Jump to content
POLITISTI.ro

Vecin hartuitor

Miky20

Recommended Posts

Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu o problema.

De 2 ani de zile am probleme cu un vecin, care am ajuns la concluzia ca nu este sanatos la cap, in sensul ca isi cauta mereu scandal, manipuleaza alti vecini impotriva noastra, minte, face reclamatii doar de dragul de a ne deranja.

Atat eu cat si el locuim in acest bloc de 25 de ani. De 4 ani parintii meu s-au mutat si am ramas eu cu sotul meu. Inainte ca noi sa ramanem singuri il hartuia pe alt vecin cu maruntisuri: ca de ce alearga copiii prin casa, de ce trage apa la toaleta la 12 noaptea, de ce face dus la 11, ca de ce zugraveste etc. Par niste lucruri minore dar am inceput sa simtim pe pielea nostra ca se aduna si devin frustrante.

Blocul nostru este cu 2 etaje: noi stam la doi, cel hartuit statea la 1 si reclamagiul la parter. 

Inainte ca noi sa ramanem singuri vecinul hartuit de care am amintit mai sus s-a mutat si asta de la parter nemaiavand cu cine sa se certe a trecut la noi. Prima data a fost intr-o iarna cand a dat toata zapada din fata blocului langa masina noastra aproape ingropand-o cu speranta ca ne vom certa cu el si cu motivul ca masina nu are ce cauta acolo ca e prea aproape de bloc si ii intra lui fum in casa (masina sta parcata acolo de 20 de ani acum subit il deranjaza). In primvara a facut reclamatie la politie sa dam masina de acolo. Cei de la politie au zis ca mai bine sa o mutam ca sa aplanam scandalul. Asa am facut. Dupa ceva timp vazand ca nu il bagam in seama a inceput sa zica ca din cauza acoperisului nostru ii intra zapada si ploaia in casa. E imposibil! acoperisul are o inclinatie tocmai ca apa sa se scurga departe de bloc. Ideea este ca acoperisul a fost reparat de tatal meu pentru ca ne ploua in casa si nemaifind cel original ne ameninta ca face reclamatie la primarie ca am schimbat strictura blocului!!!! In timpul liber (adica toata ziua) il aud pe afara cum ne vorbeste de rau si pe noi si pe parintii mei. Am tacut mereu, nu am zis nimic. Nu am dat niciodata ocazia la scandal. Ne-a amenintat ca face in asa fel incat sa ne mutam din bloc. In seara asta ne-a facut reclamatie la comitetul blocului cum ca aruncam chistoace de tigari pe geam! Nu am facut asta in viata mea.
Nu stiu ce sa mai fac sa am liniste! va rog sa ma sfatuiti. Pot face reclamatie la politie pentru hartuire? Va multumesc anticipat!

Edited by Miky20