Jump to content
POLITISTI.ro

Amanetare bijuterii de comun acord cu concubina reprezinta abuz de incredere?

blacky97

Recommended Posts

Buna seara.am avut o relatie cu o femeie timp de 18 ani (concubinaj).In urma cu 2 ani si ceva , in momentul cand eram impreuna ,nemaiavand bani in casa am decis sa amanetam niste bijuterii,contractul de amanet a fost facut pe numele meu. dupa o perioada de timp din cauza neintelegerilor avute de-a lungul timpului ne-am despartit.ulterior  s-a pierdut aurul la amanet.  acum dupa atata timp  ea mi-a facut plangere la politie pt abuz de incredere. face toate astea din razbunare pt ca nu mai doresc sa am o relatie cu ea, eu avand acum o alta relatie. exista vreun temei legal   ca sa poata sa ma incadreze la abuz de incredere?

va rog sa ma ajutati cu un raspuns. mentionez ca inca nu am primit nicio citatie...afland despre faptul ca mi-a fost facuta plangere  de la fostul cumnat

Edited by blacky97
  • Member

Exact cum iti sustii tu varianta ta asa si-o sustine si fosta ta concubina!De ce iti este frica de incadrarea juridica daca sustii ca nu este asa?

Doar politistul care instrumenteaza cazul este capabil sa stabileasca la ce incadrare intra fapta!

Exista prezumtia de nevinovatie care nu poate fi doborata decat dupa o hotarare judecatoreasca definitiva!

Edited by cipri83
Art. 213
Abuzul de încredere
Însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Plangerea prealabila se poate depune in termen de 60 de zile de la data cand persoana vatamata stie cine este autorul.

La cum vad eu situatia, daca e depusa plengere, e N.U.P. si cauza civila.

multumesc pt raspuns.

Nu imi este frica ...nu stiu exact ce incadrare au dat politistii....am fost sunat de la postul de politie  pt a ma prezenta  sa dau  o declaratie. eu stiam de faptul ca fosta concubina s-a dus la politie de la fostul cumnat  care m-a sunat.Nu m-am mai confruntat niciodata cu astfel de situatii   si as dori sa stiu daca trebuie sa ma duc insotit de un avocat. Dl politist care m-a sunat mi-a spus ca trebuie sa ma prezint pt un dosar penal.nu mi-a dat mai multe detalii..

Multumesc

acum am citit si al doilea raspuns   si e clar ca  este o prescriptie...deoarece   cand am amanetat impreuna aurul,desi  contractul de amanet era  pe numele meu, era anul 2012 . Multumesc mult.