Jump to content
POLITISTI.ro

Acte necesare transcriere auto

alyn21

Recommended Posts

salut.am 20 de ani si am masina inmatriculata pe numele meu si platesc asigurarea foarte mult si n am avut nici un incident.

as vrea sa trec masina pe numele tatalui si as vrea sa stiu ce acte imi trebuie si unde trebuie sa ma duc si cam cat costa toata treaba asta.

Edited by alyn21

Mie imi expira asigurarea pe 16 februarie.Daca mi expira asigurarea pot reinmatricula masina pe numele tatalui fara sa mi fac eu o asigurare noua?Si as vrea sa intreb daca in caz de accident e valabila asigurarea tatalui pentru mine.

Cand vei inmatricula autoturismul pe numele tatalui tau vei depune la dosar o noua polita de asigurare pe numele acestuia.Acea polita va fi valabila indiferent cine conduce autoturismul dupa transcrierea dreptului de proprietate.

"copia documentului de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de circulaţie, în termenul de valabilitate al acesteia;"

Daca-mi expira asigurarea pot sa fac transcrierea fara sa mi fac o noua asigurare pe numele meu?

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Buna ziua. Am cumparat un auto inmatriculat Ro , am luat in evidenta auto , mi-am facut asigurare pe.numele meu dar nu mai am bani sa platesc taxa si nu pot face transcrierea fara taxa. Pot lua amenda daca ma opreste politia ca am certificatul pe numele fostului prop? Cum sa procedez pana rezolv cu taxa ? As putea sa ma duc la pol sa ma trec utilizator in certificatul de inmatriculare?

• Moderator

1. Da, rişti să fii sancţionat contravenţional dacă eşti oprit în trafic şi au trecut mai mult de 30 de zile de la vânzare-cumpărare.

2. Până ce vei face transcrierea pe numele tău, indicat ar fi să nu circuli cu maşina.

3. Nu, nu se poate. Poliţia nu are nicio legătură cu înmatriculările, este altă instituţie se ocupă de înmatriculări. Dar chiar şi la DRPICIV nu este posibil.