Jump to content
POLITISTI.ro

Ştergerea faptelor din certificatul de cazier judiciar


rudy30

Recommended Posts

Este un domn undeva în România care pretinde a fi cinstitul cinstiţilor sau mama răniţilor. A fost acuzat prin presă că ar fi făcut trafic de persoane, trafic de droguri, jaf armat şi clonare de carduri prin anii 1990Dar a prezentat un certificat de cazier judiciar emis în decembrie 2013 din care rezultă că este curat ca lacrima. Întrebarea mea este: care este termenul de prescripţie a infracţiunilor/hotărârilor judecătoreşti penale definitive constatate/pronunţate în România şi/sau străinătate în aşa fel încât la un moment dat acestea să nu mai poată apărea în cazierul judiciar? Am consultat L290/2004 şi nu sunt edificat (nici art. 13, alin. 1, lit. d nu mă ajută). Au fost alte reglementări înainte de legea sus-menţionată? Cu ce situaţii similare sunteţi la curent?

Link to comment

Da, da, reabilitarea. "La 3 ani de la data executării pedepsei, dacă nu aţi săvârşit în această perioadă altă infracţiune, sunteţi reabilitat automat, fără altă formalitate şi fără intervenţia instanţei de judecată." Pe asta am înţeles-o. Dar în legătură cu faptele penale pentru care a fost cineva condamnat în străinătate? Să înţeleg că dacă am făcut trafic de droguri, ipotetic desigur, şi am fost condamnat definitiv în, să zicem, 2010, dacă mă duc să cer cazierul acum condamnarea nu mai apare?

Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua.Am primit 2 ani cu suspendare in urma unor tampenii, si vreau sa stiu daca o sa am cazierul patat toata viata, sau doar pe perioada sentintei(2 ani cu suspendare).

Multumesc, anticipat!

Link to comment

Dupa expirarea celor 2ani cu suspendare urmeaza o perioada de reabilitare si abia dupa acest termen iti va fi curatat cazierul de pacate . 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.