Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Pauza de masa la serviciu


copilu
 Share

Question

Salut. Am o cunostinta care lucreaza la o agentie de pariuri. Aceasta lucreaza 2zile si sta acasa 2 zile (asta de cand o alta colega a intrat in concediu medical pe o perioada nedeterminata , asta din cate mi s-a spus, iar la acea agentie lucreaza in total 3 casiere). In zilele de lucru , aceasta lucreaza de la 10 dimineata la 10 seara , cu toate ca in contract era stipulat ca persoana sa lucreze 8 sau 10 ore. In urma cu vreo 2 luni , persoanei in cauza i se facuse rau, cand era acasa, a mers la urgente si in urma investigatiilor , i s-a descoperit ulcer la stomac. Acest lucru a necesitat concediu medical de 2 saptamani. in urma tratamentelor, starea acestei persoane s-a mai imbunatatit si a facut posibila revenirea la serviciu. Nici bine nu au trecut 2 saptamani(acea colaga a ei intrase deja in concediu medical) , i s-a facut rau la serviciu. Asta s-a intamplat din cauza ca dansa nu a avut timpul sa manance absolut nimic de dimineata de cand a plecat de acasa. Aceasta trebuie sa ia cel putin cele 3 mese principale , dupa cum ii spusese doctorul pentru a nu se inrautati starea de sanatate a acesteia. Nu are timp sa manance pentru ca nu i se acorda pauza de masa, iar cand incearca, nu reuseste pentru ca tot vin clienti pe care trebuie sa ii serveasca. A incercat o data sa-ti ia singura acea pauza de masa, nemaiservind clienti 15-20minute, insa unul din acei clienti prezenti, a depus o reclamatie cum ca a pierdut nu stiu ce meciuri, iar aceasta a fost sanctionata, nemaiprimind tichetele de masa. A discutat si cu sefa din oras , si cu managerul zonal , insa nimic nu s-a facut. Astazi i s-a facut rau din nou , insa nu asa de tare pentru ca a avut niste sandvisuri la dansa si le-a mancat , acea stare de rau , diminuandu-se. Tin sa precizez ca si in timpul concediului medical i se facuse rau , facand necesara chemarea unei ambulante pentru a ajunge la urgente. Vazand ca treaba asta se tot repeta , sefii nefacand nimic , am tinut sa apelez la voi. Mai precizez si faptul ca , desi i se face rau si toate cele si multa lume ii spune sa termine lucrul in acea agentie , ea se ambitioneaza si continua acolo pentru ca are acasa 2 copii , iar sotul acesteia a decedat acum 5 ani. Este ceva ce ar putea face ea pentru a beneficia de o pauza de masa sau sa se faca ceva pentru a putea continua acolo si sa-si ingrijeasca familia in continuare? Multumesc anticipat. 

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Si daca face acest lucru , nu si-ar pune locul de munca in pericol , sa fie iar sanctionata sau , chiar mai rau , sa fie data afara?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Maiculitaaa, asta da om ingrijorat de starea natiunii

 

Cred ca cu totii lucram suplimentar , acuma depinde de cunostinta ta sa isi organizeze timpul.sunt sigura ca daca are timp sa merga la baie, are timp sa si manance si sunt sigura ca clientii ar intelege.

 

Cred ca daca erai colegul meu, se desfiinta toata institutia si nu mai existau functionari :)), ca noi lucram, mai ceva ca la Casa de pariuri 

 

:emo-secret:  :emo-secret:  :emo-secret: Sa nu ma spui la itm 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.