Jump to content
POLITISTI.ro

OMAI 8/2011 Imsemnele heraldice in M.A.I.


CITADELA

Recommended Posts

  • Moderator

spicuiri din OMAI, cu privire la insemnele heraldice

ORDIN Nr. 8 din 12 ianuarie 2011

privind constituirea si functionarea Comisiei de insemne heraldice a Ministerului Administratiei si Internelor

ACT EMIS DE: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 41 din 17 ianuarie 2011

......

Art. 1. - (1) Se constituie Comisia de însemne heraldice a Ministerului Administraţiei şi Internelor, denumită în continuare Comisie, având următoarea componenţă:

1. preşedinte: secretarul general al Ministerului Administraţiei şi Internelor;

2. vicepreşedinţi:

a) directorul Centrului Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor;

b) un adjunct al directorului general al Direcţiei generale management operaţional;

3. membri:

a) şeful Serviciului programe, norme logistice şi protecţia mediului din cadrul Direcţiei generale logistice;

b) şeful Tipografiei Ministerului Administraţiei şi Internelor;

c) un profesor universitar din cadrul Catedrei de Arhivistică - Istorie a Facultăţii de Arhivistică din Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza";

d) un specialist în grafică şi machetare din cadrul Editurii Ministerului Administraţiei şi Internelor;

e) un specialist în heraldică din cadrul Arhivelor Naţionale;

4. secretar: un ofiţer de la Biroul tradiţii şi educaţie din cadrul Centrului Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

(2) In funcţie de problemele analizate, la şedinţele Comisiei pot participa şi alţi specialişti în domeniu, militari sau civili.

Art. 2. - Comisia funcţionează pe lângă Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

....

Art. 6. - (1) Cu excepţia simbolurilor naţionale, în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor este interzisă crearea de însemne heraldice, embleme, insigne, ecusoane sau denumiri onorifice fără ca acestea să fie avizate de Comisie, aprobate de ministrul administraţiei şi internelor şi în conformitate cu Normele metodologice privind elaborarea, adoptarea şi utilizarea însemnelor heraldice în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

(2) Insemnele heraldice, emblemele, insignele, ecusoanele folosite de categorii de personal şi de structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru care nu există aprobare sau nu mai sunt valabile din cauza schimbării denumirii structurii, vor fi supuse avizării Comisiei în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.

...

concluzie personala: acest OMAI rezolva gravele probleme cu care se confrunta aceasta insitutie, privind portul ilegal de embleme si titluri onorifice :naughty:

Link to comment

Daaaaa ! Ai mare dreptate, sar in sus de bucurie si extaz, cu ordinul asta ne-am scos din rahat.... s-au rezolvat toate problemele politstilor, s-a renuntat la disponibilizari, s-au platit drepturile restante, se platesc orele suplimentare, s-a rezolvat dotarea,logistica, combustibilul. Din cauza ordinului acesta am terminat ratele la banca si voi pleca la schi in Austria dupa ce am venit din croaziera din Caraibe.

Oare nu va este putina rusine ??? Am spus putina ,ca nu aveam pretentia la mai mult. Tara arde si baba se piaptana !!! (Ce-i trebuie chelului tichie de margaritar ! In loc sa se preocupe de conditiile de munca si salarizarea a politistilor , de eficientizare reala a serviciului politienesc, asta mai lipsea comisie de heraldica !! Dar actualele insemne si steme ce mama dracului au, te pomenesti ca o sa faca studii de heraldica de pe vremea lui Stefan Cel Mare si o sa ne puna bourul (zimbrul) in frunte, ca mari boi am fost cand am ales liderii sindicali. Halal sa ne fie, ca ne meritam soarta. De ce tace SNPPC-ul ca muta in piata, nu aud nimic presiuni pe minister, nu vad comunicate in presa sau catre membrii simpli, asteptati doar faptul implinit ca dupa aceea sa va laudati ca uite ce-am facut noi nu s-au dat afar 18.000 de politisti ci doar 10.000 si asta datorita noua.Voi chiar nu vedeti ca, corabia se scufunda si voi cantati ca orchestra pe Titanic, fara sa bagati de seama. La lipsa voastra de reactie sunt doua variante : ori sunteti unsi/manjiti de catre minister ori sunteti inconstienti. In ambele cazuri, situatia este grava si ar trebuia sa lasati pe altii mai radicali.

  • Downvote 1
Link to comment
  • Member

Aici nu e vorba numai de bani, de care suntem toti obsedati. E vorba de mandrie, de onoare, de unitatea acestei bresle...de disciplina.

Ce facem acum: daca ministerul mai da un omai care nu are legatura cu banii, inseamna ca stau degeaba sau ca nu ii intereseaza de noi?

Pe mine ma bucura intentia deoarece toate serviciile sau chiar birourile "si-au tras" steme, inscrisuri si alte sigle, vrand parca sa iasa in evidenta...ceea ce nu e bine...

Edited by mihai770
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.