Jump to content
POLITISTI.ro

Detectarea noilor radare ale politiei rutiere


pinkull

Postare recomandată

  • Moderator

E prematur sa ne dam cu parerea acum. Sa le vedem la lucru si abia atunci vom putea vedea de ce sunt in stare. In specificatiile producatorului putem citi cate-n luna si-n stele, dar pana la urma, e normal ca fiecare producator sa-si laude marfa cat mai mult.

Oricum nu cred ca e dracul asa de negru pe cat pare, de detectat eu personal cred ca o va face orice detector cu banda K. Daca aceea functie POP va face ceea ce declara producatorul, intradevar vor fi ceva mai greu de depistat de catre detectoare, dar nu imposibil.

Link către comentariu

Ideea e ca nu vor functiona NUMAI aceste radare, care dpdv al numarului lor raportat la tara oricum vor fi destul de putine / judet, vor functiona si celelalte MULTE care exista deja, deci ca sa spui ca un detector de radar e Inutil, e o afirmatie hazardata.

Partea buna e ca noile radare vor fi numai pe aceste Loganuri Break, deci vor fi foarte usor de depistat in trafic si de semnalizat, prin "faruri" sau prin statii cb.

Ideea e sa mergeti cu maxim 49km/h peste legal, ca sa ramaneti macar cu carnetul in buzunar :rolleyes:

Link către comentariu

Pai mai toate antiradarele prind banda "K" deci concluzia este ca nu aruncam aparatele la gunoi . Apoi SkyTiger are dreptate in ce priveste numarul lor . O sa functioneze si celelalte nu numai astea noi . :P

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Deocamdată majoritatea detectoarelor de radar existente în funcţiune îşi vor face treaba, atât timp cât şoferii nu vor vrea să "zboare prea jos"! :o

Dacă în loc de 50 sau 59 km/h, cât ar fi marja de eroare acceptată, te deplasezi printr-o localitate cu o viteză de 70, maxim 80 km/h, care îţi este mai mult decât suficient, vei putea face faţă cu brio unui radar (chiar şi din cel nou), pentru a putea reduce viteza!

Dar, dacă ai obiceiul să rulezi prin localitate cu o viteză mai mare... sau cu o viteza nesimtita de peste 90-100 km/h, poţi avea şi mama radarului... nu vei putea scăpa! :P

  • Displace 1
Link către comentariu

Si inca o completare: erau Loganurile Break la intrarea in Brasov, doua bucati, dar toata lumea stia de ele si se mergea ca la inmormantare , deoarece toti care veneau dinspre Brasov dadeau faruri :lol: Deci, pana la urma, strategia de a anunta peste tot "radarele minune in Loganurile Break" se va intoarce impotriva circulistilor, acum toata lumea deja stie ca daca e Logan Break e radar ;) Nu era mai eficient sa taca din gura si sa dea amenzi ? :rolleyes:

stati cuminti,cei care au scos pe piata acest tip de radar,am auzit intr-o parte si in alta ca tot aceeasi firma a scos si nu stiu ce dispozitiv impotriva acestor radare!Si referitor la MCV....vor fi si pe masini "undercover",cel putin stiu 2 masini cu astfel de dispozitiv!Numai bine!

Link către comentariu

Alta chestie, am facut azi un traseu Sighisoara - Bucuresti, si pe langa radarele clasice si cele noi, am detectat si unele radare fixe, ACTIVE, deci atentie mare si la ele, citeam pe undeva ca o sa inceapa sa le repuna in functiune !

Când şi dacă aceste radare fixe (camere fixe), vor fi repuse în funcţie, se va face multă publicitate cu suficient de mult timp înainte pentru a nu lua lumea prin surprindere, la fel ca şi în cazul radarelor mobile proaspăt lansate!

Oricum, problema cea mai spinoasă este aceea în ce cont se vor vărsa amenzile aplicate??? :blink: Pentru că, până acum toate amenzile aplicate în baza surprinderii depăşirii vitezei legale de către aceste camere fixe, deşi erau aplicate de lucrători ai poliţiei, intrau în întregime în bugetele localităţilor unde erau montate, prevedere cu care ministerul de interne nu mai este de acord... :P

stati cuminti,cei care au scos pe piata acest tip de radar,am auzit intr-o parte si in alta ca tot aceeasi firma a scos si nu stiu ce dispozitiv impotriva acestor radare!

Inutilitatea detectoarelor de radar este ilustrată până acum de un reportaj de pe protv (scriu cu litere mici tocmai pentru a sublinia lipsa de obiectivitate a acestui post tv) în care ni se prezenta un detector radar Cobra, aflat în funcţiune într-un autorurism, iar în faa acestuia, la o distanţă relativ mică, de sub 100 m, se vedea un autoturism Logan despre care ni se spunea că are un radar pornit... ;) şi detectorul radar nu schiţa nici un gest.

Personal, încă nu cred că a venit vremea să îmi arunc Vector-ul meu 965, care, una peste alta, şi-a scos banii!

Link către comentariu

Stati linistiti. Sunt companii de milioane de euro care produc antiradare si care nu vor sa-si piarda clientii. Orice e posibil. E ca in cazul vestelor antiglonț. Tot exista gloanțe care o gauresc. :D

Link către comentariu

Nu aruncati detectoarele ! Exista in continuare si radarele vechi, plus ca si astea noi sunt detectabile, dar sa nu fii tu masina vizata, atunci e prea tarziu ...

Link către comentariu
  • Moderator

Barosane nu a testat nimeni inca eficacitatea unui astfel de detector si nici nu cred ca o va face un politist prea curand. E un detector scump, nu cred ca sunt politisti care sa posede un astfel de detector. Spre deosebire de ce se crede sau se spune, majoritatea abia reusim sa platim ratele la banci, dar sa ne mai cumparam astfel de "gadget-uri".

Astazi am stat de vorba cu niste colegi de la circulatie si i-am mai intrebat cate ceva despre aceste noi radare. Am lucrat vreo noua ani pe acolo si am fost atestat ca operator radar, deci am idee despre modul lor de functionare. Cei cu care am stat eu azi de vorba nu au experienta in utilizarea unui radar, acum invata si ei, cauza din care, nu m-au putut lamuri in totalitate. Dar din cate am discutat cu ei va pot spune urmatoarele:

Am intrebat daca aparatul are posibilitatea si poate fi setat sa stea in stand-by (stealth) si automat sa detecteze si sa porneasca inregistrarea cand se apropie o masina ce se deplaseaza cu o viteza peste limita prestabilita de operator. Le-am pus aceasta intrebare pt a vedea daca aparatele sunt dotate cu aceea functie "POP™ technology". Raspunsul lor nu a fost prea clar si sigur, dar se pare ca exista si aceasta posibilitate de a seta aparatul.

De aici putem trage concluzia ca aparatele au aceasta functie si pot functiona in acest regim, complet automat, facand toata treaba. Daca vor folosi aparatele radar in acest regim, acele detectoare care stiu sa detecteze si POP™ technology cel mai probabil ca le vor detecta.

Problema este ca nu sunt prea sigur de existenta acestei functii avand in vedere raspunsurile nu prea sigure deloc pe care le-am primit cu privire la aceasta modaliate de lucru.

De asemenea i-am mai intrebat si daca aparatul poate fi folosit in modul stand-by (stealth) si manual operatorul radar sa porneasca inregistrarea si masurarea vitezei cand observa o masina ce circula cu o viteza mare. Aceasta intrebare le-am pus-o pt a vedea daca aceste noi aparate pot fi folosite in modul "instant-on". La aceasta intrebare raspunsul lor a fost mult mai rapid si sigur, de aceea inclin sa cred ca aceasta facilitate este prezenta pe aceste noi aparate radar. Si probail ca acesta e si motivul pentru care au tot iesit in mass-media reprezentanti ai politiei rutiere sustinand cu tarie faptul ca "nu pot fi detectate" sau ca "vor fi detectate prea tarziu"(expresie mult mai apropiata de realitate).

Totusi nu pot spune cu certitudine daca in acest mod de functionare aparatul emite vreo unda sau numai filmeaza, antena fiind in asteptare.

Ramane ca atunci (sper eu cat mai curand) cand voi avea ocazia sa studiez mai indeaproape modul de functionare al aparatului pt a putea ajunge la o concluzie clara si va tin la curent.

Link către comentariu

Citez un articol pe care l-am gasit pe un site :

Caracteristica cea mai importanta a lor este emisia Instant-On sau POP.

Aceasta consta in faptul ca radarul dupa ce porneste ramane in stand-by, nu emite ca sa nu poata fi detectat.

Functia Instant-On face ca detectarea vitezei sa fie foarte rapida din momentui in care radarul este pornit.

Functia POP emite rafale scurte ce nu pot fi detectate de multe detectoare, aceste rafale scurte intorc catre radar un set de viteze care nu sunt foarte precise, dar care daca depasesc viteza setata de politie, se activeaza Radarul in mod automat si va emite normal pentru a detecta viteza corecta.

Aceste doua functii sunt cu emisii scurte dar si cu erori mari, asa ca recomandarea producatorului este totusi modul normal.

Functionarea in cele doua moduri este detectata de detectoare, dar este tarziu daca esti masina vizata (targetata) de catre unda radar.

In momentul in care radarul emite o unda pentru a detecta viteza unei masini, aceasta unda e DETECTATA de catre orice detector !

Modificat de SkyTiger
Link către comentariu

Sky chiar sunt curios sa vad si eu tot articolul ala de unde ai citat, pentru ca sincer sa fiu, am studiat si citit si eu pe site-ul producatorului iar recomandarea privind acuratetea masuratorilor nu am vazut-o decat pentru masuratorile ce le face aparatul in perioada cat emite acele unde POP deoarece acele masuratori sunt orientative pana cand aparatul porneste inregistrarea si automat incepe sa emita in banda K. Aceasta e si cauza pentru care pe display nu apar valorile masurate in modul POP. ;)

Nu am gasit o astfel de recomandare pentru modul instant-on. :huh:

Link către comentariu
  • Administrator

Domnilor ma tem ca SkyTiger nu va v-a satisface curiozitatea postand link-ul site-ului de unde a citat mai sus. Domnia sa detine un site si o afacere in domeniul comercializarii detectoarelor, de aceea daca veti studia posturile sale pe acest forum, veti observa ca ele se rezuma la incercarea de a mai convinge pe cei ce citesc acest topic ca detectoarele sunt inca si vor mai fi utile.

Cred ca nimeni dintre cei care au postat pe acest topic nu a negat acest lucru si ii intelegem preocuparea avand in vedere afacerea pe care o are, dar de aici si pana la a dezinforma pe cei ce citesc acest topic, se depaseste o limita ce nu o putem tolera pe acest forum.

Astfel ca daca colegul nostru SkyTiger nu ne va oferi un link catre articolul original, aceste ultime posturi vor disparea.

Link către comentariu

Articolul facea parte din sectiunea News de pe www.yupiteru.ro, din pacate acum site-ul este picat. Se referea numai la modul POP, care da erori mari, nu si la Instant-On, a fost o greseala a celui care l-a scris. Am preluat si eu acel articol la mine pe site, dar nu vreau sa imi fac reclama, nu e asta intentia mea. Am cautat informatii cat mai bune, deoarece se gasesc pe net o mie de site-uri, cu o mie de informatii diferite. Cele mai bune informatii pana la urma sunt tot pe acest forum, de unde am preluat si eu cateva idei. Nu vreau sa va conving ca detectoarele sunt utile, sper ca v-ati convins singuri de acest lucru. Spun numai sa nu le aruncati, cum ni se sugereaza de catre domnii de la circulatie, deoarece NU au dreptate. Si eu si altii am intalnit aceste radare in actiune, si sunt detectabile. Ai vreo 50% sanse sa scapi, daca nu esti masina catre care se indreapta radarul. Daca esti acea masina, poti deja sa pregatesti banii de amenda.

Nu incurajez mersul cu viteza, insa pe anumite portiuni, restrictiile sunt AIUREA puse, sau lasate de la vreo reparatie, si nescoase.

Modificat de SkyTiger
Link către comentariu

In urma lecturilor din diverse forumuri, inclusiv acesta, profit de faptul ca sunt pe aici si oameni care lucreaza in SIGURANTA CIRCULATIEI RUTIERE (sper ca se intelege mai mult decat "politia rutiera") si voi scrie cateva randuri. Daca va fii considerat off-topic articolul meu, rog administratorul sa-l mute sau sa-l stearga. Totusi sper ca veti fi de acord cu randurile ce urmeaza.

Din dorinta de circ, s-au iscat niste discutii exagerate in toata media despre radarele astea, se trag deja concluzii, insa actiunea abia incepe. Cine nu a avut nevoie de contra arma pana acum, putin probabil ca va avea si in continuare. Mai important decat abilitatile aparatelor este modul cum vor fi utilizate, sau de catre cine, adica: o viteza de 70km/h intr-o localitate cu drum judetean nu consider o nenorocire, la fel cum 40-50 km/h intr-o zona rezidentiala poate fi destul de grav.

Nu viteza ucide, ci betia ei, inconstienta. Insa aceste aparate ar avea o foarte mare utilitate in filmarea "psihopatilor cu permis" care fac cascadorii si care umilesc si obliga la manevre riscante de evitare din partea celorlalti participanti la trafic. Adica pe scurt: amenzi nu se dau doar pentru depasiri de viteza legala, ci si pentru incalcari marcaje de linie continua (mai ales in curbe fara vizibilitate), slalom printre bumpere de treceri pietonale, stationare in curba pe partea carosabila, lipsa semnalizarii directiei de mers in trafic, neacordari de prioritate etc.

Locuiesc aproape de Ploiesti, am ajuns sa-mi fie teama sa plec cu sotia si cu copil de 5 luni la drum, chiar si prin oras. Am doua semne de "avertizare bebelus" pe geamul lunetei. Nu trece zi fara sa dau de prosti in trafic. Intr-un ultimul an am trosnit masina de 5 ori, de 4 ori numai cu muieri. La ce bun atatea radare? cand de fapt foarte multe incidente si accidente se intampla la viteze destul de mici, in orase (chiar daca nu toate sunt grave).

Oameni buni, foarte multi nu stiu logica regulilor rutiere, sau sunt nesimtiti sau inconstienti. Aici e foarte mare nevoie de voi.

Alta doleanta a mea: nu exista nici un numar public de telefon pentru sesizari in circulatia rutiera ( nu ma refer la 112 ) cu privire la semafoare stricate, tampiti in trafic, gropi nesemnalizate si orice alte potentiale cauze de accidente.

Insa noi ne facem probleme ca apar radare noi si nu le putem hacui, ca sa zburam cu viteza luminii prin gropile patriei noastre. Pe strazile din Romania nu mai este de mult trafic rutier... este razboi civil.

Link către comentariu

Iata si linkul catre articolul de unde am preluat si eu acele informatii (acum merge site-ul respectiv) : http://www.yupiteru.ro/newsflash-15-radarele_noi.html

Repet: nu am vrut sa fac reclama nimanui, de aceea nu am pus un link de prima data.

O sa fac si eu zilele acestea niste teste, sa vedem cat de bune sau de proaste sunt cu adevarat detectoarele in fata acestui radar minune.

Modificat de SkyTiger
Link către comentariu
  • Moderator

Nu mi se pare deloc obiectiv acel articol si e normal intr-un fel, avand in vedere ca cei de acolo sunt importatori de detectoare, dar au scris si niste aberatii acolo.

Ca sa concluzionam:

Recomandarea producatorului este numai pentru vitezele stabilite cu ajutorul acelor rafale scurte (acel POP) pentru ca sunt orientative. Dar aceasta recomandare nu are nicio valoare si e irelevanta, pentru ca chiar daca presupunem ca un politist va dori sa sanctioneze pe cineva in baza acestor masuratori, el nu are aceasta posibilitate, deoarece viteza nu e afisata pe display si automat nu va exista o inregistrare care sa ateste aceea viteza stabilita de aparatul radar.

Deci aparatul nu-i permite sa faca prostii chiar daca el ar intentiona.

Tot in acel articol se spune ca:

Daca pe strada ruleaza mai multe masini, nici un radar nu este capabil sa arate care este viteza unei masini!!!!

Nu exista nici o legatura intre filmarea aparatului si inregistrarea vitezei atata timp cat pe strada se misca mai multe masini !!!

Este total fals, chiar si cele vechi stabilesc viteza de deplasare a tuturor celor care trec pe strada, numai ca ele monitorizeaza viteza de la masina ce le oferea cea mai buna reflexie a undelor, iar pentru celelalte o afisaza numai pentru scurt timp.

In plus noile aparate radar au posibilitatea ca operatorul sa aleaga carora dintre tinte aparatul sa le monitorizeze viteza de deplasare, a celor de la care primeste cea mai buna reflexie de unde sau a celor care se deplaseaza cu cea mai mare viteza.

Si aici e noutatea, pt ca cele vechi nu au aceasta optiune, ele functioneaza monitorizand viteza de la masina ce le ofera cea mai buna reflexie a undelor, dar chiar si ele stabileau viteza tuturor masinilor ce se afla in raza de actiune si am sa va explic cum este posibil acest lucru, pt ca in fond nu este vreo mare inginerie.

Ca sa intelegeti ce mai bine, imaginati-va ca in raza aparatului radar intra o coloana de masini, aparatul radar receptioneaza undele ce se intorc de la fiecare masina ce le loveste si stabileste viteza pentru fiecare in parte, asta pentru ca el nu emite unde directional pt fiecare masina in parte, emite "la gramada", dar stabileste viteza in functie de ce unde se intorc si in cat timp o fac.

Cu cat o masina se deplaseaza mai repede impactul cu undele radar va fi mai mare si viteza cu care undele se intorc si sunt receptionate de radar este mai mare, iar timpul e mai mic. E destul de simplu, nu e vreo mare filosofie.

Link către comentariu

Eu am un Whistler Pro 58 si il detectez de la o distanta destul de mare atunci cand este pornit radarul ... deci detectorul este inca util. Ce am observat este faptul ca radarul de pe MCV este luat mult mai in scurt. Modelul vechi il detectam de la distante foarte mari ... pur si simplu ma plictiseam de cat urla detectorul.

Precizez ca modelul pe care il am eu are modul POP si totusi nu zice absolut nimic cand unda radar nu este pornita.

Trebuie doar sa gasim ce detectoare(mai accesibile buzunarului) pot lua noul radar de pe MCV si in stand-by.

Pana nu se fac teste amanuntite eu unul va recomand sa nu aruncati banii aiurea pe detectoare!

Link către comentariu

O sa le testez maine sau in weekend, si iti dau mesaj privat, ca sa nu poluam topicul. Si, sunt japoneze, site-ul original este yupiteru.co.jp. Cert e ca eu am un SVE-66R, si a detectat acest radar nou, in trafic in Bucuresti, cum iesi de la Piata Alba Iulia spre Unirii, iar radarul era la 2 semafoare mai departe, in parcarea de pe stanga unde de obicei stau masinile BGS. Detectorul dadea semnale scurte, intermitente, in banda k, dar nu stiu daca radarul era in stand-by sau masura viteza masinilor din fata mea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.