Jump to content
POLITISTI.ro

Sunt hartuita verbal si psihologic de fostul meu iubit

elize

Recommended Posts

Bună seara ! M-am despărțit de fostul meu prieten acum o săptămână si de atunci sunt sunata si amenintata uneori chiar cu moartea de dimineata pana dimineata a doua zi . Spre norocul meu nu este din oras cu mine dar ameninta ca va veni peste mine in casa si majoritatea il cunosc violent mai ales daca consuma bautura sau droguri , imi este frica sa duc toate mesajele care le am la politie mai ales daca trebuie sa ma duc in orasul meu natal pentru ca ei nu vor face nimic impotriva lui nu este prima oara cand plateste politisti pentru a trece cu vederea micile accidente de masina care le face cand este beat deci pentru o reclamatie gen va fi mult mai usor . Nu stiu ce sa fac...mă puteti ajuta ? Momentan stau in Iasi

Raspunsul se gaseste in postul tau , si anume sa te duci la politie . Cum ar putea sa te ajute cineva daca nu sesizezi pe nimeni ?

Cand vrei sa schimbi ceva , actionezi in directia respectiva . Daca stai asa , rezolvi ceva ? Nu are importanta la ce sectie de politie te duci , dar spre rezolvarea problemelor tale , da , ar trebui . :)

• Member

1. Ce varsta ai?

2. Nu-i mai raspunde la telefon.

3. Du-te la politie si fa plangere penala.

4. Nu-ti retrage plangerea pe care ai facut-o indiferent de presiuni/intelegeri.

Elize, as fi curios, daca nu te superi, sa ne spui cat timp ati fost impreuna.

Amenintarea cu moartea este infractiune si se pedepseste.

Sesizarile la politie nu se fac degeaba!

Plateste politistii? Extraordinar! Am mai aflat ceva!Si eu care credeam ca ma plateste statul!

• Upvote 1

Eu nu înțeleg ceva. Spui că nu vrei să mergi la Poliție, că nu ai încredere în polițiști (sau cel puțin în cei din orașul tău), dar pe de altă parte intri pe un forum al polițiștilor și-i întrebi pe ei ce să faci. Ceri sfaturi tocmai de la cei la care spui că nu vrei să apelezi. :huh:
Păi atunci ce vrei de fapt? Ce fel de răspuns speri să primești aici? :huh:

• Moderator

Vrea să o încurajăm să se împace cu el.

elize, să îi spui prietenului tău că luna asta m-a cam strâmtorat cu banii. Păi se poate?

• Upvote 1

Acesti oameni ameninta pentru ca simt slabiciunea celuilalt, isi doresc sa il controleze, prin aceasta devin puternici, se hranesc efectiv cu slabiciunea celuilalt si il distrug. Amenintarea partenerului e o practica des intalnita a partenerului si poate conduce la cazuri gen ''Perla'', daca nu se iau masuri.

Eu constat din ce scrii ca iti e foarte teama de el si tocmai aceasta teama te leaga de el. Imagineaza-ti pentru un moment cum ar fi daca nu ar exista aceasta teama....te-ai simti libera, independenta. Acuma esti o prizoniera insa prin vointa ta. 

Doar tu poti sa spui STOP si sa zici:  sunt o fiinta umana si am drepturi. Tu poti sa hotarasti asupra ta si nimeni altcineva. Si poate ca iti e teama de el, poate ca simti ca tii la el si a doua zi ii acorzi inca o sansa pt ca iti cere iertare si iti spune ca se va schimba, insa nu, va fi acelasi, doar te foloseste pt ca se hraneste cu caracterul tau submisiv.

Inteleg ca iti e teama sa mergi la politie, desi trebuie sa inveti sa devii puternica si iti spun eu ca mergand la politie te vei simti protejata

Insa, mai este si o alta cale : sunt asociatii si fundatii si daca spui judetul de unde esti iti pot da niste adrese, care au programe pentru femei in situatia ta. Acolo poti merge fara teama, acolo vei invata cum sa devii puternica si cum sa faci fata unor anume situatii, altfel esti doar una din sutele de mii de victime si nimeni nu te va ajuta daca nu iti manifesti vointa.

Nu esti singura careia i se intampla asa ceva si nici ultima, dar cu siguranta trebuie sa inveti sa iti traiesti propria ta viata, sa inveti sa iti vezi viata prin ochii tai si sa te respecti pe tine insati.

• Downvote 1
  • 1 month later...

Buna ziua, am zis ca nu are sens sa deschid topic nou, sunt intr-o situatie similara, am decis sa incetez o relatie de lunga durata. Sunt urmarita, ameninta , batjocorita. Nu i-am mai raspuns la telefon, m-a urmarit cu masina, oferim show-uri pe strada, iar in momentul in care trec oameni se comporta ca si cum eu sunt cea cu probleme, iar el nu imi face nimic. Vreau sa stiu care sunt procedurile depunerii plangerii penale, de ce dovezi este nevoie si ce implica aceasta. Am zis sa mai astept o perioada  poate se plictiseste si ma lasa in pace, insa daca nu face asta macar sa strang dovezi pe parcurs.

Fairytale

Imi poti spune in Bucuresti sau Ilfov unde as putea gasi acele asociatii de care vorbeai?

Va multumesc!