Jump to content
POLITISTI.ro

Ştergerea faptelor din certificatul de cazier judiciar

rudy30

Recommended Posts

Este un domn undeva în România care pretinde a fi cinstitul cinstiţilor sau mama răniţilor. A fost acuzat prin presă că ar fi făcut trafic de persoane, trafic de droguri, jaf armat şi clonare de carduri prin anii 1990Dar a prezentat un certificat de cazier judiciar emis în decembrie 2013 din care rezultă că este curat ca lacrima. Întrebarea mea este: care este termenul de prescripţie a infracţiunilor/hotărârilor judecătoreşti penale definitive constatate/pronunţate în România şi/sau străinătate în aşa fel încât la un moment dat acestea să nu mai poată apărea în cazierul judiciar? Am consultat L290/2004 şi nu sunt edificat (nici art. 13, alin. 1, lit. d nu mă ajută). Au fost alte reglementări înainte de legea sus-menţionată? Cu ce situaţii similare sunteţi la curent?

Da, da, reabilitarea. "La 3 ani de la data executării pedepsei, dacă nu aţi săvârşit în această perioadă altă infracţiune, sunteţi reabilitat automat, fără altă formalitate şi fără intervenţia instanţei de judecată." Pe asta am înţeles-o. Dar în legătură cu faptele penale pentru care a fost cineva condamnat în străinătate? Să înţeleg că dacă am făcut trafic de droguri, ipotetic desigur, şi am fost condamnat definitiv în, să zicem, 2010, dacă mă duc să cer cazierul acum condamnarea nu mai apare?

• 2 years later...

Buna ziua.Am primit 2 ani cu suspendare in urma unor tampenii, si vreau sa stiu daca o sa am cazierul patat toata viata, sau doar pe perioada sentintei(2 ani cu suspendare).

Multumesc, anticipat!

Dupa expirarea celor 2ani cu suspendare urmeaza o perioada de reabilitare si abia dupa acest termen iti va fi curatat cazierul de pacate .