Jump to content
POLITISTI.ro

Achzitionare vesta antiglont

mariannic

Recommended Posts

Buna ziua!

Ma intereseaza achizitionarea unei veste antiglont. Exista vreo lege care restrictioneaza achizitionarea acestor veste de catre civili?

Multumesc anticipat!

Nu există nicio lege,dar nu văd pentru ce să  dai o groază de bani pe un lucru care nu-ți este util.La noi nu s-a ajuns încă la o așa infracționalitate cu arme de foc sau albe încât să nu poți ieși din casă fără ca să ai un astfel de echipament.În S.U.A polițiștii sunt obligați ca în timpul serviciului să poarte veste anti-glonț,iar în cazul în care sunt împușcați și nu au avut acest echipament pe ei nu li se plătește asigurarea de viață sau cheltuielile medicale.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

Detinerea si portul vestelor antiglont nu sunt reglementate de lege, ci doar importul.

Asa ca poti sa-ti cumperi una pentru air-soft, ca sa faci valuri intre co-echipieri! :))

Oricum, daca vei fi lovit de un proiectil, fie el si bila de cauciu, tot o sa te alegi cu niste vatanai serioase ori coaste rupte!

• Upvote 2
  • Downvote 2

@CITADELA asta doar daca este o vesta sub nivelul NIJ4 , aceasta fiind alcatuita din placi rigide din otel ,ceramica sau alte compozitii ce confera o disipare a energiei uniforme .

@marianDaca achizitionatii vesta pentru a circula in strainatate mergeti pe nivelul 4 cu placi din otel AR500 , stau lipite de corp si ofera protectie adecvata fara sa iasa in evidenta ca cele de ceramica sa zicem . Acuma depinde si de conditia dumneacoastra fizica , acestea fiind relativ grele . Dar pe piata au aparut si variante extrem de usoare care sunt si flotante.

• Upvote 1
  • Active member

Si extrem de scumpe...

Noi avem una cumparata second de un coleg si testata in poligon cu diferite calibre.

• Upvote 1

Multumesc pt raspunsuri!

Am intrebat la Adina SRL si mi-au spus ca placile balistice nu se pot vinde catre persoane fizice. Vesta de Kevlar se pare ca da. Voi vedea!

Ce sunt placile balistice? Nu am mai auzit pana acum. Cum le zice in engleza?

@CITADELA asta doar daca este o vesta sub nivelul NIJ4 , aceasta fiind alcatuita din placi rigide din otel ,ceramica sau alte compozitii ce confera o disipare a energiei uniforme .

@marianDaca achizitionatii vesta pentru a circula in strainatate mergeti pe nivelul 4 cu placi din otel AR500 , stau lipite de corp si ofera protectie adecvata fara sa iasa in evidenta ca cele de ceramica sa zicem . Acuma depinde si de conditia dumneacoastra fizica , acestea fiind relativ grele . Dar pe piata au aparut si variante extrem de usoare care sunt si flotante.

Nu exista si din titan? Scumpe, dar ofera un confort superior, sau chiar aliaj Ti pentru a mari suprafata de disipare, cu tesatura carbon? Ceva care se foloseste in aviatie pentru paletele de ventilator.

• Moderator

Pentru a se mări nivelul de protecţie balistică, vestele antiglonţ au un fel de buzunare în care se introduc aceste plăci (confecţionate din diverse materiale, oţel, ceramică, etc). 

E pentru publicitate, nu-ti face griji. Probabil un furnizor sa-si demonstreze performanta la vreo expozitie ceva.

Testele nu se fac asa. Am fost la un producator de arme.

Nestiind cu ce se ocupa, am incercat o slujba de test engineer.

Cand am ajuns la interviu m-am plimbat pe acolo sa vad cat mai multe.

Am refuzat postul. Nu concep sa lucrez pentru o fabrica de armament/munitie

• Moderator

Ciudat clipul. Aş fi putut jura că la un foc încasat de la un AKM, chiar dacă nu pătrunde, tot dă cu el de pământ bine de tot. Ăsta stă în picioare? Oare ce calibru or folosi acolo?

• Upvote 1

Ai dreptate.

Seama cu Kalashnikov-ul, dar putin probabil sa fie un 7.62

Ma uit si la recul.

Pai cand trageam cu ea, daca n-o pui bine-n umar, ti-l poate dizloca

• Upvote 1
  • Downvote 1

7,62x39 dar nu are cum sa dea cu el de pamant , tine de legile fizicii , la orice actiune exista reactiune . Pentru ca scenele din Hollywood sa fie adevarate ar trebui si cei care trag cu acea arma sa zboare in directia opusa. Ori 7,62x39 nu are atata energie sa arunce un om . Astea is mituri . Dar ca si orice clip cu demonstratii vine lumea cu teoria conspiratiei . Puteti cauta singuri pe internet astfel de teste unde la inceputul videoclipului arata ce munitie este folosita ba mai mult unii o creeaza pe loc sa vada omul ce proiectil de ce gramaj si ce pulbere si cata sa bagat in cartus . Terminati cu teoriile astea conspirationiste ca nu isi au rostul . 

Edited by 7Coline

E vorba de energia cinetica. Aia trebuie sa se duca undeva.

Stiu ca viteza era pe undeva pe la 2M (de 2 ori viteza sunetului)

Masa pe la 100g

Daca e sa fac calculul sumar, asa din cap, sincer, imi e cam frica.

Cred ca e ca si cum te-ar lovi un logan pe la 30km/h

• Upvote 1
  • Downvote 1

O fi numerele frumoase dar ini nici un caz efectul nu este acela descris de cezar1 . 

Plus ca arma poate fi usor identificata dupa sector , acela in nici un caz nu este 5.45x39.

Edited by 7Coline