Jump to content
POLITISTI.ro

A fi sau a nu fi politist


Epsilon
Go to solution Solved by Cristi,

Recommended Posts

Meseria de politist te schimba?

Daca da,in ce sens?

 

Intreb asta pentru ca vreau sa urmez Academia de Politie si ma intereseaza si partea psihologica a acestei meserii.

 

P.S. Sper ca intrebarea mea nu este una nepotrivita.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Propagandistule, :)

 

Cezar, vezi şi clipul ăsta, citeşte cu atenţie textul.

 

 

La final concluzia:

"Un poliţist trebuie să aibă câte ceva din toţi oamenii. Ăsta este pe scurt profilul unui om, căruia cei pe care îi ajută, rareori, îi spun sau îl consideră prieten."

 • Upvote 6
Link to comment

Trist si adevarat. Din clip au lipsit frustrarile datorate sefilor si obligatiei de a-ti face meseria din pasiune fara benzina, hartie la imprimanta, tehnica necesara....

Stiu

 

Stiu eu stiu ca in lumea in care traim, pe strada, politistul nu este cel mai bun prieten, este SINGURUL prieten

 

Din pacate .. educatia.. mai corect, lipsa de educatie, sustinuta de media si incurajata, continuata,... nu aduce un aport dezvoltarii sanatoase a societatii.

 

nu Ponta, nu Stroe, Nu Arafat, nu Basescu, noi, noi suntem cei care alegem cum vrem sa traim. Cautam vina in curtea altuia. Asa am invatat de la parinti, am vazut la scoala, la televizor, in trafic, popa ne iarta, e mai comod asa.

Nu furam, inselam, ranim, omoram, agresam, pentru ca este ne-etic, ci "sa nu ne prinda"

 

Trist

 

Da, cateodata sunt invidios

As avea satisfcatie sa vad cum se duc in justitie infractori.

Mi-ar placea insa, o mediatizare mai serioasa, feed-back pentru educatia din scoli..

Mi-ar placea multe mie...

 

Mersi Marius

Link to comment
 • Moderator

Acolo începând cu minutul 1.34 am recunoscut şi doi membri activi pe forum, cel ce ţine piciorul pe spatele europeanului cerându-i să pună mâinile la spate şi cel care îl încătuşează şi îl ridică de jos. :naughty:  Da nu spun cine!!!  :pfft:  

 • Upvote 2
Link to comment

Nu-i deranjeaza si va este permis !

 

Epsilon daca vrei sa te faci politist pentru bani sau pentru nu stiu ce favoruri eu zic sa te lasi.

Daca vrei sa fi o leucocita sociala indiferent de greutatile inerente te asteptam cu bratele deschise si te vom invata ce stim pentru a face din tine un politist adevarat.

Viata de politist te schimba chiar daca vei incerca sa sa ramai acelasi om. Nu neaparat in bine sau rau!

Alegerile ne apartin! 

Ce este mai trist....... ii va afecta si pe cei de langa tine, cei pe care ii iubesti, poate mai mult decat pe tine!

Edited by Elvis
Link to comment
 • 4 months later...

politia romana (cel putin din cele prezentate in "media" ;)  ) nu face asa ceva, toate aceste "bunatati" sunt apanajul jandareilor si a zgandareilor publici ...
multumim pe aceasta cale serviciilor de relatii cu publicul, care, trudind pentru buna imagine a politiei si a politistului roman, in general, stiu sa apere ( a se citi:sa ascunda) ADEVARATA imagine a POLITISTULUI (nelocal/comunitar/al animalelor/ al pieilor de closca, sau mai stiu eu ce impostori cu acte in regula si-au luat denumirea e politisti)

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Serviciile noastre de relaţii cu publicul sunt mult mai preocupate de imaginea altor instituţii decât a Poliţiei şi a poliţiştilor.

Link to comment
 • Moderator

Interesante clipurile, însă fără a vrea să fiu cârcotaş, se fac nişte greşeli tactice destul de grave în speţe.

1. Nu laşi partenerul să meargă singur la un alt scandal. Îl iei pe ăla, îl încătuşezi şi îl pui pe bancheta din spate a maşinii de poliţie şi o încui. Eventual soliciţi ajutorul unor persoane prezente pentru a-l păzi.

2. Scoţi borna de la baterie, dacă poţi. Eviţi astfel scurtcircuitele şi incendiile.

3. Nu te bagi să opreşti muzica lăsându-ţi partenerul fără acoperire. Iar dacă s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, în secunda 2 îl împuşcam pe ăla. Poate or fi fost din ăia unarmed police, iar acest clip dovedeşte ce concept cretin este poliţistul fără armament în dotare.

Edited by Cristi
Link to comment
 • Moderator

Cristi, de pe margine e uşor să vezi erorile. Dar tu ar trebui să ştii că acolo în stradă nu se întâmplă întodeauna ca la carte. De fapt eu cred că erorile ălea au fost intenţionat evidenţiate acolo. De ce? Pentru a evidenţia că poliţistul nu e robot, e om ... şi nu-l lasă sufletul să rămână impasibil la rugămiţile disperate ale femeii ce cere ajutor pentru prietenul ei, pleacă imediat crezând că va rezolva. La fel cum şi poliţista îşi ascultă colegul şi merge să oprească muzica, perzând din vedere că pericolul e mai aproape şi mai prezent decât se poate anticipa la prima vedere. Asta cred eu că au dorit scoţienii să evidenţieze în clipuri.

Apropo  te asigur că unul cu un cuţit în mână şi ceva abilităţi să-l mânuiască, care este la o distanţă similară cu cea din clip faţă de tine, te va face praf până vei scoate tu pistolul, îl vei arma şi vei executa şi foc. Vei fi feliat exemplar într-o astfel de situaţie, mai ales dacă măcelarul te vede că vrei să scoţi pistolul.

Link to comment
 • Moderator

Cunosc, cunosc. Am fost la cursurile BIA. 6 metri distanta de feliere. :pfft:  Oricum, nu ai alta varianta decat sa scoti pistolul cat mai repede si sa tragi. Apropo, recomand tuturor politistilor sa mearga daca au ocazia la cursurile de la Cluj, pe Projekt BIA. O parte din trainingul de acolo si chiar concursul de la final, din poligon, a fost de viteza in scoaterea, armarea si executarea focului cu armamentul din dotare. Asta ca offtopic.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.