult mai mici decât la Poliție...

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

1;2 Te poti inscrie la ambele. Analizele si psihologicul le vei face o singura data.

3. Arma o vei alege inca de cand faci inscrierea la IPJ\

4. Suprafata de alergare este zgura.

5. In fiecare manual sunt detalii care nu le regasesti in altele. Depinde de noroc, poti sa inveti dupa unul singur si sa stii raspunsurile la tot ce iti pica sau nu.

6. Sanse mici, din ce stiu sunt foarte rare ocaziile.

7. Cam la fel eram si eu la admitere, nu au fost probleme.

Link to comment

Mulțumesc pentru răspunsuri! În mare parte m-am documentat, dar erau chestii pe care nu le-am înțeles. Mi-a spus o cunoștință că erai promovat ca ofițer cu facultate după școală de subofițeri(agenți) până în 2009 când s-a schimbat statutul polițiștilor, de aia am întrebat. Recomandați să învăț din manualele din tematică în paralel sau o carte de sinteze este suficientă?

Link to comment
 • Member

Pe site-ul Academiei sunt specificate toate manualele si chiar se dau si paginile de la care trebuie sa inveti.O carte de sinteze nu este suficienta.Daca doresti a te pregati temeinic procura-ti toate manualele.Stima!

Link to comment

Dar manualul lor "preferat" pe baza căruia sunt concepute subiectele la disciplina istorie este cel al lui Zoe Petre. Pe el îți recomand să te axezi.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Am manualele de Zoe Petre și cel de Al.Barnea plus cartea de sinteze, sper să fie de ajuns pentru o notă decentă.Până acum m-am axat pe tematica dată de cei de la Academie, care este identică cu cea de anul trecut... O să țin cont de informațiile primite de la voi! Mulțumesc pentru nelămuriri!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.