Jump to content
POLITISTI.ro

Ce liceu să urmez pentru a deveni politist?


grindeanrares

Recommended Posts

Salut!

 

Sunt în clasa a VII - a și mă gândesc pe viitor să urmez Academia de Poliție de la București. Am citti mai multe subiecte pe internet unde scria că liceele de poliție din țară au fost desfințate. (nu știu exact dacă chiar e așa).

Ce liceu ar trebui să urmez pentru asta? (care ar fi mai indicat?).

 

Mulțumesc, numai bine!

Link to comment

Probele scrise pe care le dai sunt gramatica limbii romane, gramatica dintr-o limba straina la alegere si istoria romanilor. Avand in vedere ca o sa trebuiasca sa te pregatesti in particular mai mult poti sa alegi orice liceu doresti. Gramatica nu faci in liceu indiferent de profil, gramatica la engleza foarte putin si istoria romanilor o faci pe clasa a XII-a oriunde. Inca esti mic, iti poti schimba optiunile asa ca te sfatuiesc sa alegi un profil mai echilibrat de unde ti se deschid si alte optiuni, cum ar fii Stiinte ale naturii (chimie-bio) sau daca esti bun la matematica poti sa mergi si la mate-info iar daca in final vrei sa mergi tot acolo nu ai pierdut nimic, doar ti-ai imbunatatit gandirea si cunostintele. Daca te razgandesti o sa ai si alte optiuni in fata. Succes!

Link to comment

@razvan0209, uite eu din clasa a II - a sunt campion la Informatică, am luat și un locul I la națională, răspunsul tău pot spune că mă îndrumă, m-m cam gândit și la asta, deoarece eu voriam să urmez o facultate pt. a deveni informatician, oricum cred că o să mă duc la mate-info, merci!

Edited by grindeanrares
 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Buna Rares.Dca esti hotarat cu Academia eu iti sugerez un profil de stiinte-sociale.Avand in vedere ca dai admiterea din istorie,la acest tip de profil vei avea in clasa a-XII-a cel mai mare numar de ore de istorie si oricum se face mai aprofundat ca la matematica-informatica,in aceeasi situatie regasindu-se si limba engleza(daca desigur nu urmezi un profil cu intensiv engleza).

Succes!

Link to comment

Cel mai probabil baiatul crede ca ce fac ei la t.i.c. e informatica . Nu poti sa stii info fara niste cunostinte elementare de matematica, e inca mic si nu stie ce vrea deaceea i-am sugerat un profil de unde are mai multe alegeri posibile.

 • Downvote 1
Link to comment

@Antoniev, cum sunt campion din clasa a II - a la informatică? Păi atunci am început să mă duc la Clubul Copiilor (Palatul Copiilor) la cercul de matematică-aplicată, unde am făcut și informatică (programare) dar și matematică, și în ziua de astăzi mai frecventez. Iar în ceea ce privește poliția mă atrage mai mult fiind și tatăl meu comisar la poliție.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • 2 years later...

Buna numele meu este Razvan. Sunt clasa a-8-ta in Oradea si as avea o intrebare pe ce profil trebuie sa ma orientez la liceu dupa liceu as dori sa dau la academia de politie din Bucuresti . Ce imi recomandati sa fac ? Sfaturi va rog !  

Link to comment
 • Marius changed the title to Ce liceu să urmez pentru a deveni politist?
 • 11 months later...

Buna ziua! In calitate de parinte , as vrea sa ma interesez pentru viitorul fiicei mele . Aceasta are 14 ani si este inca eleva in scoala generala. Are mari dubii. Nu stie daca sa ramana la un liceu teoretic sau daca este mai bine sa mearga la Colegiul National ,,Dimitrie Cantemir'' de la Breaza . Aici am nevoie de sfatul dumneavoastra . Fata mea doreste sa se faca politist judiciar sau detectiv .. doreste pe ramura de criminalistica, in investigarea crimelor. Iar intrebarea mea este .. se merita sa faca liceul militar sau este mai bine daca continua la un liceu teoretic , iar , dupa absolvirea clasei a 12-a , merge la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza'' din Bucuresti?.

Va multumesc pentru timpul acordat!

Link to comment

Indiferent ce liceu o sa urmeze fata dvs trebuie sa invete foarte bine. Liceul trebuie sa fie cat mai bun si cu profesori exigenti. La Academie este concurenta foarte mare. 

 

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Cred ca ar fi o greseala sa urmeze liceul militar daca nu doreste sa urmeze cursurile unei Academii Militare pe viitor. Isi pierde ani din viata acolo degeaba. Parerea mea e ca atata timp cat ea isi doreste sa devina politista, poate sa urmeze orice liceu, cu o pregatire intensa v-a reusi asta. E adevarat si faptul ca un liceu de profil uman o v-a ajuta in pregatirea pentru admitere. 

Link to comment
 • 5 years later...
 • Moderator

@Resyj, probabil ai omis să citeşti Regulamentul acestui site.

"Participarea la activităţile de pe forum nu este publică, această facilitate o au doar persoanele majore ce au obţinut calitatea de membru al forumului."

Te rugăm să discuti astfel de probleme cu părinţii tăi/tutore legal, iar aici să revii după ce ai împlinit 18 ani. Şi încă ceva, nu este corect şi nici frumos să minţi.

Link to comment
 • 6 months later...

Buna ziua, am și eu o nelămurire, dacă sunt la profesionala și dau seralul și iau și bacalaureatul mai pot intra in Jandarmerie sau Poliție sau trebuie neapărat 4 ani de liceu? Va mulțumesc pentru timpul acordat!

Link to comment

Sa fii absolvent de liceu  cu diploma de bacalaureatul este suficient, nu conteaza ca ai facut 3 ani profesionala, apoi 2 ani liceu, conteaza finalul, sa fie liceu absolvit cu bacalaureat.

Edited by ScanBlu
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.