Jump to content
POLITISTI.ro

Breloc chei autoaparare Kubotan. Legal?


sorinu26
Go to solution Solved by CITADELA,

Recommended Posts

Salut, am dat peste un site cu tot felul de de produse, multi-tool-uri, lanterne, articole de camping, de autoaparare etc. Am gasit un breloc numit Kubotan care conform Wikipedia este de autoaparare. Arata ca o lanterna, maner, este construit din polymer si are cam 15 cm.

 

Este legal asa ceva in Romania? Stiu ca bastoanele telescopice sau tonfele sunt ilegale, dar acesta pare a nu se incadra in aceste categorii.

 

h2GQKgR.jpg

Edited by sorinu26
Link to comment

Păi nu prea văd cum te poți apăra cu cei 15 cm.,dacă nu are șoc electrostatic sau oarece „parfum” lacrimogen sau paralizant.Chestia aia este doar pentru a lua banii.

Nici măcar nu seamănă cu un baston sau tonfă.

Edited by iav
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

... Am gasit un breloc numit Kubotan care conform Wikipedia este de autoaparare. Arata ca o lanterna, maner, este construit din polymer si are cam 15 cm.

 

Autoaparare fata de cine? Cu doar 15 cm? Un pix, are, in medie, cam 15 cm! Incerca sa te aperi cu el! Daca este doar un simplu "bat", nu ai ce sa faci cu el, iar ca breloc pentru chei mi se pare mare! Incearca sa bagi un pix in buzunar sa vezi cum este! Nu merita investitia!

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Kobotan-ul este o arma alba in mainile unei persoane antrenate! Simpla achizitionare nu asigura protectie, asa cum este cazul electrosocurilor sau a pulverizatoarelor de substante chimice.

Asa cum remarca Sache, si un creion poate devenii o arma alba, daca ai habar cum sa-l folosesti.

In concluzie, este un breloc!

  • Upvote 1
Link to comment
  • 7 years later...
On 2/1/2014 at 9:10 AM, iav said:

Păi nu prea văd cum te poți apăra cu cei 15 cm.,dacă nu are șoc electrostatic sau oarece „parfum” lacrimogen sau paralizant.Chestia aia este doar pentru a lua banii.

Nici măcar nu seamănă cu un baston sau tonfă.

nici nu vrei sa stii ce poate face ub kubotan... e o arma de autoaparare, mai nou kubotanul este cumva incorporat intr. un pix tactic... cu un astfel de instrument daca lovesti in zonele moi sau coaste, iti spun ca durerea e imensa... chiar si la cea mai mica presiune, cu siguranta vei simti durerea... incearca sa folosesti un pix mai solid prin apasare cu el pe zonele moi, sa vezi ce simti🤭😂... daca stii sa. l folosesti te poate scoate din multe probleme, iar actiunea de a. l folosi nu este nici vizibila publicului larg😝

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.