Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura inmatriculare remorca 'de Anglia'


povi

Postare recomandată

As vrea sa imi cumpar o platforma auto. care este din Anglia.Vanzatorul mi-a zis ca in Anglia remorcile si rulotele nu au certificat de inmatriculare (recunosc ca sunt politist,dar pana acum nu am avut ocazia sa opresc pe cineva care tracteaza o remorca inmatriculata in Anglia) si ca li se pune numarul autoturimului care le tracteaza :hmmmt: .Intrebarea este daca nu cumva vanzatorul ma minte(are un pret bun de vanzare si ma gandesc ca motivul ar fi ca nu are toate documentele platformei...), el zice ca are o factura pentru remorca.Daca stiti si ce alte documente imi mai trebuie pentru a o inmatricula in Romania,v-as fi recunoscator daca ati posta aici.Multumesc anticipat.

Link către comentariu

am vorbit cu cineva de la RAR si mi-a zis ca ar fi bine sa nu cumpar acea platforma pentru ca sunt probleme cu inmatricularea remorcilor inmatriculate in Anglia..

Link către comentariu
  • Membru
Publicat (modificat)

Ce probleme ar putea avea? Ca doar nu are volan pe dreapta!

parerea mea e ca nu ar trebuii sa intampini probleme, se inmatriculeaza si auto din Anglia, dar remorci de ce nu? Cred ca acela de la RAR a auzit de pret si i-a fost necaz ca o iei ieftin :clip: .

Maine am sun pe cineva de la RAR si am sa-ti scriu!

Daca zici ca vanzatorul are factura ( factura intre fostul proprietar si asta de vrea s-o vanda si apoi contract intre el si tine) si un alt document din care sa reiasa faptul ca a fost radiata din circulatie definitiv din Anglia, e foarte OK, mai ramane sa mergi la RAR pentru autentificare, carte de identitate

Modificat de eti79ety
Link către comentariu
Publicat (modificat)

Faza este ca remorcile nu se inmatriculeaza in Anglia, deci nu au CIV, cica sunt considerate un 'accesoriu' al autovehiculului.Li se pune numarul de inmatriculare al autovehiculului tragator.Cel de la RAR (sunai la bucuresti,pentru ca astia de la mine de la Craiova se cred un fel de semi-zei), cu care vorbii la tel. imi zise ca mai bine nu o cumpar ca la remorcile astea de Anglia este problema cu seriile de sasiu.Pretul ei este de 1000 Euro cam cu 500 de euro mai ieftina decat celelaltte remorci pe care le-am gasit asta imi ridica suspiciuni.Eu il sun pe vanzator maine sa vedem ce ar zice daca ar face el rar-ul.

Daca cunosti tu pe cineva pe al RAR si ai putea sa vorbesti ar fi super bine ca aud doua pareri...sa vedem daca sunt la fel :emo-yessir:

Modificat de povi
Link către comentariu
  • Membru

Scuze de intarziere Povi, am discutat cu cineva de la RAR Olt si mi s-a spus ca daca ai factura din Anglia pe remorca si are serie pe sasiu se poate inmatricula. :emo-yessir:

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

eu am cuparat o remorca noua din belgia, iar acolo li se da numar galben... in alte cuvinte nu se supun inmatricularii deoarece au sub 750 kg.

cu factura m0am prezentat la RAR si nu au fost probleme, numai ca desteptii de la VN m-au oblibat sa fac omologare pt care am platit 400 lei + autentificare 60 + o sapt si asteptare sa-mi vina actele de la B

la politie a fost simplu. Am intocmit la un notar o declaratie precum ca remorca nu a fost inmatriculata si nu se supune inmatricularii in statul Belgia impreuna cu datele de identificare + o traducere autorizata de pe factura din belgia.

obligatoriu asigurarea obligatorie pe minim 6 luni iar in 2 ore primesti NR de inmatriculare... frumos si lucios

bafta. sper sa fie de ajutor postul meu

Link către comentariu

poi nu am cumparat remorca aia 'de anglia' pe care o gasisem la dr tr severrin deoarece am vb cu cineva de la rar bucuresti(am sunat) si mi a zis ca mai bine imi vad de dreaba pentru ca sunt o gramda de probleme cu remrocile si rulotele 'de anglia'(nu am mai cerut alte explicatii pt ca era o persoana pe care nu o cu nosteam, am luat nr de tel de pe net de la rar bucuresti).initial am crezut ca e posibil sa ma fi fentat ca nu am cumaprat remorca....DAAAR , pe daca de 16 iulie cand ma intreptam spre Vidin (Bulgaria) sa imi fac un RCA la o masina inmatriculata in bulgaria....ghici pe cine vad la asteptand la un semafor (pt un drum in lucru inainte de intrarea in Calafat)???raspuns: Pe un tigan care se ocupa cu inmatriculari in bulgaria, care tracta o plarforma(aia din dr tr severin)!!M-am dat jos din amsina si m-am dus sa il intreb daca nu cumva platforma ce o tracteaza dupa el este din dr tr severin, iar el mi a zis ca da e dr tr severin si ca se duce in bulgaria sa o inatriculeze in bulagaria.....deci ...asadar si prin urma acea platforma nu a putut fi inmatriculata in romania ....ci in bulagaria unde tot e posibil.....Oricum eu zic sa nu genmeralizam..poate paltforma aia avea probleme cu seria de sasiu ..sau nu stiu ce...

Modificat de povi
Link către comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna, am o remorcuta de 400 kg cred, e mai mica, i-am pus stopuri si instalatie noua, rulmenti noi, am gresat-o, roti noi cu cauciucuri noi. E din anul 1985 dar arata foarte ok dupa ce am aranjat-o. Problema e ca nu mai am actele ei si nici contractul e vanzare-cumparare, a fost adusa din Italia in 2003. Cum o pot inmatricula? Am doar o procura de la notar pe proprie raspundere. Mentionez ca are seria pansonata care corespunde cu placuta de pe protap. Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece vreau sa o inmatriculez. Cu stima.

Link către comentariu
  • Membru

Greu.

Trebuie sa faci dovada intrarii in tara, act de vanzare cumparare, actele din Italia care confirma faptul ca a fost radiata acolo sau nu si te sun maine sa-ti zic ce-ti mai trebuie.

Link către comentariu

Cred ca o las balta...atatea acte, dovezi, etc...Cred ca o sa caut un alt "ansamblu" cu acte ok dupa care o sa fac recarosarea.

Va salut pe toti!

Link către comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Va salut! Am cumparat o remorca de pe irlanda si nu ii gasesc niciunde seria de sasiu ca sa o pot inmatricula...Ma puteti ajuta cu o schita sau ceva sa vad pe unde sa ma mai uit? sau in caz ca nu este serie pe el cum as putea sa fac sa il inmatriculez?

 

Link către comentariu
  • 7 ani mai târziu...

Buna. Referitor la remorcă "Anglia" . Toate remorcile de Anglia pot avea talon "log book" cu detalii de șasiu și greutate, este la decizia proprietarului. Eu am dus remorcă în România din Anglia și deoarece era peste 750kg pt a călători în Europa am aplicat pt carte identitate (log book) pe internet astfel primind detalii pt număr separat la remorcă.

Singura problema întimpinată a fost costul de înmatriculare în România (aproape costul remorcii) așa că am lăsat-o pe numere de Anglia și o tracteze cînd sunt acasă cu mașina de Anglia.

Sper că ajută pe cineva

O zi buna va doresc 

 

 

  • Apreciez 1
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.