Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Accident cu victima


dragughost
 Share

Question

Buna seara. Pe data de 10.12.2013 am fost vinovatul unui accident rutier cu victima.Accidentul a fost usor dar victima a fost speriata si a chemat si salvarea. Nu am acordat prioritate intr-o intersectie avand semnul cedeaza . Victima a fost de acord ca nu va depune plangere dar nici nu va putea veni pentru a da acea declaratie ca nu are pretentii materiale , fiind din alta localitate indepartata deci voi astepta sa se duca cele 60 de zile . Am primit dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Acea dovada a expirat pe data de 25.12.2013 iar eu de atunci pana astazi nu am mai prelungito.Intrebarea mea este daca pana la solutionarea cazului adica asteptarea NUP de la parchet nu voi prelungi pentru inca o luna adica pana pe 25.02.2014 voi avea 2 luni intregi in care nu am beneficiat de prelungire, la momentul in care voi primi sanctiunea de la politie ( din cate stiu 90 de zile ) acele 60 de zile in care eu nu voi prelungi dovada se vor scadea din sanctiunea de 90 zile? Adica voi ramane doar cu 30 de zile sau stau degeaba fara dovada prelungita ? Si daca da va mai trebui sa dau acel examen 13 din 15 ? Intreb aici pe forum deoarece am mai intrebat cateva persoane si parerile sunt impartite, ba ca se scade ba ca nu se scade. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Salut din nou.Nu ma asteptam sa mi se raspunda imediat dar luand in considerare vizualizarile si nici un raspuns pana acum probabil nu am formulat eu intrebarea cum trebuia. Mai pe scurt intrebarea este pana la primirea de NUP de la parchet si aflarea sanctiunii , zilele in care eu nu am prelungit dovada se vor scadea din zilele suspendarii permisului pe care o voi primii? Intreb deoarece am stat deja 45 de zile fara a.mi prelungii dovada si vreau sa stiu daca am stat degeaba sau nu. Va multumesc si sper ca mi se va raspunde la intrebare.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Buna seara,in urma cu cateva zile am accidentat usor o persoana pe carosabil.Masina se afla parcata intr-o parcare tip spic,am pornit motorul si m-am asigurat in spate pentru a incepe manevra.....cand am reusit sa scot masina pentru a indrepta volanul si a-mi continua drumul inainte in oglinda din stanga soferului am observat o doamna in varsta si am franat brusc.Am oprit motorul si am mers la dansa...acesta era cazuta pe carosabil cu doua sacose langa.Am intrebat-o cum se simte ...dansa injurand,dupa care am apelat 112   ...la venirea ambulantei doamna a mers pe picioare pentru investigatii dupa care a fost transportata la spital.Eu am asteptat echipajul de politie care dupa ce au sosit,acestia au verificat masina si probat cu echilotest unde a reiesit 0,00 g pur in aer expirat.Apoi am mers la spital pentru probe biologice dupa care am efectuat la cererea organelor o inspectie tehnica la statie ITP verificarea sistemului de franare dupa care am mers la sediu politie pentru declaratie.Doamna a avut un traumatism picior si o escorfa mana pe partea stanga,neavand nevoie de ingrijiri medicale si de internare.Nu am primit amenda (mai pot primi acum?) ....dar mi-a fost retinut permisul.Ce sanctiuni ma astepta?

Va multumesc

Edited by Adilaur
Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Membru

Daca este asa cum ai povestit tu, la momentul de fata ti s-a deschis un dosar penal care, daca persoana respectiva nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale, se va finaliza cu clasare. Dupa finalizarea dosarului vei putea sa iti recuperezi permisul sau, pe perioada urmaririi penale, poti face o solicitare in acest sens catre procuror.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.