Jump to content
POLITISTI.ro

Emigrarea in Canada = O Afacere Proasta!

Postare recomandată

Publicat

Emigrarea in Canada - o afacere proasta!

Avind in vedere numarul inca mare de romani care emigreaza, de cele mai multe ori fara sa stie unde se duc, a aparut necesitatea alcatuirii unui site de internet cu scopul prezentarii orasului canadian asa cum arata el pentru omul de pe strada. Pozele cu zgirie nori fotografiati de departe au creat o imagine extrem de falsa in mintea majoritatii romanilor. Realitatea este total diferita, odata debarcati din avion, emigrantii se trezesc in niste cartiere urite, vechi, murdare si construite din lemn. Dupa ce constata ca nici de lucru nu se gaseste, cu exceptia joburilor low end, atunci incep sa-si puna intrebarea: Ce au realizat venind peste ocean?

Pentru majoritatea, raspunsul este simplu: NIMIC

Dati un click pe adresele de mai jos si nu veti regreta. Puteti astfel vedea adevarata fata a Canadei inainte de a fi prea tirziu.

post-2893-040479700 1304898230_thumb.jpgpost-2893-055314000 1304898264_thumb.jpgpost-2893-096727300 1304898370_thumb.jpg

post-2893-006431900 1304898413_thumb.jpgpost-2893-074342700 1304898463_thumb.jpgpost-2893-082436800 1304898603_thumb.jpg

Sursa imaginilor, cu multe alte fotografii insotite de text explicativ:

www.emigrarecanada.wikidot.com

www.canada.php0h.com

De altfel, oamenii au inceput sa-si dea seama de adevar, tot mai putini hotarindu-se sa plece in Tara Artarului. Din 2004 si pina in 2009 (ultimul an cu statistici complete pina azi) emigratia romana in Canada a scazut cu aproximativ 600 persoane pe an, continuu.

An—–Nr. emigranti romani in Canada

2000—4,430

2001—5,589

2002—5,689

2003—5,466

2004—5,658

2005—4,964

2006—4,393

2007—3,770

2008—2,754

2009—1,994

Sursa: http://www.cic.gc.ca/english/resources/statistics/facts2009/permanent/10.asp

• Membru
Publicat

peste tot ii bine dar ca si acasa nicaieri nu-i mai bine! :emo-yessir:

• Apreciez 1
Publicat

Ai dreptate Arcan insa cel care a spus-o nu mai este printre noi.

Sa-l odihneasca Dumnezeu.

Publicat

Indiferent de tara in care mergi, indiferent cat de bine te-ai integrat, indiferent ce "rang" ai atins in societatea respectiva...tot strain esti considerat...nu vei fi niciodata "de-al lor"...

Probabil ar fi un avantaj... sa castigi acolo si sa cheltui aici, dar cheltuind tot acolo...nu vad unde este castigul...

"Decât codaş la oraş, mai bine-n satul tău fruntaş"...parerea mea.

O zi buna !

Publicat

KingLIR, americanii tot așa or fi considerati pe continentul american? Nativii americani, indienii îi consideră de-ai lor? :hmmmt:

Publicat

Salut prieteni! dacă vă mai aduceţi aminte mai pe la începuturi am arătat că nu curge lapte şi miere prin Canada având date certe şi proaspete de la faţa locului, de la un fost poliţist care încerca să supravieţuiască pe acolo. Naivii m-au luat atunci la bastoane :unsure: , să rămân eu cu echimozele şi măcar în al 12 -lea ceas să revină ei cu picioarele pe pământ. Te ratezi dacă vinzi sau lichidezi tot ce ai si mergi peste ocean. Dacă ar fi aşa de bine, de ce se confruntă şi ei cu macroproblemele care bântuie acum tot mapamondul?. Românul nu s-a născut sclav modern, totuşi oricând s-ar întoarce acasă chiar şi cu coada între picioare, aici va găsi resursele să o ia de la capăt. Numai anii pierduţi nu i-ar mai putea recupera. Putem să spunem acelaşi lucru şi despre ei?, care este originea istorică a canadianului, comparativ cu cea a românului?. Se spune că drumul cel mai bun este acela pe care îl cunoşti!. Să auzim de bine!

• Apreciez 1
Publicat

Mai depinde si de norocul fiecaruia, Avam, nu crezi?

Publicat

Prietene este ca la Loto cu norocul, unii trei numere, lţii 4, alţii 5 şi numai unul sau maxim trei 6. Nu se merită să joci nici pentru aventura peste ocean şi nici pentru Loto.

P.S. fiecare cum îşi aşterne aşa doarme!. Noroc tuturor, dacă foloseşte la ceva! :ner:

Publicat

Nu putem sti nici unul dintre noi cum este de fapt in realitate in privinta emigrarii in Canada. Noi toti vorbim din auzite, de pe forumuri sau mai stiu eu de unde, dar imi place sa cred ca acolo tot este mai bine decat in incerta Romanie. Nu spun ca in Canada umbla cainii cu covrigii in coada, dar cred ca este nitel mai bine dacat aici. A nu se intelege ca fac propaganda emigrarii in Canada ci doar imi exprim o parere!

Publicat

Intrebare: in Canada, daca ai un loc de munca cinstit, 8 ore pe zi, 5-6 zile pe saptamana, ajungi sa duci grija zilei de maine si sa te imprumuti de bani cu o saptamana inainte de salariu?

De fapt asta este intrebarea.

Ca si in Romania e mai rau decat in Canada, daca nu ai loc de munca sau locuinta. Cu locurile de munca e chiar mai rau decat la ei, chiar daca statisticile spun altceva. Sa nu uitam ca la noi sunt proprietari pe locuinte cei care in '89 erau adulti.

Generatia tanara din prezent a fost nevoita sa se indatoreze la banci pe foarte multi ani ca sa poata spuna ca peste multi ani devin proprietari pe o locuinta. Sunt foarte putini care au mostenit case de la parinti sau de la matuse Tamara aflate pe aiurea. Acei tineri vor deveni stapanii caselor in care stau la achitarea ratelor facute pentru acele case. Este de fapt o forma moderna de sclavie.

Deci in Canada, daca am loc de munca cinstit, si lucrez din greu, exista vreo sansa sa scurtez perioada in care sunt sclavul altora, in asa fel incat sa imi ramana din viata o perioada de care sa ma pot bucura?

Voi fi in stare ca dupa aia sa acumulez ceva in asa fel incat copii mei sa nu ajunga sclavii cuiva doar pentru a fi proprietari pe patru pereti?

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Descreste pentru ca la ambasada Canadei de la Viena sunt cu mult mai multe dosare de emigrare depuse si nu numai din Romania, iar timpul de procesare al unui dosar s-a marit considerabil!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

fals, descreste pentru ca ai alte sanse in europa acum. in canada trebe sa te duci cu bani in buzunar si sa incepi de jos. in europa ... pleci d-acasa, aplici la munca d-acasa.

m-a fascinat si inca ma fascineaza canada.

Publicat

Si pe mine ma fascineaza Canada si sper ca voi ajunge acolo intr-o buna zi! Macar ca turist!

Publicat (modificat)

Mie mi se pare destul de dubios cel care a initiat topicul. Are 2 posturi pe forum, ambele in topicul asta. A deschis topicul imediat dupa ce s-a inregistrat. Poate te mai gasim si pe alte forumuri cu acelasi tipar.

Cu siguranta are alt scop in afara de a prezentarea niste informatii (nefondate) despre emigrarea in Canada. Poze cu locuri mai urate gasesti mai peste tot, putem posta si noi din rahova sau ferentari.

Probabil e cineva speriat ca multi politisti pot demisiona si pleca in Canada sau in alte parti.

Iar referitor la scaderea nr romanilor care pleaca in Canada este destul de simplu: destul de scump sa emigrezi iar dupa anii 2007 nr a scazut deoarece a venit criza si bani nu au mai fost si odata cu intrarea Romaniei in UE, portile s-au deschis larg catre tarile europene. Deci problema nu a fost Canada ca te intampina cu "niste cartiere urite, vechi, murdare si construite din lemn" (oricum, casele din lemn sunt ok daca sunt facute cum trebuie) ci scaderea veniturilor romanilor si deschiderea portilor catre plantatiile de capsuni, castraveti, dude si altele. :)

E adevarat ca si Canada a suferit cu criza asta, dar mai rau ca in Romania cu siguranta nu este.

Iesi afara javra ordinara...

Modificat de whywhy
Publicat

Comunic cu cativa romani care au facut pasul si mi-au zis ca la inceput este greu, dar merita! Nici unul nu regreta pasul facut!

Publicat

Pai cum sa regrete, acolo mai ai si drepturi, nu te fura statul, legile sunt egale pt toti, doar pofta de munca iti trebuie. Aici, te lovesti cu prostia si incompetenta zi de zi.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

eu am ajuns in Canada.....in Beautiful British Columbia in urma cu 4 luni !!! sunt fosta colega de-a lui Dorin17 si-l inteleg perfect...daca suntem sanatosi razbatem !!! trebuie sa avem ambitie ....Canada nu-i la 2000 km de casa !!!

Publicat (modificat)

Mie mi se pare destul de dubios cel care a initiat topicul. Are 2 posturi pe forum, ambele in topicul asta.

Te afli in aceeasi situatie. Tot doua posturi ai si cu ele ma ataci pe mine. Esti fie un naiv fie o firma mincinoasa de emigrare care incearca sa zugraveasca Canada in culori roz pentru fraieri.

referitor la scaderea nr romanilor care pleaca in Canada este destul de simplu: destul de scump sa emigrezi

Acum 7-8 ani era de 10 ori mai scump ca azi sa emigrezi in Canada daca faci raportul intre salariile romanilor de atunci si costul emigrarii si salariile de acum si pretul emigrarii. Cu toate astea atunci emigrau de trei ori mai multi romani ca azi.

Umbla o vorba si mare adevar este in ea.

"La inceput Canada ti se pare o mizerie, pe urma te obisnuiesti."

Modificat de pampele
  • Displace 1
Publicat

Pampele. fiecare cu parerea lui. Eu sunt in contact cu cativa romani ajunsi acolo, iar dupa spusele lor, chiar nu e o afacere proasta emigrarea in Canada! Toti au recunoscut ca este greu la inceput, dar merita tot efortul! Asa ca.......!!!

Publicat (modificat)

Te afli in aceeasi situatie. Tot doua posturi ai si cu ele ma ataci pe mine. Esti fie un naiv fie o firma mincinoasa de emigrare care incearca sa zugraveasca Canada in culori roz pentru fraieri.

Nu sunt nici una, nici alta. Nu am nimic de impartit cu tine si nu te atac. N-am nicio legatura cu vreo firma de emigrare, poate in viitor daca am sa emigrez o sa aplez la una, desi nu prea ma incanta sa ii platesc. E doar punctul meu de vedere referitor la un subiect initiat cu ideea descurajarii emigrarii. Pot face si eu un topic cu cele mai nasoale poze si statistici cu "Traiul in Romania = O afacere extrem de proasta" si sa incurajez emigrarea. Dar eu nu urmaresc nimic.

Acum 7-8 ani era de 10 ori mai scump ca azi sa emigrezi in Canada daca faci raportul intre salariile romanilor de atunci si costul emigrarii si salariile de acum si pretul emigrarii. Cu toate astea atunci emigrau de trei ori mai multi romani ca azi.

Poate ai dreptate, era mai scump atunci desi te-ai dus prea departe in timp fata de ce era vorba. Din ce am citit pe internet, acum, emigrarea in Canda costa aproximativ 4-5000$ pe partea franceza si in jur de 8-9000$ pe partea engleza, deci nu cred ca te costa atunci chiar 40,000$ sau 80.000$, mi se pare exagerat.

Umbla o vorba si mare adevar este in ea.

"La inceput Canada ti se pare o mizerie, pe urma te obisnuiesti."

Nu te supara, dar ai fost tu cumva in Canada si a fost o "mizerie"? Poate ne detaliezi si noua de unde ai tras concluzia asta si aduci ceva probe ca tot suntem pe forumul politistilor.

Iar referitor la subiect...

La inceput cu siguranta o sa fie greu, asta se aplica peste tot, inclusiv la noi cand schimbi un job cu un altul total diferit. Trebuie sa te acomodezi cu oamenii, limba, obiceiuri, mentalitate, etc.

Am discutat cat de cat cu cunostinte care sunt plecate in SUA, Spania sau Canada si au zis ca e ok, le este bine, nu traiesc in lux, dar se descurca. E mai bine ca acasa din punctul de vedere al calitatii vietii si al traiului. Poate ca daca nu te impaci cu limba, obiceuri si trasul la inceput (2 joburi) ca sa te pui pe picioare, e clar ca nu iti place munca si vrei sa stai in Romania unde iei venitul minim garantat, mita electorala, ajutoare de la UE si esti participant inrait la doborat recorduri de carnati, gulas si frigarui unde mananci o masa iar apoi te intorci acasa si iti reiei traiul la limita de pe o zi pe alta. Si fiind un bun crestin participi la toate pelerinajele asteptand la rand injurad, impingat si imbulzindu-te ca asa e civilizat.

Nu ma refer la cineva anume, doar vorbesc in general.

Mai rau ca la noi in tara nu cred ca este, cel putin nu isi bate nimeni joc de tine pe banii tai si mai ai si drepturi si libera exprimare... Raportat la Romania, sunt sigur ca in alte tari au autostrazi si drumuri facute la un cost real, nu arhiumflat ca la noi, taxe si impozite decente care se introc tot la cetatean prin investitii, pensii si asigurari de sanatate cu care la batranete sau boala, te poti descurca linistit si poate sa iti ofere cineva asistenta de calitate, nu o pensie mai mica decat pretul medicamentelor lunare sau unde zaci in spitale si pleci la fel de bolnav iar spaga fiiind litera de lege.

Daca unii sunt de parere ca in Romania este totul lapte si miere, nu trebuie schimbat nimic si vad emigrarea in diferite tari ca o afacere proasta, inseamna ca au probleme serioase de perceptie sau pur si simplu sunt cu capul in nori, ca sa nu folosesc alt termen.

Sa traiti bine!

Modificat de whywhy
Publicat (modificat)

Si eu cred ca a emigra acum din Romania nu este deloc o afacere proasta! Nu a zis nimeni ca in Canada sau oriunde o vei duce extraordinar, dar este altceva decat aici si este altceva mai bine. Mai jos redau o frantura dintr-o relatare a unuia care este deja acolo:

Salut Dorin,

Daca nu ti-am raspuns pana acum inseamna ca nu a fost din rea vointa,ci pur si simplu am uitat si a mai contribuit si faptul ca acum sunt impreuna cu cineva si nu prea am avut timp,de fapt nici nu am…..deh,sti si tu cum sunt femeile astea,nu conteaza ca nu sunt romance,toate sunt la fel.

Mai,o duc foarte bine,chiar foarte bine as putea spune,Canada este intradevar tara in care ti-ai dori sa traiesti toata viata,iar acest lucru este cat se poate de real

De descurcat ma descurc excelent,am invatat cat de cat limba engleza,asta ca vezi tu petrec cea mai mare a timpului impreuna cu ei,la serviciu,impreuna cu prietena mea si sunt nevoit sa vorbesc in engleza,nu am ce sa fac,asta este,ma adaptez din mers.

Modificat de Dorin17
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Si in 2011 (date publicate in octombrie 2012) numarul de emigranti romani in Canada a continuat sa scada.

2011 - > 1,723 emigranti

detalii statistice aici: http://www.cic.gc.ca/english/resources/statistics/facts2011/permanent/10.asp

In alta ordine de idei, invatamintul Canadian = o bataie de joc. Singuri o recunosc canadienii intr-un articol din noiembrie 2012,

vezi: http://ca.news.yahoo.com/blogs/dailybrew/university-grades-completely-arbitrary-224023750.html

Facultatea in Canada nu are mai multa valoare ca liceul.

Publicat

Pampele, daca NU VREI SA EMIGREZI, de ce iti mai bati capul sa cauti informatii care i-ar face pe altii sa nu o faca? Ma intrebam si eu...

• Apreciez 2
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.