Lecţia de moralitate
Posted 13 May 2012 - 07:21 AM
de ex. O prietena a sotiei a fost hartuita ( agresata fizic...intr-o maniera nu dusa la extrem ) de cativa tineri iar de la sectie nu i s-a spus decat: - Sa rezolve boc ( intentionat s-a omis majuscula) cazul!
dpmdv nu este corect fata de nimeni. Indiferent de ce decide un bec luminat desupra unei tartacute, nu trebuie sa sufere putinii care mai vrem si facem ceva in privinta asta.
Posted 13 May 2012 - 10:05 AM

POPULAR
Le-ati mai taiat si taiat salariile , nu tu personal, dar sigur ai fost unul dintre cei care s-au bucurat de ,,masura,, asta inteligenta, iti amintesti ?
Toti apelati la pile , si va sunati cunostintele cand sunteti prinsi cu mata in sac de politist, dar pe de alta parte vorbiti cu ipocrizie de coruptia din politie.
Ati adus in 22 de ai aceasta institutie in stare letargica , muribunda.Si apoi va lamentati cu falsitate crunta vis-a-vis de tarele ei pe la diverse televiziuni.
Apoi, culmea nesimtirii , va mai faceti cont pe cate un forum al politistilor si incercati marea cu degetul.
Stii de ce isi mai fac politistii datoria? NU pentru ca ,,meriti,tu Alien sau altii.
Ci pentru ca, inca mai exista politisti care isi iubesc meseria si cred in adevar si dreptate.Inca in viziunea acestor politisti exista oameni care au nevoie de ajutorul lor, ca sunt copii, femei, sau batrani lipsiti de aparare, inca se mai cred cainele de paza al societatii, desi , acesti caini sunt batuti scuipati si nehraniti de stapanul lor.(Nu o lua ad-literam,)
Inca mai exista acei nebuni frumosi .Intrebarea e , ce va fi cand vor disparea ?
p.s.
Ce am scris nu se refera strict la o persoana, ci la modul general.
Edited by arcan, 13 May 2012 - 10:08 AM.
Posted 13 May 2012 - 10:40 AM
Pe acest site sunt foarte multi politisti care sunt la fel ca majoritatea din Politia Romana.
Onesti , cinstiti, care iubesc dreptatea( de foarte multe ori dreptatea nu are nimic comun cu legile strambe votate in somn in parlament de oamenii pe care tu i-ai trimis acolo prin vot), care isi iubesc meseria, care nu o singura data si-au riscat viata si pe care voi cetatenii care MERITATI ii blamati in fiecare zi a vietii lor.
Si nu suntem invinsi!
Luptam in fiecare secunda cu infractorii din tara asta,Romania, tara care nu ne recunoaste nici dreptul la o pensie decenta si o batranete linistita dupa ani grei in ,,slujba cetateanului"( media de varsta a politistrului din operativ dupa studiul Directiei Medicale a MAI este de 62,5 ani care daca era facut pe bune media era undeva mai jos cu cativa anisori), nici dreptul la un salariu decent care sa ne asigure in primul rand siguranta financiara a familiei( la siguranta noastra am renuntat de foarte mult timp), nici o dotare corespunzatoare pentru ca viata ,,pieselor de schimb" din politie nu este asa de importanta ca a cetateanului care ,,ne plateste", nici dreptul la anumite sporuri normale care se acorda politistilor din toata lumea de la USA , Germania pana in Congo, Ciumbumbura etc.
Aceste drepturi,,nesimtite" sau,,exceptionale" ar trebuii sa vina in compensare pentru drepturile, atentie, prevazute de Constitutia Romaniei, care ne sunt ingradite, dreptul de a fi ales intr-o functie publica, dreptul de a te inscrie intr-un partid politic, dreptul de a face politica, drepturi economice, dreptul la greva etc.
Suntem primii din aceasta tara care i-am strigat basitului:,,Iesi afara javra ordinara!".
Vezi ce s-a intamplat in Italia si cum a reactionat societatea civila atunci cand procurorul Falcone a fost ucis.
Oare cati politisti trebuie sa mai moara in Romania ca sa va treziti?
Am intrat in Politia Romana pentru ai apara pe cei ce nu se pot apara singuri!
Dar pe noi cine ne apara?????
Honnore de Balzac: "Poliţia!... Cine sunt cei care o dispreţuiesc?
Imbecili ce nu ştiu decît să batjocorească ceea ce înseamnă liniştea lor.
Căci, suprimaţi Poliţia şi veţi suprima civilizaţia".
Edited by Elvis, 13 May 2012 - 10:43 AM.
Posted 13 May 2012 - 03:31 PM
1"Le-ati mai taiat si taiat salariile , nu tu personal, dar sigur ai fost unul dintre cei care s-au bucurat de ,,masura,, asta inteligenta, iti amintesti ?"- nu m-am bucurat. Pierderea a fost mult mai profunda decat s-a inteles. In acel moment au fost afectate si persoanele aflate in "mediul inconjurator" al politistilor. Asa cum am mai spus, desi nu sunt politist ( nu sunt facut pentru asta.....eu mai mult cu problemele de economie ) majoritatea fostilor colegi de scoala (generala/liceu) si actuali prieteni sau membri de familie, SUNT.
2. Apoi, culmea nesimtirii , va mai faceti cont pe cate un forum al politistilor si incercati marea cu degetul. desi pare a fi la modul general ma simt totusi cu musca pe caciula. Ca justificare: mi-am facut cont aici pentru cateva probleme lamurite intre timp si acesta este genul de forum care "prinde". E unul din putinele locuri in care omul se mai poate relaxa la o cafea ...sau la o pauza intre activitatile de zi cu zi. Am gasit aici Umor bun, putina arta, infromatii utile si precise.
3. cat despre relatia Politist - Cetatean ..respectul ar trebui sa fie reciproc.
"p.s.
Ce am scris nu se refera strict la o persoana, ci la modul general. " ---> cu toate ca nu imi erau adresate personal .... valeeeu mamaaa... ce de-a minusuri mi-am luat!
Edited by Alien, 13 May 2012 - 03:33 PM.
Posted 13 May 2012 - 03:45 PM
Alien, on 13 May 2012 - 03:31 PM, said:
Nu ai de ce să te simți vizat. Sunt convins că nu la tine se referea Arcan, ci vorbea la modul general.
Din păcate are dreptate, nici nu bănuiți cam câți frustrați intră zilnic pe acest forum, iar singurele fraze de care sunt capabili se rezumă la niște înjurături sau jigniri penibile ori alte replici „intelijente”. Dacă nu-i vedeți, nu înseamnă că nu există.
Posted 13 May 2012 - 04:18 PM
p.s
Alien, sunt 100% de acord cu afirmatia ca in relatia politist-cetatean, respectul trebuie sa fie reciproc.
Pacat ca realitatea o contrazice.
Edited by arcan, 13 May 2012 - 04:20 PM.
Posted 19 May 2012 - 09:31 AM
De ce se tot vorbeste de parca politistul face o favoare cetateanului prin faptul ca isi exercita atributiile?
Este un serviciu pentru care eu cetateanul platesc statul prin taxele mele si care consta in protejarea drepturilor si libertatilor mele pe care statul mi le garanteaza.
Posted 19 May 2012 - 09:35 AM
Si ceteanul asta nu trebuie cumva sa respecte o institutie a statului si pe reprezentantii sai?
Cetateanul asta nu trebuie sa fie deranjat ca are niste ,,caini de paza" desculti?
Ti-a mai spus cineva pe aici , daca ,,nu-ti hranesti cainii de paza" de ce te miri ca-ti mananca oile?
Eu zic sa te uiti mai putin la Trazniti in NATO , OTV sau alte emisiuni care ne denigreaza zi de zi.
Edited by Elvis, 19 May 2012 - 09:49 AM.
Posted 19 May 2012 - 01:49 PM
Problema este că polițiștii își riscă zilnic viața și integritatea lor, cât și a familiilor lor, DOAR DIN PASIUNE. Pentru că societatea și cetățeanul, lăsând la o parte faptul că salariile sunt mizere, nici măcar cu acelea nu îi mai plătește la timp. Polițiștii au drepturi bănești restante în prezent, aferente anului trecut. În plus, societatea asta și domnul cetățean care doar se face că îi plătește pe polițiști, nici măcar o protecție legilativă sau măcar dotările minime necesare pentru funcționare, nu le oferă. De ani de zile, polițiștii aduc de acasă chiar și hârtia, tonerul pt imprimantă, calculatoarele de la birou sunt majoritatea aduse de acasă, etc
Așa că domnul cetățean, doar se face că plătește, iar instituția asta denumită Poliția Română, funcționează într-o proporție destul de mare datorită pasiunii și a sufletului pe care polițiștii, ăștia bălăcăriți de toată societatea, îl pun și cu care își fac meseria.
Înțelegi acum care e supărarea și cum stau treburile de partea cealaltă a baricadei?
Posted 19 May 2012 - 09:00 PM
Insanity66, on 19 May 2012 - 09:31 AM, said:
Este un serviciu pentru care eu cetateanul platesc statul prin taxele mele ...
Am oroare de oamenii care arunca fraza asta in fata " Esti platit din banii mei, sunt platitor de taxe si impozite!!!"
Nu vreau sa par nici cel mai moral om din Romania, dar nici sclavul celor care "platesc taxele si impozitele"!!!
Daca deranjez , asta e!
Cel mai des am intalnit acest cliseu la sectie, cand eram grupa operativa...intr-o seara audiam o reclamanta(era dupa taierea salariilor), mai erau doua persoane la rand , tot pt.a depune reclamatii si ma trezesc cu un mosulica(tipic cripto-comunist) genul fost cadru militar, care incepe si urla la mine ca sta deja de 20 minute si nu are timp, a trebuit sa o rog pe reclamanta care se afla la mine in birou sa iasa un pic pana lamuresc problema...
L-am ascultat pe domnul respectiv si am ajuns la concluzia ca poate sa depuna plangere si a doua zi, dar daca doreste poate sa revina in 2 ore, insa acesta a devenit si mai virulent, motiv pentru care l-am trimis acasa deoarece nu venise cu hartie!!! I-am explicat ca fiecare reclamant vine cu hartie de acasa intrucat nu mai avem bani(noi politistii) sa cumparam hartia cu care i-am obisnuit pe ei(reclamanti).
A intrebat mirat de ce nu ne pune la dispozitie ministerul, eu replicandu-i ca de 10 ani noi politistii cumparam cele necesare ...
Posted 20 May 2012 - 11:07 AM
Insanity66, on 19 May 2012 - 06:23 PM, said:
Ce altceva pot sa fac? Nu eu stabilesc taxele?
Se pare că vorbim de pomană pe aici ... dacă asta ai înțeles tu și asta e replica ta.
Reține, NU mărimea sau cuantumul taxelor este problema, ci ce se întâmplă cu acei bani după ce sunt colectați de către reprezentanții/aleșii cetățenilor și unde ajung ei.
După 89, în fiecare an Poliția Română a avut numai bugete de austeritate. Acestea au scăzut de la un an la altul. Nu a existat nici măcar un singur an în care bugetul să nu se reducă și să fie de austeritate. S-a înființat și finanțat cu bani mulți și grei o instituții clone, parazite și care papă în continuare bani, vezi exemplu comunitarilor. Oare dacă acei bani erau investiți în Poliția Română ...
În schimb tu și ceilalți cetățeni vă lăsați manipulați de aleșii voștrii, când vă povestesc despre utilitatea comunitarilor, vă bucurați când polițiștilor le sunt tăiate salariile, vă bucurați când politicienii, ziariștii sau oricine altcineva ne bălăcăresc, percepându-i ca pe niște eroi și când politicienii ne dotează cu niște logane de zeci de mii de euro, priviți superficial problema și spuneți că noi polițiștii le-am fi cumpărat la un așa preț. Ba mai mult, nu vă interesează problemele polițiștilor și le aruncați repede acest stereotip „plătiți din banii mei” ...
Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users