Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
madalinn22

Omologare faruri cu leduri - daylight

Question

madalinn22

Buna ziua. As vrea sa imi cumar faruri cu leduri mai precis daylight pentru golf 3. sunt stantate omologate e11 si e13 pentru europa. imi poate spune cineva daca la noi este vreo problema ? din ce am inteles nu prea sunt inregula. Multumesc

Share this post


Link to post

10 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Legislaţia rutieră interzice montarea la autovehicul a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare decât cele omologate. Sancţiunea prevăzută de lege este amendă împreună cu reţinerea certificatului de înmatriculare până la remedierea deficienţelor.

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
madalinn22

am precizat. sunt omologate inscriptionate. doar ca la noi in Romania e ca la nimeni :)

 • Downvote 3

Share this post


Link to post
 • 0
Marius

Eşti sigur că sunt omologate de RAR? Ai întrebat la RAR?

Share this post


Link to post
 • 0
madalinn22

Nu am sunat, dar sunt certificate E-mark.

Share this post


Link to post
 • 0
Marius

Zău? Păi spune aşa de la început ... dacă sunt certificate E-mark, înseamnă că "sunt laser frate".

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
 • 0
genessys30

Daca ”ai inteles ca nu prea sunt in regula” inseamna ca ai inteles bine. Nu-s!

Dar la ce-ti trebe?

Alea de pe masina, originalele, ce au?

Nu-ti mai plac sau ce?

Vrei daylight?

Aprinde farurile, pe faza scurta ziua, si ai rezolvat problema.

Aaaa! Vrei cu leduri?

Pentru ce?

La golf 3, ce vrei tu sa faci, se vede urat. Lasa-l asa cum l-au facut nemtii la vremea aceea. E mult mai bine.

Apropo de omologare. Eu am intalnit un cetatean care, cu un A6 nou, incerca sa imi spuna, destul de vocal, ca luminile de semnalizare de pe spate, albe neon fiind si nu galben-portocaliu, lumina si nu becul sau geamul, sunt originale de la fabrica.

Si-a luat amenda cuvenita.

Asa ca...

Mare atentie!

Share this post


Link to post
 • 0
Cezar

e11, si e13 inseamna DOAR ca farurile alea cu leduri (doar farurile nu si vehiculul) sunt omologate conform normelor europene in vigoare in Marea Britanie si in Luxembourg. Asta inseamna ca au omologare europeana (fiecare stat are un numar dat de autoritatea de la Geneva, Romania are e19). Daca e nevoie iti caut regulamentul.

 

Ce poti tu face este sa faci o vizita la RAR pentru OMOLOGARE PE VEHICUL.

Fiecare sistem care concura la siguranta rutiera si/sau poluare, trebuie sa aiba 2 omologari pentru a putea fii folosit

Omologarea elementului

Omologarea pe vehiculul respectiv. Practic Omologarea pe vehicul nu se poate face daca nu exista omologarea europeana a sistemului

 

Chiar daca primesti omologarea RAR, asta nu inseamna ca poti conduce in legalitate numai cu luminile "daylight". Regulamentul in vigoare inca mentioneaza folosirea "luminilor de intalnire" pe timp de zi

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
 • 0
Cezar

am precizat. sunt omologate inscriptionate. doar ca la noi in Romania e ca la nimeni :)

 

Cu omologarea, sper ca te-am convins.

Ce vreau sa mai adaug este ca inainte de o fraza ca asta cu care ai terminat propozitia, intereseaza-te cum e si prin alte parti.

 

In Romania e chiar mai "bine" si mai permisiv in alta parte, si sa nu crezi ca asta se intampla din cauza cocalarilor care vin cu tupeu si scandal, nu, EXISTA oameni care pun pasiune in ceea ce fac, exista oameni care vor sa ajute in spiritul legii, exista mult mai multa intelegere decat in alte tari, europene sau de peste ocean.

Un exemplu:

Pentru o motocicleta adusa din America de Nord, in Germania, nu s-a putut omologa pentru ca producatorul din Japonia nu trimite direct pe adresa lor (TUV), un certificat de conformitate pentru normele de poluare chimica, fonica, claxon si intalatie de iluminare. Asta m-ar fi costat €450 (numai faptul ca citeau o hartie trimisa de constructor din Japonia si care putea scrie ca nu corespunde cu regulamentul european).

DEKRA nici nu a vrut sa discute.

La RAR au luat vehiculul si au facut masuratorile conform normelor europene in vigoare, mi-au dat certificatul de omologare (Europeana) pe baza masuratorilor in limita a 300 de lei parca.

 

In State/Canada nici nu m-au lasat sa aduc in tara o motocicleta care se vinde aici din Germania de peste 15 ani, nu e vorba de inmatriculare ci efectiv nu trece de frontiera. Daca ajunge acolo, ori platesti distrugerea ei, ori drumul inapoi, si cat sta acolo parcarea te rupe

 

Exemplele astea le dau pentru a intelege ca Romania face mai mult pentru voi decat ar face alta tara considerata mult mai civilizata.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
 • 0
Catalin

Degeaba te chinui să-i explici astfel de aspecte. Copilul doar recită nişte stereotipuri căpătate de la rupţii de realitate ce dau lecţii pe la televizor, radio sau pe bloguri. A auzit şi el fraza aia şi doar o reproduce crezând că o să pară mai interesant, mai rebel, mai civilizat, mai umblat, deşi cel mai probabil singura lui "ieşire" în lumea civilizată este un sejur la "ol-inclusiv" de la Nisipurile de Aur, după care ... gata, e alt om, ştie cum şi ce se întâmplă în lumea civilizată 

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
 • 0
robertbutunoi

Buna ziua! Aș vrea sa mi pun un kit cu led pt faza scurta pentru a vedea mai bine noaptea. Am văzut că majoritatea vin cu soclul pt becul de tip halogen h7 pt a se potrivi. Dacă lumina este albă și nu puternica este posibil sa iau amenda? Daca da , as putea sa omoghez aceasta interventie ? Teoretic nu schimb cu nimic sistemul de iluminare pt ca este facut special , e plug&play ..

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.