Jump to content
POLITISTI.ro

Informatii cu privire la Scoala de Agenti de Politie Campina


predator1994

Postare recomandată

Salut!

Stiu ca e cam din scurt, de vreme ce scoala incepe in cateva zile, dar as dori si eu , daca se poate, sa fiu informat in legatura cu ce este permis la scoala(de ex. laptop) si ce facilitati sunt in incintele de cazare(cate locuri/camera, este acces la internet in camere, etc).

 

Multumesc anticipat!

Modificat de predator1994
Link către comentariu

Paaaaai, nu sunt absolvent al scolii dar am fost prin anul 2 cand eram in academie o zi, am cascat ochii pe acolo si am vazut ca viata. Conditiile in camin sunt aceleasi ca in orice institutie de invatamant MAI, oarecum modeste, asteapta-te la 6-7 oameni/camera, paturi metalice( iti recomand niste sarma si un patent, o sa ai mare nevoie in caz ca arcurile sunt slabite, banuiesc ca nu vrei sa dormi ca intr-o copaie), saltelele erau vechi si ponosite, asta daca nu cumva le-au schimbat intre timp, eu iti vorbesc de acum 5 ani si ceva. Apa calda la baie sper sa fie non-stop, o sa ai un dulap metalic in care sa iti pastrezi lucrurile si iti recomand sa iti procuri un lacat decent cu care sa il asiguri, sa nu te trezesti cu vreo bucurie. De asemenea, iti recomand sa iei hartie de impachetat si banda adeziva sa imbraci rafturile, sunt vechi, ruginite si nu cred ca ti-ar placea sa iti lasi periuta de dinti direct pe jeg. Vizavi de mancare, daca esti mofturos, ia-ti gandul de la a gasi pe acolo mancare gatita ca la mama acasa, in primele zile o sa primesti cel mai probabil hrana rece( conserve, biscuiti si alte prostii de genul asta) dupa care standard: dimineata un ceai, unt branza topita sau unt, ceva gem sau miere, un cascaval, sunca presata sau salam si paine( iti recomand sa servesti micul-dejun, o sa vezi cat de lungi sunt zilele cand te trezesti la 6) la amiaza o supa/ciorba si un fel doi, seara depinde, o macaroana, peste, orez cu lapte etc. Daca nu iti place mancarea de cantina, scoate banii din portofel!

 Acum cu regulamentul nu stiu ce sa zic, la vremea respectiva nu prea aveai acces in unitatile astea cu medii de stocare gen stick-uri usb, camera foto, telefoane cu camera etc. Laptopurile stiu ca se aduceau in scoala, erau verificate, se inseriau si in cateva zile, reintrai in posesia lor dar nu am idee daca se mai procedeaza la fel si acum. Ar fi fost de preferat sa iti raspunda un proaspat absolvent al scolii, ar fi fost in tema dar sper ca ti-am fost macar putin de folos avand in vedere ca la ora asta majoritatea colegilor muncesc si nu au timp de taclale :D

 Multa bafta! :)

 I

  • Apreciez 2
Link către comentariu

Multumeesc! Apreciez ajutorul. Sper ca s-a mai schimbat cate ceva de atunci. Poate un absolvent de anul trecut sau de acum 2 ani va sti mai multe, dar iti multumesc pentru aceasta descriere a conditiilor.

O sa incerc sa ma informez mai bina in aceste ultime zile, sa stiu exact de ce am nevoie cu adevarat.

Link către comentariu
  • Membru

Poti lua laptop. Faci un raport, cei de la securitate o sa-l verifice si ti-l returneaza, dar cand vrei sa-l duci acasa trebuie verificat iar.

Un camin e renovat, al 2 lea era in curs de renovare, celelalte 2 poate in viitor. Tinand cont ca sunteti putini, aproximativ 360 (anul 1 si 2), probabil o sa fiti cazati in cele renovate. 

Daca nu esti foarte mofturos mancarea este acceptabila,depinde de ce se gateste. 

Apa calda doar seara, foarte rar dimineata, aproape deloc. Desteptarea la 6, sectoare, cursuri si apoi fiecare ce doreste (sport, somn, invatat ...).

Daca mai ai nevoie de informatii intreaba aici. Mult succes !

Modificat de zzabest
Link către comentariu

Nu am citit cu atentie titlul topicului, citeam printre raspunsurile colegilor si ma grabeam sa infirm tot ceea ce spuneti,ma gandeam la scoala de la cluj.

Ma bucur ca am terminat la Cluj fiindca desi uram scoala aceea cat timp eram acolo pentru toate restrictiile de care aveam parte am realizat acum, cand sunt unde sunt ca la cluj e lux fata de campina si fata de locul unde stau/muncesc acum. :)) Scolile astea te pregatesc nu numai pentru munca de politie ci si pentru viata, pentru viitor, pentru ce te asteapta dupa ce te maturizezi. La scoala de la cluj in comparatie cu campina camerele sunt modeste dar moderne, fiecare cu mobilier aproape nou si dusuri cu apa calda in fiecare camera. Mancarea nu e ca la restaurant dar nu mori de foame. Vad ca erai obisnuit cu laptop-uita. Te culcai la cat vroiai si te trezeai la cat vroiai-uita. Nu dadeai socoteala nimanui pentru actiunile tale-uita.

O sa iti dai seama pe parcurs cum sta treaba la scoala, acum esti fericit si nerabdator sa incepi, apoi o vei ura si o vei injura dar la urma cand vei termina si vei da piept cu noua ta viata iti vei dori sa mai fii stat macar un an doi la scoala. :)

 

@Catalin - studiul inca mai este obligatoriu 2 ore pe zi dupa program de la 17-19 cel putin in primele doua luni.

Modificat de Taio
  • Apreciez 1
Link către comentariu

La noi studiul era obligatoriu doar pentru cei care aveau note mici.

Se baza pe studiu individual, gen, cine vrea sa invete , bine, cine nu, iara bine, ceea ce mi se pare corect.

Degeaba pui studiu obligatoriu daca elevul sta cu capul pe masa sau se uita pe pereti, cine vrea sa invete, invata indiferent de conditii. Nu doar o noapte am pierdut-o in baie lipit de calorifer sau pe holuri invatand, ca sala de studiu era plina.

Imi amintesc cu drag acele vremuri, colegii, cadrele care nu doar ca ne pregateau pentru aceasta frumoasa meserie (ce-i drept nu prea se pupa ce am invatat in scoala cu practica judiciara) , ci si pentru viata. 

 

Imi amintesc glumele lor rasuflate, la care noi radeam obligati sa-i facem sa se simta bine, si sa mai treaca putin timp din seminar....

Ce vremuri ... 

  • Apreciez 2
Link către comentariu
  • Membru

Nu prea mai merge cu saritul gardului. Sunt foarte multi care abia asteapta sa o faci lata ca apoi sa raporteze bunului domn Iordan.

Studiul nu mai este obligatoriu, doar daca ai note foarte mici sau esti sanctionat.

Link către comentariu

Buna ziua .Sunt admis al Scoalii de agenti de politie "Vasile Lascar", Campina , si as avea o intrebare ... cum trebuie sa avem parul (noi baietii) .. este vreo restrictie sau ceva impus de catre ei?

Link către comentariu
  • Membru activ

Cu siguranta nu ca in poza de la avatarul tau  :))

nu mi-o lua n nume de rau, dar chiar iti vor spune sa te tunzi daca ai parul mare. Sa nu iti imaginezi ca va trebui sa stai ras in cap, cum era odata in armata. Poti sa ai o frizura a ta, dar sa nu iesi prea mult in evidenta cu ea, sa nu fie ostentativa.

  • Apreciez 1
Link către comentariu
  • Membru activ

Iti dau cei de la scoala ghiozdan... Veti avea toti la fel. Cel putin noua, ne-au dat unele gri, inscriptionate. Se rup cam repede ce-i drept, dar mai depinde si de tine cata grija ai de el. Eu l-am tinut doi ani, il mai cosi si tu cand e nevoie  :clip:

  • Apreciez 1
Link către comentariu

La cluj nu se dau. La ce doamne va trebuie ghiozdane daca sala de curs e la 50 m de dormitor? Eu imi duceam toate caietele in banca si le lasam acolo de cand am mers pana am terminat. :)) Sincer erau vreo 2-3 care mergeau cu ghiozdanul dupa ei. Toti radeau de ei. Nu stiu daca erau tocilari, sau abia terminasera liceul dar pe bune...o sa vedeti si voi cum o sa para cei care umbla in uniforma de politie cu ghiozdan dupa ei in curtea scolii. Doar nu e ca si cum ai avea mancare de acasa cu tine sau ai veni de la periferia orasului. :))

  • Apreciez 1
  • Displace 5
Link către comentariu
  • Membru activ

Probabil la Campina e mai multa disciplina, regimul e un pic mai sever...e si normal, una e sa tii in frau 1500 de elevi, si alta e 300.... Dau exemplu promotia mea (2011)

Insa tind sa cred ca si la Cluj se "face scoala" si de asemenea si de acolo ies politisti bine pregatiti  :emo-yessir:

Link către comentariu

La Campina se face scoala pe bune , la Cluj ...

Cine vrea sa invete poate sa o faca si la Cluj si la Campina totul e sa vrea. Nu cred ca la Cluj nu isi doresc profesorii sa ii invete pe elevi sau elevii sunt mai  altfel decat la Campina.

Dar totusi daca la Campina se face scoala pe bune cum se face ca in promotia 2013 seful de promotie de la Cluj a fost abia al 14-lea la medie dintre toti absolventii?

Poi aia 13 de la Campina care erau inaintea lui daca invatau la Cluj trebuiau sa aiba peste 10 media finala la cat erau de bine pregatiti.

Daca pana anii trecuti era discutia ca la Cluj sunt umflate mediile, anul acesta a fost fix invers.

Link către comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Cateva aspecte suplimentare despre acest "minunat" studiu:

-cei care au media sub 8.5 se vor prezenta in zilele de Luni , Marti , Miercuri si Joi , iar cei care au media peste 8.5 doar Luni si Miercuri

-prezenta la studiu se face in uniforma

-accesul cu telefonul mobil este interzis

-nu ai posibilitatea de a te odihni in timpul zilei , programul fiindu-ti dat peste cap

-numai studiu nu se face in salile de clasa motiv pentru care trebuie sa stai "peste program " pana la ore tarzii din noapte daca vrei sa asimilezi bine lectiile.

Sunt curios daca si la Cluj se practica studiul dupa terminarea programului.

Modificat de Madalin
  • Apreciez 1
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.