Pampele. fiecare cu parerea lui. Eu sunt in contact cu cativa romani ajunsi acolo, iar dupa spusele lor, chiar nu e o afacere proasta emigrarea in Canada! Toti au recunoscut ca este greu la inceput, dar merita tot efortul! Asa ca.......!!!
Emigrarea in Canada = O Afacere Proasta!
Started by pampele, May 09 2011 02:12 AM
22 replies to this topic
Posted 13 November 2011 - 05:28 AM
pampele, on 07 November 2011 - 07:26 PM, said:
Te afli in aceeasi situatie. Tot doua posturi ai si cu ele ma ataci pe mine. Esti fie un naiv fie o firma mincinoasa de emigrare care incearca sa zugraveasca Canada in culori roz pentru fraieri.
Acum 7-8 ani era de 10 ori mai scump ca azi sa emigrezi in Canada daca faci raportul intre salariile romanilor de atunci si costul emigrarii si salariile de acum si pretul emigrarii. Cu toate astea atunci emigrau de trei ori mai multi romani ca azi.
Umbla o vorba si mare adevar este in ea.
"La inceput Canada ti se pare o mizerie, pe urma te obisnuiesti."
"La inceput Canada ti se pare o mizerie, pe urma te obisnuiesti."
Iar referitor la subiect...
La inceput cu siguranta o sa fie greu, asta se aplica peste tot, inclusiv la noi cand schimbi un job cu un altul total diferit. Trebuie sa te acomodezi cu oamenii, limba, obiceiuri, mentalitate, etc.
Am discutat cat de cat cu cunostinte care sunt plecate in SUA, Spania sau Canada si au zis ca e ok, le este bine, nu traiesc in lux, dar se descurca. E mai bine ca acasa din punctul de vedere al calitatii vietii si al traiului. Poate ca daca nu te impaci cu limba, obiceuri si trasul la inceput (2 joburi) ca sa te pui pe picioare, e clar ca nu iti place munca si vrei sa stai in Romania unde iei venitul minim garantat, mita electorala, ajutoare de la UE si esti participant inrait la doborat recorduri de carnati, gulas si frigarui unde mananci o masa iar apoi te intorci acasa si iti reiei traiul la limita de pe o zi pe alta. Si fiind un bun crestin participi la toate pelerinajele asteptand la rand injurad, impingat si imbulzindu-te ca asa e civilizat.
Nu ma refer la cineva anume, doar vorbesc in general.
Mai rau ca la noi in tara nu cred ca este, cel putin nu isi bate nimeni joc de tine pe banii tai si mai ai si drepturi si libera exprimare... Raportat la Romania, sunt sigur ca in alte tari au autostrazi si drumuri facute la un cost real, nu arhiumflat ca la noi, taxe si impozite decente care se introc tot la cetatean prin investitii, pensii si asigurari de sanatate cu care la batranete sau boala, te poti descurca linistit si poate sa iti ofere cineva asistenta de calitate, nu o pensie mai mica decat pretul medicamentelor lunare sau unde zaci in spitale si pleci la fel de bolnav iar spaga fiiind litera de lege.
Daca unii sunt de parere ca in Romania este totul lapte si miere, nu trebuie schimbat nimic si vad emigrarea in diferite tari ca o afacere proasta, inseamna ca au probleme serioase de perceptie sau pur si simplu sunt cu capul in nori, ca sa nu folosesc alt termen.
Sa traiti bine!
Edited by whywhy, 13 November 2011 - 05:41 AM.
Posted 13 November 2011 - 07:58 AM
Si eu cred ca a emigra acum din Romania nu este deloc o afacere proasta! Nu a zis nimeni ca in Canada sau oriunde o vei duce extraordinar, dar este altceva decat aici si este altceva mai bine. Mai jos redau o frantura dintr-o relatare a unuia care este deja acolo:
Salut Dorin,
Daca nu ti-am raspuns pana acum inseamna ca nu a fost din rea vointa,ci pur si simplu am uitat si a mai contribuit si faptul ca acum sunt impreuna cu cineva si nu prea am avut timp,de fapt nici nu am…..deh,sti si tu cum sunt femeile astea,nu conteaza ca nu sunt romance,toate sunt la fel.
Mai,o duc foarte bine,chiar foarte bine as putea spune,Canada este intradevar tara in care ti-ai dori sa traiesti toata viata,iar acest lucru este cat se poate de real
De descurcat ma descurc excelent,am invatat cat de cat limba engleza,asta ca vezi tu petrec cea mai mare a timpului impreuna cu ei,la serviciu,impreuna cu prietena mea si sunt nevoit sa vorbesc in engleza,nu am ce sa fac,asta este,ma adaptez din mers.
Salut Dorin,
Daca nu ti-am raspuns pana acum inseamna ca nu a fost din rea vointa,ci pur si simplu am uitat si a mai contribuit si faptul ca acum sunt impreuna cu cineva si nu prea am avut timp,de fapt nici nu am…..deh,sti si tu cum sunt femeile astea,nu conteaza ca nu sunt romance,toate sunt la fel.
Mai,o duc foarte bine,chiar foarte bine as putea spune,Canada este intradevar tara in care ti-ai dori sa traiesti toata viata,iar acest lucru este cat se poate de real
De descurcat ma descurc excelent,am invatat cat de cat limba engleza,asta ca vezi tu petrec cea mai mare a timpului impreuna cu ei,la serviciu,impreuna cu prietena mea si sunt nevoit sa vorbesc in engleza,nu am ce sa fac,asta este,ma adaptez din mers.
Edited by Dorin17, 13 November 2011 - 07:58 AM.
Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users