Jump to content
POLITISTI.ro

Preschimbare permis englezesc in romanesc

unanonim

Recommended Posts

Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti cu problema asta pe care nici scolile de soferi nu o cunosc. Am avut permis romanesc, dar pentru a muncii in marea britanie a trebuit sa-l preschimb in englezesc, iar acum am venit in romania pentru a face scoala de soferi cat C,C+E. Ma pot prezenta la examen cu permisul englezesc? Oricum se va preschimba dupa ce adaug categoriile si nu vad rostul de a-l schimba inca o data inainte de examen. Va multumesc

• 6 years later...

M-am uitat deja prin topicuri dar nu am putut obtine un raspuns exact.

Permis de conducere obt. In Romania,transcris ulterior in uk.

Permisul retinut 30 de zile in ro (rosu) bineinteles. 

Am revenit in uk si in timpul perioadei de suspendare(dupa ce a expirat dovada si trebuia sa stau pe bara cele 30 de zile) am solicitat un nou permis de la autoritatea competenta a marii britanii care mi-a fost livrat ulterior prin posta.

Nelamurirea:

Dupa sarbatori vreau sa merg inapoi in ro si sa revin la permisul romanesc.

Trebuie sa mai declar ceva la politie inainte sa depun actele de transcriere a permisului? 

Sau pur si simplu fisa medicala,permisul englezesc,etc si aia e?

• Moderator

Autoritatea competentă să efectueze eliberarea şi preschimbarea permiselor de conducere în România este Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sub coordonarea DIRECŢIEI REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR - drpciv.ro şi nu Poliţia Română. 
În august 2000, în România activităţile de înmatriculare şi evidenţă a vehiculelor rutiere, emiterea şi evidenţa permiselor de conducere au fost transferate de la Poliţia Română - Direcţia poliţiei rutiere către Serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, structuri organizate în cadrul prefecturilor judeţene şi al Prefecturii municipiului Bucureşti, care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română. În concluzie orice lămuriri cu privire la preschimbarea sau eliberarea permiselor de conducere trebuie solicitate autorităţilor competente.

buna ziua,

ce se intampla daca plec spre Franta din Romania, fara permis.

mentionez ca am dreptulde a conduce valid, m-au verificat in sistem, dar nu am carnetul fizic.

multumesc de raspuns