Jump to content
POLITISTI.ro

Omologare faruri cu leduri - daylight


madalinn22
Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Buna ziua. As vrea sa imi cumar faruri cu leduri mai precis daylight pentru golf 3. sunt stantate omologate e11 si e13 pentru europa. imi poate spune cineva daca la noi este vreo problema ? din ce am inteles nu prea sunt inregula. Multumesc

Link către comentariu
  • Moderator
  • Soluţie

Legislaţia rutieră interzice montarea la autovehicul a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare decât cele omologate. Sancţiunea prevăzută de lege este amendă împreună cu reţinerea certificatului de înmatriculare până la remedierea deficienţelor.

Link către comentariu

Daca ”ai inteles ca nu prea sunt in regula” inseamna ca ai inteles bine. Nu-s!

Dar la ce-ti trebe?

Alea de pe masina, originalele, ce au?

Nu-ti mai plac sau ce?

Vrei daylight?

Aprinde farurile, pe faza scurta ziua, si ai rezolvat problema.

Aaaa! Vrei cu leduri?

Pentru ce?

La golf 3, ce vrei tu sa faci, se vede urat. Lasa-l asa cum l-au facut nemtii la vremea aceea. E mult mai bine.

Apropo de omologare. Eu am intalnit un cetatean care, cu un A6 nou, incerca sa imi spuna, destul de vocal, ca luminile de semnalizare de pe spate, albe neon fiind si nu galben-portocaliu, lumina si nu becul sau geamul, sunt originale de la fabrica.

Si-a luat amenda cuvenita.

Asa ca...

Mare atentie!

Link către comentariu

e11, si e13 inseamna DOAR ca farurile alea cu leduri (doar farurile nu si vehiculul) sunt omologate conform normelor europene in vigoare in Marea Britanie si in Luxembourg. Asta inseamna ca au omologare europeana (fiecare stat are un numar dat de autoritatea de la Geneva, Romania are e19). Daca e nevoie iti caut regulamentul.

 

Ce poti tu face este sa faci o vizita la RAR pentru OMOLOGARE PE VEHICUL.

Fiecare sistem care concura la siguranta rutiera si/sau poluare, trebuie sa aiba 2 omologari pentru a putea fii folosit

Omologarea elementului

Omologarea pe vehiculul respectiv. Practic Omologarea pe vehicul nu se poate face daca nu exista omologarea europeana a sistemului

 

Chiar daca primesti omologarea RAR, asta nu inseamna ca poti conduce in legalitate numai cu luminile "daylight". Regulamentul in vigoare inca mentioneaza folosirea "luminilor de intalnire" pe timp de zi

  • Apreciez 2
Link către comentariu

am precizat. sunt omologate inscriptionate. doar ca la noi in Romania e ca la nimeni :)

 

Cu omologarea, sper ca te-am convins.

Ce vreau sa mai adaug este ca inainte de o fraza ca asta cu care ai terminat propozitia, intereseaza-te cum e si prin alte parti.

 

In Romania e chiar mai "bine" si mai permisiv in alta parte, si sa nu crezi ca asta se intampla din cauza cocalarilor care vin cu tupeu si scandal, nu, EXISTA oameni care pun pasiune in ceea ce fac, exista oameni care vor sa ajute in spiritul legii, exista mult mai multa intelegere decat in alte tari, europene sau de peste ocean.

Un exemplu:

Pentru o motocicleta adusa din America de Nord, in Germania, nu s-a putut omologa pentru ca producatorul din Japonia nu trimite direct pe adresa lor (TUV), un certificat de conformitate pentru normele de poluare chimica, fonica, claxon si intalatie de iluminare. Asta m-ar fi costat €450 (numai faptul ca citeau o hartie trimisa de constructor din Japonia si care putea scrie ca nu corespunde cu regulamentul european).

DEKRA nici nu a vrut sa discute.

La RAR au luat vehiculul si au facut masuratorile conform normelor europene in vigoare, mi-au dat certificatul de omologare (Europeana) pe baza masuratorilor in limita a 300 de lei parca.

 

In State/Canada nici nu m-au lasat sa aduc in tara o motocicleta care se vinde aici din Germania de peste 15 ani, nu e vorba de inmatriculare ci efectiv nu trece de frontiera. Daca ajunge acolo, ori platesti distrugerea ei, ori drumul inapoi, si cat sta acolo parcarea te rupe

 

Exemplele astea le dau pentru a intelege ca Romania face mai mult pentru voi decat ar face alta tara considerata mult mai civilizata.

  • Apreciez 2
Link către comentariu
  • Moderator

Degeaba te chinui să-i explici astfel de aspecte. Copilul doar recită nişte stereotipuri căpătate de la rupţii de realitate ce dau lecţii pe la televizor, radio sau pe bloguri. A auzit şi el fraza aia şi doar o reproduce crezând că o să pară mai interesant, mai rebel, mai civilizat, mai umblat, deşi cel mai probabil singura lui "ieşire" în lumea civilizată este un sejur la "ol-inclusiv" de la Nisipurile de Aur, după care ... gata, e alt om, ştie cum şi ce se întâmplă în lumea civilizată 

  • Apreciez 3
Link către comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Buna ziua! Aș vrea sa mi pun un kit cu led pt faza scurta pentru a vedea mai bine noaptea. Am văzut că majoritatea vin cu soclul pt becul de tip halogen h7 pt a se potrivi. Dacă lumina este albă și nu puternica este posibil sa iau amenda? Daca da , as putea sa omoghez aceasta interventie ? Teoretic nu schimb cu nimic sistemul de iluminare pt ca este facut special , e plug&play ..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.