Jump to content
POLITISTI.ro

Lectia de moralitate

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Maxu daca eu iti spun ca usa mea din sufragerie este maro ma crezi?

Stiu ei ce-i asteapta?

Te rog sa te interesezi cat a scazut numarul de candidati la academia asta de cand copiii, ca sunt niste copii, au aflat cat de cat ce-i asteapta.

Alegere constienta si asumata?

La varsta lor cand am intrat in scoala altele erau perspectivele.

Si tot nu prea batea stampila cu prefectura.

E am prins cand ,,era bine si nu era rau".

Iti spun cu mana pe inima ca habar nu au ce ii asteapata.

Maxu eu pot spune ca am facut o alegere constienta si asumata cand am ales sa lucrez unde lucrez.

Mi-am asumat un risc, dar am o varsta totusi.

Si nu-mi doresc ca numele meu sa fie trecut pe monumentul din marmura alba de la intrarea in inspectorat.

Dar asta nu depinde de mine.

Oare cetatenii astia care ne cearta zi de zi merita?

Modificat de Elvis
Publicat

..da! eu ca si cetatean MERIT..la fel si ceilalti cetateni, cu totii meritam, indiferent de etnie, religie etc. Meritam sa beneficiem de compensatiile si mustrarile legii ( bune sau rea..nu depinde de mine ), dar am convingerea ca o mentalitate puternica si care ar promova un spirit corect ar fi nu "Oare cetatenii astia care ne cearta zi de zi merita? " ci CETATENII MERITA si bunele si relele care vin in urma actiunii lor. Asa cum avem drepturi avem si obligatii!

Publicat

"...În schimb domnul cetățean, care vrea să fie egal cu polițistul și este bășicat de salariile/pensiile unor oameni ce au ales încă de tineri să-și sacrifice adolescența, tinerețea, viața și de multe ori familia pentru cariera respectivă, uită că i-a retras aceste compensări în timpul jocului. Pentru că majoritatea dintre noi, când am intrat în acest sistem știam că acestea există, dar la ieșire ... surpriză, deși am avut restrânse și limitate anumite drepturi de care alții s-au bucurat toată viața, suntem exact la fel în privința remunerației. Și cu toate astea, se vrea ca polițistul să fie aceea persoană care să se sacrifice când este nevoie, să-și riște integritatea corporală sau securitatea lui ori a familiei sale ... pentru că este cel desemnat de societate să facă aceste lucruri...."

Legat de chestiunea asta, un x se mira ca am putut sa ies la pensie dupa 21 de ani lucrati in MI si era "basicat" ca nu par batran ci sunt "in forta", chiar dojenindu-ma ca am iesit asa tanar la pensie cand mai puteam sa lucrez "linistit" cel putin 10 ani...

Am ramas perplex, insa i-am replicat tipului ca acesti 20 de ani lucrati in sistem echivaleaza cu vreo 40 lucrati de un civil si daca nu ma crede sa consulte statisticile sa vada cati politisti se imbolnavesc dupa circa 10-15 ani de serviciu, toate datorate stresului si sacrificiilor pe care le facem cand suntem in serviciu!!!

In fine, dupa asta discutia s-a mutat pe marginea subiectului "salarii mici la politisti" de data asta chiar x motivand ca daca doresti eficienta, trebuie sa maresti salariile politistilor, pentru a putea sa fie "linistiti fata de problemele de acasa" si sa lupte cu toti "infractorii care afiseaza opulenta"...

Ghinimelele apartin luii x...

Partea proasta este ca aceia care ne dau "lectii de moralitate" sunt cei care ne injura pe la spate...

Vorba aia despre "paiul din ochiul vecinului si barna din proprii ochi" se potriveste de minune...

• Apreciez 1
Publicat

raportat la ce ai raspuns mai sus tot sustin ca MERIT! Nu pot raspunde pentru deciziile maselor de oameni dar nici sa ma dau in laturi si sa las valul sa treaca. Si cand sustin ca indiferent de religie/etnie etc. ar trebui sa beneficiem de lege asa cum este ea. Nu iti varsa mania asupra unei mase de oameni usor manipulata de OTV sau A3, nu e chiar asa, Nu domnul X este capabil sa decida marirea/taiarea salariilor aferente polistitilor sau oricarui alta ramura asemanatoare din sistem. Banuim cu totii cine si de ce ia deciziile acestea. Dar URA, Ura de care se pare ca ai fost inspirat in discursul de mai sus ( total justificat din punctul tau de vedere) este mai nociva decat prostia domnului X sau foamea celor care taie cu nesimtire din salariile tuturor.

Acum raportat la societate ( fie ca au furat sau nu ) cei ALESI sunt acolo datorita tolerantei populatiei, a dezbinarii claselor sociale, a invidiei intre categoriile de bugetari si nu in ultimul rand a zgarceniei si a invidiei existente in fiecare dintre noi. Daca "sanatatea" iesea la protest alaturi de politisti sau sindicatele din tara se schimba de mult situatia dar, fiecare la momentul lui a spus " Nu este lupta mea. Sa se descurce!" Nu avem nimic care sa fie nationalist, inca traim consecintele educatiei de inainte de `89 si hotiei de dupa.

Iar referitori strict la politisti ( concluzie la care am ajuns in urma prietenilor din sistem ): Nu sunteti demni de mila, nu e placut sa se gandeasca lumea la voi sa zica Saracii, in ce hal i-au adus! ci consecventa si perseverenta la care am asistat ( de cele mai multe ori prin conjunctura) e singura cale prin care se poate iesi din situatia de fata. Sistemul poate corupe, aproape, pe oricine, iar in momentul in care ai ajuns sa urasti pe cineva ( categorie de salariat/"manipulant guvernamental" etc) nu esti cu nimic mai presus de cei care se bucura cand moare capra vecinului.

"TU" ce faci ca sa schimbi in mai bine, mica lume din jurul tau?

PS: sper sa ne exprimam diferit dar sa ne dorim acelasi lucru!

• Displace 5
Publicat

"...Dar URA, Ura de care se pare ca ai fost inspirat in discursul de mai sus ( total justificat din punctul tau de vedere) este mai nociva decat prostia domnului X sau foamea celor care taie cu nesimtire din salariile tuturor...."

Alien, te rog sa citesti calm toate postarile mele, dar si pe cele ale lui Catalin si de abia dupa aceea sa spui unde ai vazut tu acea URA de care vorbeai...la mine, la Catalin, ori este vorba de tine...

"Iar referitori strict la politisti ( concluzie la care am ajuns in urma prietenilor din sistem ): Nu sunteti demni de mila, nu e placut sa se gandeasca lumea la voi sa zica Saracii, in ce hal i-au adus! ci consecventa si perseverenta la care am asistat ( de cele mai multe ori prin conjunctura) e singura cale prin care se poate iesi din situatia de fata..."

Nu stiu daca vreunul dintre noi a cersit mila sau s-a gandit macar la asta, dar concluzia ta la care ai ajuns datorita prietenilor din sistem, nu cred ca este obiectiva atat timp cat nu stii sentimentul de a fi politist...

Este exact cum un barbat ii spune sotiei care naste, ca stie prin ce trece(exceptie facand Thomas Beatie)...

Din exterior poti sa dai multe sfaturi...

Iar lumea ar putea sa gandeasca si altfel, nu sa ne planga de mila, ci pur si simplu sa aprecieze aceasta munca!

Stii cum vad eu chestia asta - toti trancane pe margine vrute si nevrute despre politisti\politie, iar cand un politist are nevoie de un martor asistent, toti se intorc cu spatele, motivand ca le este frica, ca nu vor sa fie tarati prin instanta, s.a.m.d.(te rog sa ma crezi ca este traita de mine intamplarea asta dar multiplicata de cateva ori).

Si sa termin cu o intrebare: "TU" ce ai facut ca sa schimbi in mai bine mica lume din jurul tau?

Sau te-ai multumit sa dai sfaturi de pe margine...

• Moderator
Publicat

raportat la ce ai raspuns mai sus tot sustin ca MERIT! Nu pot raspunde pentru deciziile maselor de oameni dar nici sa ma dau in laturi si sa las valul sa treaca. Si cand sustin ca indiferent de religie/etnie etc. ar trebui sa beneficiem de lege asa cum este ea.

Societatea asta romaneasca are parte de politia pe care o merita. Politistii nu sunt cu nimic mai buni sau mai rai decat societatea din care provin, sunt exact la fel! Cei ce se cred superiori, doar isi fura singuri caciula.

Nu iti varsa mania asupra unei mase de oameni usor manipulata de OTV sau A3, nu e chiar asa, Nu domnul X este capabil sa decida marirea/taiarea salariilor aferente polistitilor sau oricarui alta ramura asemanatoare din sistem. Banuim cu totii cine si de ce ia deciziile acestea.

Din pacate pentru noi, tara asta se conduce in ultimii ani numai dupa si in functie de temele dezbatute la televiziunile tabloid, ce se autointituleaza ca fiind de stiri. Iar daca tu nu ai realizat inca acest lucru, sincer, am serioase indoieli ca percepi obiectiv ce se intampla in jurul tau.

inca traim consecintele educatiei de inainte de `89 si hotiei de dupa.

Nu stiu cati ani ai si cat stii despre acele vremuri, dar te asigur ca ceea ce traim astazi este doar o consecinta a indobitocirii cu o perseverenta remarcabila, a acestei societati, ce s-a practicat, sub paravanul "libertatii de exprimare" coroborata cu inversarea scalei valorilor din anii de dupa 89. Asa ca educatia existenta inainte de 89, era mult mai sanatoasa decat manelizarea din prezent, iar romanul nici dupa 22 de ani nu a priceput ce presupune democratia, nici dupa atata vreme nu a realizat ca libertatea de exprimare nu trebuie sa fie absoluta, ba chiar este foarte nociva, manipuleaza si poate avea efecte nedoite.

Nu sunteti demni de mila, nu e placut sa se gandeasca lumea la voi sa zica Saracii, in ce hal i-au adus!

Nimeni nu a cerut mila, ci doar sa fiti consecventi, reducand astfel din doza de ipocrizie ce a devenit o a doua natura la romani.

• Apreciez 2
Publicat

A fi Politist in România nu înseamnă numai prevenire, soluţionarea unor cazuri sau confruntarea cu situaţii dramatice, ci înseamnă şi să fii parte a comunităţii.

A fi poliţist în România, pe un teritoriu ce reprezintă un amestec unic de comunităţi urbane şi rurale, înseamnă a înfrunta zilnic noi provocări, fiind chemat să îndeplineşti diferite roluri:

Diplomat, consilier, controlor de trafic, expert în securitate, lucrător social... toţi poliţiştii trebuie să fie câte puţin din fiecare. Dar, mai presus de toate acestea, munca unui poliţist presupune a lucra cu oameni, buni şi răi, iar pentru asta trebuie să fii sensibil, discret şi hotărât.

Pe lângă subfinanţare şi deficit de personal, noi poliţiştii considerăm că suntem insuficient spre deloc protejaţi de lege. Cazurile de ultraj au crescut simţitor, în timp ce numărul agresorilor pedepsiţi este în continuă scădere.Statistica oficială a Direcţiei Medicale din Ministerul Administraţiei şi Internelor arată că speranţa de viaţă a poliţistului român este de 62,5 ani. După 30 de ani de muncă în condiţii speciale, ne alegem cu doi ani şi jumătate de pensie, şi aia micşorată .

Daca politistii o duc foarte bine , iau spaga si au salariile foarte mari, fratenizeaza cu interlopii , de ce nu se inscrie mai multa lume sa lucreze in acest sistem? Poate pentru ca intradevar ar trebui sa se lupte pe strada cu interlopii in strada, poate pentru ca ar putea fi amenintati de catre acestia , poate pentru ca le-ar putea fi amenintate FAMILIILE. Dupa cum se vede , nu cei care stau in strada au salariile si pensiile mari. Ar trebui ca cetateanul de rand sa fie informat corect . Sunt unii cetateni care vorbesc fara sa stie cum stau lucrurile? Sunt curios cati dintre acestia s-ar implica intr-un scandal intre niste necunoscuti cu cefe late si ten bronzat....politistul o face pentru ca asta e meseria lui. si o face cu tupeu pentru ca altceva nu are la dispozitie(nu lege, nu dotare). si cati dintre acestia stiu cum miroase si arata un cadavru in stare avansata de descompunere? Si ce boli poti sa iei cand faci cercetarea lui sau cand asisti la necropsie? Si daca da, cam ce vise veti avea? Si toate acestea pe un salariu de 1600 lei ..... acestia ar risca sa isi puna sanatatea lor si a familiei in pericol pentu banii acestia?

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Alien, eu ti-am dat minusurile, deoarece ai aruncat "o vorba" si nu te-ai mai interesat daca ti-a raspuns cineva...

Nu e frumos sa dai cu bata in balta...

Primul minus a fost pt. "retragere tactica"!!!

Modificat de teolucian63
Publicat

Alien, o singura rugaminte am la tine. Ia si urmareste videoclipul de mai jos, cap coada( dar cu atentie ), dupa care vino cu un comentariu . Se pare ca tu nu cunosti decat o parte a baricadei !

Publicat

Nimic nu imi pare mai adevarat in cele afirmate de dumneavoastra ( nu la pers a 2-a plural ci la pers. a 3-a pl ) totusi in toata polemica (in care va aprob dar nu ma fac prea bine inteles ) nu condamn decat faptul sa va lasati invinsi ..VOI ..cei multi ..de cativa care dicteaza de ceva ani. Cazuri particulare sunt..pro si contra..dar nu e placut sa impartasesti confesia cuiva. Respect ce inseamna Politie pana la limita politistilor care dau vina la Boc sau alte asemenea specimene pentru a-si ascunde comoditatea ( nU pot spune lasitate fiindca nu sunt convis ca este cazul ).

de ex. O prietena a sotiei a fost hartuita ( agresata fizic...intr-o maniera nu dusa la extrem ) de cativa tineri iar de la sectie nu i s-a spus decat: - Sa rezolve boc ( intentionat s-a omis majuscula) cazul!

dpmdv nu este corect fata de nimeni. Indiferent de ce decide un bec luminat desupra unei tartacute, nu trebuie sa sufere putinii care mai vrem si facem ceva in privinta asta.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Stati! sa lamurim cateva chestii:

1"Le-ati mai taiat si taiat salariile , nu tu personal, dar sigur ai fost unul dintre cei care s-au bucurat de ,,masura,, asta inteligenta, iti amintesti ?"- nu m-am bucurat. Pierderea a fost mult mai profunda decat s-a inteles. In acel moment au fost afectate si persoanele aflate in "mediul inconjurator" al politistilor. Asa cum am mai spus, desi nu sunt politist ( nu sunt facut pentru asta.....eu mai mult cu problemele de economie ) majoritatea fostilor colegi de scoala (generala/liceu) si actuali prieteni sau membri de familie, SUNT.

2. Apoi, culmea nesimtirii , va mai faceti cont pe cate un forum al politistilor si incercati marea cu degetul. desi pare a fi la modul general ma simt totusi cu musca pe caciula. Ca justificare: mi-am facut cont aici pentru cateva probleme lamurite intre timp si acesta este genul de forum care "prinde". E unul din putinele locuri in care omul se mai poate relaxa la o cafea ...sau la o pauza intre activitatile de zi cu zi. Am gasit aici Umor bun, putina arta, infromatii utile si precise.

3. cat despre relatia Politist - Cetatean ..respectul ar trebui sa fie reciproc. :emo-yessir:

"p.s.

Ce am scris nu se refera strict la o persoana, ci la modul general. " ---> cu toate ca nu imi erau adresate personal .... valeeeu mamaaa... ce de-a minusuri mi-am luat! :clip:

Modificat de Alien
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

desi pare a fi la modul general ma simt totusi cu musca pe caciula. Ca justificare: mi-am facut cont aici pentru cateva probleme lamurite intre timp si acesta este genul de forum care "prinde". E unul din putinele locuri in care omul se mai poate relaxa la o cafea ...sau la o pauza intre activitatile de zi cu zi. Am gasit aici Umor bun, putina arta, infromatii utile si precise.

Nu ai de ce să te simți vizat. Sunt convins că nu la tine se referea Arcan, ci vorbea la modul general.

Din păcate are dreptate, nici nu bănuiți cam câți frustrați intră zilnic pe acest forum, iar singurele fraze de care sunt capabili se rezumă la niște înjurături sau jigniri penibile ori alte replici „intelijente”. Dacă nu-i vedeți, nu înseamnă că nu există.

Publicat (modificat)

Asa e Catalin.Exact la specimenele care isi fac aici cont ca sa se de-a destepti ma refeream.Nu la userul Alien.Era o afirmatie generala cu valabilitate generala.

p.s

Alien, sunt 100% de acord cu afirmatia ca in relatia politist-cetatean, respectul trebuie sa fie reciproc.

Pacat ca realitatea o contrazice.

Modificat de arcan
Publicat

Tot citesc threadul acesta si nu pot sa nu comentez si eu.

De ce se tot vorbeste de parca politistul face o favoare cetateanului prin faptul ca isi exercita atributiile?

Este un serviciu pentru care eu cetateanul platesc statul prin taxele mele si care consta in protejarea drepturilor si libertatilor mele pe care statul mi le garanteaza.

• Displace 5
Publicat (modificat)

Pe cuvantul tau?

Si ceteanul asta nu trebuie cumva sa respecte o institutie a statului si pe reprezentantii sai?

Cetateanul asta nu trebuie sa fie deranjat ca are niste ,,caini de paza" desculti?

Ti-a mai spus cineva pe aici , daca ,,nu-ti hranesti cainii de paza" de ce te miri ca-ti mananca oile?

Eu zic sa te uiti mai putin la Trazniti in NATO , OTV sau alte emisiuni care ne denigreaza zi de zi.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 2
Publicat

M-am uitat, Elvis, si nu sunt de acord cu ele si nici nu mi-au placut in mod special.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Nu este vorba despre nicio favoare, ai înțeleg greșit.

Problema este că polițiștii își riscă zilnic viața și integritatea lor, cât și a familiilor lor, DOAR DIN PASIUNE. Pentru că societatea și cetățeanul, lăsând la o parte faptul că salariile sunt mizere, nici măcar cu acelea nu îi mai plătește la timp. Polițiștii au drepturi bănești restante în prezent, aferente anului trecut. În plus, societatea asta și domnul cetățean care doar se face că îi plătește pe polițiști, nici măcar o protecție legilativă sau măcar dotările minime necesare pentru funcționare, nu le oferă. De ani de zile, polițiștii aduc de acasă chiar și hârtia, tonerul pt imprimantă, calculatoarele de la birou sunt majoritatea aduse de acasă, etc

Așa că domnul cetățean, doar se face că plătește, iar instituția asta denumită Poliția Română, funcționează într-o proporție destul de mare datorită pasiunii și a sufletului pe care polițiștii, ăștia bălăcăriți de toată societatea, îl pun și cu care își fac meseria.

Înțelegi acum care e supărarea și cum stau treburile de partea cealaltă a baricadei?

• Apreciez 1
Publicat

Da, inteleg, dar eu platesc cat mi se spune de catre stat.

Ce altceva pot sa fac? Nu eu stabilesc taxele?

Publicat

...

Este un serviciu pentru care eu cetateanul platesc statul prin taxele mele ...

Nu te supara Insanity66, dar citeam si eu acest topic si nu ma pot abtine din a face urmatoarea precizare: Si politistii platesc taxele si impozitele la stat!!! Daca nici un politist nu isi platea taxele, atunci puteai sa te revolti, insa si noi toti ne platim darile la stat!!!

Am oroare de oamenii care arunca fraza asta in fata " Esti platit din banii mei, sunt platitor de taxe si impozite!!!"

Nu vreau sa par nici cel mai moral om din Romania, dar nici sclavul celor care "platesc taxele si impozitele"!!!

Daca deranjez , asta e!

Cel mai des am intalnit acest cliseu la sectie, cand eram grupa operativa...intr-o seara audiam o reclamanta(era dupa taierea salariilor), mai erau doua persoane la rand , tot pt.a depune reclamatii si ma trezesc cu un mosulica(tipic cripto-comunist) genul fost cadru militar, care incepe si urla la mine ca sta deja de 20 minute si nu are timp, a trebuit sa o rog pe reclamanta care se afla la mine in birou sa iasa un pic pana lamuresc problema...

L-am ascultat pe domnul respectiv si am ajuns la concluzia ca poate sa depuna plangere si a doua zi, dar daca doreste poate sa revina in 2 ore, insa acesta a devenit si mai virulent, motiv pentru care l-am trimis acasa deoarece nu venise cu hartie!!! I-am explicat ca fiecare reclamant vine cu hartie de acasa intrucat nu mai avem bani(noi politistii) sa cumparam hartia cu care i-am obisnuit pe ei(reclamanti).

A intrebat mirat de ce nu ne pune la dispozitie ministerul, eu replicandu-i ca de 10 ani noi politistii cumparam cele necesare ...

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Da, inteleg, dar eu platesc cat mi se spune de catre stat.

Ce altceva pot sa fac? Nu eu stabilesc taxele?

Se pare că vorbim de pomană pe aici ... dacă asta ai înțeles tu și asta e replica ta.

Reține, NU mărimea sau cuantumul taxelor este problema, ci ce se întâmplă cu acei bani după ce sunt colectați de către reprezentanții/aleșii cetățenilor și unde ajung ei.

După 89, în fiecare an Poliția Română a avut numai bugete de austeritate. Acestea au scăzut de la un an la altul. Nu a existat nici măcar un singur an în care bugetul să nu se reducă și să fie de austeritate. S-a înființat și finanțat cu bani mulți și grei o instituții clone, parazite și care papă în continuare bani, vezi exemplu comunitarilor. Oare dacă acei bani erau investiți în Poliția Română ...

În schimb tu și ceilalți cetățeni vă lăsați manipulați de aleșii voștrii, când vă povestesc despre utilitatea comunitarilor, vă bucurați când polițiștilor le sunt tăiate salariile, vă bucurați când politicienii, ziariștii sau oricine altcineva ne bălăcăresc, percepându-i ca pe niște eroi și când politicienii ne dotează cu niște logane de zeci de mii de euro, priviți superficial problema și spuneți că noi polițiștii le-am fi cumpărat la un așa preț. Ba mai mult, nu vă interesează problemele polițiștilor și le aruncați repede acest stereotip „plătiți din banii mei” ...

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Fara cuvinte...poate unii invata ceva de la acest tanar!

"Bogdan Nanu este cel care a umilit peste 120.000 de elevi picati la examenul de bacalaureat din acest an. Nu a vazut, niciodata, dar asta nu l-a impiedicat sa ia note de 9,30 la limba romana sau 9.20 la istorie. N-a facut nimic iesit din comun pentru asta! Ba,da, a facut! A invatat! Spune ca nu i-a fost greu. Mama sa i-a citit toate lucrurile legate de scoala. Cu toate acestea, Bogdan e constient ca nu va putea ajunge la o facultate. Ramane cu picioarele pe pamant. Va merge la o scoala speciala, pentru maseuri."

Sursa: a1.ro

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.