Jump to content
POLITISTI.ro

Ofiter de politie din GIURGIU destituit pentru ca îi ia apărarea Regelui Mihai!


Bogdanel

Postare recomandată

  • Membru

Ştefan Mihai Enescu, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Giurgiu, a fost destituit luna trecută din poliţie printr-o dispoziţie semnată de ministrul Traian Igaş, după ce în prealabil fusese sancţionat cu "amânarea promovării în gradul profesional următor pe o perioadă de un an", pentru că pe blogul personal - mihaienescu.blogspot.com - "a propagat către publicul larg opinii cu explicit conţinut politic, emiţând în mod pregnant critici impertinente şi neconforme cu statutul de poliţist la adresa Guvernului României, Preşedintelui României, întregului aparat de stat, Partidului Democrat Liberal şi tuturor românilor".

Motivul invocat de ministrul Internelor şi Administraţiei, Traian Igaş, a fost un articol în care ofiţerul de poliţie îi ia apărarea Regelui Mihai după ce acesta a fost numit trădător de preşedintele Traian Băsescu.

http://www.dinuzara.com/2012/01/politist-destituit-pentru-ca-i-luat.html

http://mihaienescu.blogspot.com/2012/01/patru-pagini-impotriva-dreptului-la.html?spref=fb

Intrebarea mea: cum este posibil asa ceva???

  • Apreciez 4
Link către comentariu

ART. 45 din statutul politistului

(1) Poliţistului îi este interzis:

a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora;

b ) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public;

Modificat de Pathfinder
  • Apreciez 1
Link către comentariu

Inafara orelor de program daca ma bate cineva, mai e ultraj???raspunsul este NU,pt ca asta e tara,chiar daca iau de batut ei o sa.mi zica ca nu e niciun raport de cauzalitate, desi eu stiu ca am luat.o pt ca sunt politist. Asa e si cu domnul ofiter,dc ti se ia dreptul la propria opinie?

Link către comentariu

trebuia sa te gandesti la astea inainte sa te dai la scoala de politie, stiai la ce te expui , nu te-a obligat nimeni sa faci asta...acum nu incerc sa le iau apararea terminatilor de la putere , dar daca fiecare dintre toti cetatenii acestei tari am incerca sa respectam legile am trai intr-o tara mai buna

Modificat de Pathfinder
  • Apreciez 2
  • Displace 11
Link către comentariu

@tiesto:

Nu amesteca lucrurile. Daca se poate dovedi ca ai luat bataia in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, atunci e ultraj. Daca te cafteste unul pe strada doar pentru ca te-a vazut in uniforma, fara insa ca tu sa ii fi facut vreodata ceva, lui sau vreunei cunostinte de-a lui, deci fara legatura cu anumite activitati de-ale tale, atunci nu e ultraj.

Faptul ca politistul de la Giurgiu a facut acele afirmatii care i-au cauzat la legitimatie pe blogul personal, nu la birou si nu in legatura cu serviciul sau cu calitatea de politist, se pare ca nu a fost de ajuns sa il exonereze.

Oricumm trist e altceva... Ma indoiesc ca Basescu sau Igas au stat sa ii citeasca lui blogul.

Mai degraba vreun coleg binevoitor a trimis un link catre vreun sef la fel de binevoitor si de aici restul a fost "simplu".

PS. Si, daca are vreo relevanta, unii de prin aparatul asta chiar merita niste suturi in [cenzurat]. Misu nu ar fi meritat...

Modificat de DarkSide
  • Displace 3
Link către comentariu

@Pathfinder asta va invata pe voi la Academie, cu astfel de gandire vrei sa vii tu in teritoriu? Trebuia sa se gandeasca inainte.....auzi.

Adica omul daca vrea sa se exprime liber nu are voie? Nu de astfel de oameni avem nevoie in randurile noastre, avem nevoie de ofiteri care sa aiba o gandire deschisa si logica.

  • Apreciez 1
  • Displace 1
Link către comentariu

Nu cred ca Pathfinder a vrut sa spuna ca "bine i-au facut". Doar i-a dat celui care a deschis topicul textul in baza caruia "a fost posibil" sa il arda. Si a sugerat ca uneori e mai bine sa faci pipi in directia in care bate vantul, nu invers, chit ca libertatea de a-ti alege directia de urinare e consfintita prin Constitutie.

  • Displace 1
Link către comentariu

Mda, sa zicem ca a fost oarecum prea categoric... Sintagma aia de la final, ...daca fiecare dintre toti cetatenii acestei tari am incerca sa respectam legile... denota o oarecare doza de idealism. Insa, din cate inteleg, e la inceput de drum. Daca nici macar la inceput de drum nu am fi idealisti, cand sa mai fim?

Link către comentariu

Mi-ar placea sa-l cunosc pe domnul Enescu si sa-i strang mana cu respect. Scrie bine, cu nerv si m-a impresionat profund.

Modificat de GrigoreDolghin
  • Apreciez 1
Link către comentariu

man pathfinder pe tine ar trebui sa te avanseze astia direct pe o functie la 2 si-un sfert ca le-ai prinde bine cu gandirea asta a ta, asa-zisa pragmatica, "izvorata" din acte normative cica.

Modificat de jeffo
  • Apreciez 1
Link către comentariu

Daca te cafteste unul pe strada doar pentru ca te-a vazut in uniforma, fara insa ca tu sa ii fi facut vreodata ceva, lui sau vreunei cunostinte de-a lui, deci fara legatura cu anumite activitati de-ale tale, atunci nu e ultraj.

Intunectule tocmai ai spus ca stie ca esti politist.

Nelegalitate, netemeinicie egal nemernicie.

Pai atunci poate ma lamuresti si pe mine daca fac un accident in timpul liber, o tamponare simpla, si sunt depistat de colegi ca am consumat bauturi alcoolice, de ce pe langa faptul ca mi se ridica permisul, mi se aplica amenda contraventionala sunt cercetat si de o comisie de disciplina/onoare ?

,,Comportare necorespunzatoare in societate care aduce atingere.....bla, bla, bla"

Modificat de Elvis
Link către comentariu
  • Moderator

Cum a probat Igas ca scriptologia de pe blog a fost scrisa cu manuta ofiterului Enescu? In instanta i-as face praf pe acesti mameluci. Doamne, parca cand citesc faza asta : "a propagat către publicul larg opinii cu explicit conţinut politic, emiţând în mod pregnant critici impertinente şi neconforme cu statutul de poliţist la adresa Guvernului României, Preşedintelui României, întregului aparat de stat, Partidului Democrat Liberal şi tuturor românilor" parca il vad pe Hitler...Astea sunt exact motivele pentru care evreii ardeau in crematorii, tiganii erau facuti sapun si tarile erau invadate de natia ariana. DECI NU IMI VINE SA CRED!!! Asta ar trebui sa ajunga la Amnesty International si in presa internationala. Cred ca voi trimite un mail la toate marile publicatii americane si europene cu traducerea exacta a motivatiei pentru care ofiterul de politie a fost dat afara, facand o paralela cu motivele invocate de Geheime Staat Polizei pentru a aresta si tortura nevinovati.

  • Apreciez 1
Link către comentariu

Intunectule tocmai ai spus ca stie ca esti politist.

:blink:

Unde am spus si despre cine, ca stie ca sunt politist?!

Pai atunci poate ma lamuresti si pe mine daca fac un accident in timpul liber, o tamponare simpla, si sunt depistat de colegi ca am consumat bauturi alcoolice, de ce pe langa faptul ca mi se ridica permisul, mi se aplica amenda contraventionala sunt cercetat si de o comisie de disciplina/onoare ?

,,Comportare necorespunzatoare in societate care aduce atingere.....bla, bla, bla"

Pentru ca ai ales sa lucrezi intr-o institutie care tine la imagine, care depinde de imagine samd. Daca lucrai la chioscul din coltul blocului, nu-l mai interesa pe patron ce faceai tu dupa ce plecai de la munca. Pentru ca vanzarile lui nu erau afectate de faptul ca tu, in afara serviciului, bei, faci accidente, iti bati nevasta sau te filmezi cu pistolul si cu o curva pe genunchi si te pui pe iutuburi. Cat timp vii la munca la timp, nu ciordesti din marfa si nu fugi cu incasarile, lui ii merge treaba.

In schimb "vanzarile" politiei scad, cand tu faci chestiile alea de mai sus.

Asta e situatia, fie ca iti place, fie ca nu. Intotdeauna au existat institutii in care, asa cum ii spunem Ceraselei pe alt topic, calitatea angajatilor nu se schimba odata cu terminarea programului de lucru. Armata, Politia etc...

Gandeste-te ce insemna acum 100 de ani cand intra locotenentul in uniforma, la bal, de le intra corasonul in fibrilatii la toate demoazelele prezente. Si nu doar corasonul. :D

Intr-un fel chestia asta s-a perpetuat. Cel putin la nivel de necesitate a respectarii unui blazon.

Cum a probat Igas ca scriptologia de pe blog a fost scrisa cu manuta ofiterului Enescu?

Si eu ma gandeam aseara la treaba asta. Poate de fapt cineva i-a spart contul, mai stii? :D

Singura explicatie ar fi ca el a recunoscut ca a postat acel text.

Modificat de DarkSide
  • Apreciez 1
  • Displace 2
Link către comentariu

Intunecatule eu te rog frumos sa renunti la tonul asta superior nu de alta dar s-ar putea sa fim cam de aceiasi varsta iar eu spre deosebire de tine am facut munca in politie la zi nu la fara frecventa.

Pai daca te-a vazut in uniforma de politie nu stie ca esti politist, lucrezi ca si culegator de plante medicinale sau folclor, nu ?

Daca institutia asta alege ,,imaginea'' nu omul , iar eu ca si politist am anumite restrictii si ,,privatiuni ale seviciului ......." bla bla bla, nu crezi ca ar fi cazul sa ma plateasca corespunzator ? Acum 100 de ani a trait strabunicul si nu-i batea vantul prin buzunare cum imi bate mie.

Adica eu raspund ca si un cetean obisnuit , insa urmeaza parte a doua, trebuie sa raspund si ca functionar public cu statut special.

Nu mai vorbesc de alte drepturi prevazute, surpriza, in Constitutie.

Deci sa revenim, sunt politist cand savarsesc abateri disciplinare sau infractiuni, dar nu sunt politist cand ma cafteste unul pentru ca ,asa cum ai spus tu m-a vazut imbracat in uniforma.

Imi place rationamentul tau, cred ca esti vreun sefut pe unde lucrezi, altfel nu-mi explic.

Parca ii spuneai Ceraselei despre haina care iti intra in piele, iar acum imi spui mie ca daca nu imi convine asta este sau ,,las-o ba ca merge asa", iar eu trebuie sa accept un lucru stramb care nu imi se pare corect.

Calitatea angajatilor din Politie nu se schimba odata cu terminarea serviciului dar aceasta calitate nu actioneaza atunci cand esti ultragiat pentru ca esti politist.

Imi place rationamentul tau dar numai asezonat cu un kilogram de lamai.

  • Apreciez 1
Link către comentariu

Intunecatule eu te rog frumos sa renunti la tonul asta superior nu de alta dar s-ar putea sa fim cam de aceiasi varsta iar eu spre deosebire de tine am facut munca in politie la zi nu la fara frecventa.

Nu stiu unde ai vazut tu ton superior, chiar nu am avut intentia de a suna asa. Te anunt eu cand va fi cazul, dar de data asta nu a fost. Poate ai confundat plsticitatea exprimarii cu superioritatea tonului, dar asta nu e vina mea.

Cat despre fraza asta eu spre deosebire de tine am facut munca in politie la zi nu la fara frecventa...ce spuneai despre ton superior? Si ia zi tu, daca tot te lansezi in afirmatii de-astea, cam pe unde crezi tu ca am facut-o eu? Chiar sunt curios cam care e definitia ta pentru munca de politie la ff.

Pai daca te-a vazut in uniforma de politie nu stie ca esti politist, lucrezi ca si culegator de plante medicinale sau folclor, nu ?

Nu am zis ca nu stie. Am zis ca nu te bate pentru calitatea si activitatea de politist. Te bate pentru ca i-ai ocupat locul de parcare, pentru ca te-a prins la nevasta-sa, pentru ca a facut pipi catelul tau pe presul lui samd... Chestii care NU AU NICIO LEGATURA cu calitatea ta de politist. Prin urmare, de ce ar trebui sa te ocroteasca legea mai mult decat pe altii, pentru chestiuni nelegate de calitatea de politist?

daca ai curiozitatea, cauta pe google, o sa vezi ca in acelasi mod se pune problema si in legislatia altor tari. Inclusiv in a Marii Britanii, tara care, din cate stiu eu, are cel mai drastc sistem de sanctionare al celor care ultragiaza un politist.

Daca institutia asta alege ,,imaginea'' nu omul , iar eu ca si politist am anumite restrictii si ,,privatiuni ale seviciului ......." bla bla bla, nu crezi ca ar fi cazul sa ma plateasca corespunzator ? Acum 100 de ani a trait strabunicul si nu-i batea vantul prin buzunare cum imi bate mie.

Ba da, cred. Si nu doar pentru acest aspect ar trebui sa te plateasca corespunzator. Ar trebui sa te plateasca corespunzator astfel incat sa iti permiti un trai decent si sa iti permiti chiar sa fii mandru de uniforma pe care o porti, nu doar sa iti ceara sa fii mandru de ea dar sa nu iti dea motive.

Adica eu raspund ca si un cetean obisnuit , insa urmeaza parte a doua, trebuie sa raspund si ca functionar public cu statut special.

Exact. Repet, nu suntem singura categorie din tara care e obligata la un anumit comportament. Acum imi vin in cap doar preotii. :D Care nu doar in biserica sau la pomeni nu au voie sa faca nu stiu ce...Ci si "in afara serviciului"...

Pana la urma chiar si la particulari vei gasi situatii de genul asta, ce-i derpt, mai rar.

Deci sa revenim, sunt politist cand savarsesc abateri disciplinare sau infractiuni, dar nu sunt politist cand ma cafteste unul pentru ca ,asa cum ai spus tu m-a vazut imbracat in uniforma.

Cred ca nu ai inteles bine. Sau poate nu am inteles eu ce vrei sa spui...

Daca esti in uniforma dar nu esti in exercitiul functiunii sau nu te ataca ala pentru ceva ce ai facut in exercitiul functiunii, nu e ultraj si gata. Nu eu am facut legea si nici macar nu spun ca e incorecta. Da, si mie mi-ar conveni sa fiu ocrotit de lege, ca politist, inclusiv in situatiile care nu au lkegatura cu meseria. Cui nu i-ar conveni? Dar repet, juridic e corect.

Imi place rationamentul tau, cred ca esti vreun sefut pe unde lucrezi, altfel nu-mi explic.

Poate ca facand munca de politie la fara frecventa, am avut mai mult timp sa ma uit pe Codul penal, dracu stie? :D

Parca ii spuneai Ceraselei despre haina care iti intra in piele, iar acum imi spui mie ca daca nu imi convine asta este sau ,,las-o ba ca merge asa", iar eu trebuie sa accept un lucru stramb care nu imi se pare corect.

Nu vad legatura cu ce ii spuneam eu Ceraselei.

Si da, sunt situatii in care trebuie sa accepti un lucru care ti se pare TIE stramb. Sigur, poti incerca sa il schimbi dar cand nu se poate, ai doua variante: fie sa te gandesti ca poate el e drept si tu il vezi strmb, fie sa te resemnezi. A, mai e si o a treia, sa pleci, asa cum fac unii din noi cand strambaciunea e prea mare. Eu nu spun ca nu e plina legea asta de cacaturi. Nu spun nici ca institutia asta nu are niciun pic de respect pentru noi, ca membri ai ei. Nu spun nici ca e corect sa fim f..tuti din toate oartile dar cand vine vorma sa fim sprijiniti, nici nu se uita la noi.

Insa punctual, pe discutia cu ultraj/neultraj, spun ca e corect. Dincolo de impactul emotional al ideii.

Calitatea angajatilor din Politie nu se schimba odata cu terminarea serviciului dar aceasta calitate nu actioneaza atunci cand esti ultragiat pentru ca esti politist.

Imi place rationamentul tau dar numai asezonat cu un kilogram de lamai.

Nu e al meu, e al Codului Penal.

Lamai ti-aduc eu un sac, daca vrei. Ca voiam sa iti zic ca te invit la un vin fiert, da' n-avem la Bucuresti nimic comparabil cu zaibaru' :wub: , asa ca mai bine vin eu acolo...

  • Apreciez 1
  • Displace 1
Link către comentariu
  • Membru

Intunecatule, "aerul de superioritate" reiese din toate replicile pe care le dai. Citezi din posturile oamenilor,la toate ai tu un raspuns, la fel ca si raspunsul la postarea mea actuala! :clip:

Modificat de coosstti
Link către comentariu

Intunecatule cand treci prin Craiova nu este nicio problema, numai sa am zaibar.

Eu am ales sa raman si sa incerc sa schimb ceva.

Nu a fost vorba de locul de parcare si nici cand politistul imbracat in uniforma se crede Dumnezeu.

Pur si simplu ii trece unuia prin cap ca te-a vazut imbracat in popa si se gandeste sa-ti aplice o corectie, ca asa vrea ,,muschii lui".

Cunosc zeci de cazuri de politisti ultragiati in timpul serviciului pentru care intituitia care ,,tine la imagine" nu a facut nimic.

Modificat de Elvis
Link către comentariu
  • Moderator

Daca esti in uniforma dar nu esti in exercitiul functiunii sau nu te ataca ala pentru ceva ce ai facut in exercitiul functiunii, nu e ultraj si gata.

Vrei să spui că dacă un polițist îmbrăcat în uniformă, după ce termină serviciu și pleacă acasă pe jos, este agresat de un individ, pe care nu-l cunoaște, nu s-au întâlnit niciodată, dar care are o repulsie față de această uniformă sau altfel spus pentru că așa vrea muschiul lui, NU este ultraj pentru că atacul ăluia nu are legătură cu vreo activitate a polițistului respectiv?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.