Jump to content
POLITISTI.ro

Preschimbare permis englezesc in romanesc


unanonim

Recommended Posts

Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti cu problema asta pe care nici scolile de soferi nu o cunosc. Am avut permis romanesc, dar pentru a muncii in marea britanie a trebuit sa-l preschimb in englezesc, iar acum am venit in romania pentru a face scoala de soferi cat C,C+E. Ma pot prezenta la examen cu permisul englezesc? Oricum se va preschimba dupa ce adaug categoriile si nu vad rostul de a-l schimba inca o data inainte de examen. Va multumesc

Link to comment
  • 6 years later...

M-am uitat deja prin topicuri dar nu am putut obtine un raspuns exact.

Permis de conducere obt. In Romania,transcris ulterior in uk.

Permisul retinut 30 de zile in ro (rosu) bineinteles. 

Am revenit in uk si in timpul perioadei de suspendare(dupa ce a expirat dovada si trebuia sa stau pe bara cele 30 de zile) am solicitat un nou permis de la autoritatea competenta a marii britanii care mi-a fost livrat ulterior prin posta.

Nelamurirea:

Dupa sarbatori vreau sa merg inapoi in ro si sa revin la permisul romanesc.

Trebuie sa mai declar ceva la politie inainte sa depun actele de transcriere a permisului? 

Sau pur si simplu fisa medicala,permisul englezesc,etc si aia e?

 

 

Link to comment
  • Moderator

Autoritatea competentă să efectueze eliberarea şi preschimbarea permiselor de conducere în România este Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sub coordonarea DIRECŢIEI REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR - drpciv.ro şi nu Poliţia Română. 
În august 2000, în România activităţile de înmatriculare şi evidenţă a vehiculelor rutiere, emiterea şi evidenţa permiselor de conducere au fost transferate de la Poliţia Română - Direcţia poliţiei rutiere către Serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, structuri organizate în cadrul prefecturilor judeţene şi al Prefecturii municipiului Bucureşti, care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română. În concluzie orice lămuriri cu privire la preschimbarea sau eliberarea permiselor de conducere trebuie solicitate autorităţilor competente.

Link to comment

buna ziua,

ce se intampla daca plec spre Franta din Romania, fara permis.

mentionez ca am dreptulde a conduce valid, m-au verificat in sistem, dar nu am carnetul fizic.

 

multumesc de raspuns

Link to comment
  • 2 years later...

Bună ziua . Am o situație în ceea ce privește permisul de conducere. Aș vrea să mă apuc de cat C+E,țin să menționez ca în 2021 am schimbat permisul romanesc cu  unul englezesc, totodată în același an m-am reîntors acasă.Cei de școala de șoferi mi-au spus ca trebuie preschimbatCaptură de ecran din 2023-10-11 la 14.14.38.pdfCaptură de ecran din 2023-10-11 la 12.25.20.pdf. Am avut 2 descalificări care au durat până în August 2022,pentru acumulare de puncte și viteza.Acum am intrat pe site-ul celor din UK și ca status îmi apare “Expired Full License” You were disqualified until 21 Aug 2022 - you can now apply to renew your licence.
Cum se procedează în cazul acesta ? Se poate schimba ?

Link to comment
  • 6 months later...

O persoană obține permisul de conducere în România în anul 1992 , lucrează în diferite țări europene (Italia, Anglia) unde își schimbă permisul pentru fiecare țară în parte. După ce se întoarce în țară cu ultimul permis eliberat de Marea Britanie, permisul acesta îi expiră. Poate solicita permisul românesc în condițiile în care acesta a fost eliberat inițial de Politia Română? 

Link to comment
  • 1 month later...

Buna ziua. 

Am permis categoria B obținut în Romania. In 2013-2015 am locuit in UK și schimbat permis românesc cu unul englezesc. Că urmare a întoarcerii in Romania, am rămas cu permisul de UK, care între timp a expirat (nu am urmărit valabilitatea, fiind pieton  o perioada). Îmi puteți spune care este procedura de obținere a permisului românesc? 

Link to comment
  • Active member

Cauta pe site-ul DRPCIV sau mergi la Serviciul Regim Permise Conducere și Înmatriculări Vehicule din orașul tău. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.