Jump to content
POLITISTI.ro

Ştergerea faptelor din certificatul de cazier judiciar

Postare recomandată

Publicat

Este un domn undeva în România care pretinde a fi cinstitul cinstiţilor sau mama răniţilor. A fost acuzat prin presă că ar fi făcut trafic de persoane, trafic de droguri, jaf armat şi clonare de carduri prin anii 1990Dar a prezentat un certificat de cazier judiciar emis în decembrie 2013 din care rezultă că este curat ca lacrima. Întrebarea mea este: care este termenul de prescripţie a infracţiunilor/hotărârilor judecătoreşti penale definitive constatate/pronunţate în România şi/sau străinătate în aşa fel încât la un moment dat acestea să nu mai poată apărea în cazierul judiciar? Am consultat L290/2004 şi nu sunt edificat (nici art. 13, alin. 1, lit. d nu mă ajută). Au fost alte reglementări înainte de legea sus-menţionată? Cu ce situaţii similare sunteţi la curent?

Publicat

Da, da, reabilitarea. "La 3 ani de la data executării pedepsei, dacă nu aţi săvârşit în această perioadă altă infracţiune, sunteţi reabilitat automat, fără altă formalitate şi fără intervenţia instanţei de judecată." Pe asta am înţeles-o. Dar în legătură cu faptele penale pentru care a fost cineva condamnat în străinătate? Să înţeleg că dacă am făcut trafic de droguri, ipotetic desigur, şi am fost condamnat definitiv în, să zicem, 2010, dacă mă duc să cer cazierul acum condamnarea nu mai apare?

• Moderator
Publicat

E vorba de 3 ani de la data executării pedepsei, nu de data când a fost condamnat definitiv.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua.Am primit 2 ani cu suspendare in urma unor tampenii, si vreau sa stiu daca o sa am cazierul patat toata viata, sau doar pe perioada sentintei(2 ani cu suspendare).

Multumesc, anticipat!

Publicat

Dupa expirarea celor 2ani cu suspendare urmeaza o perioada de reabilitare si abia dupa acest termen iti va fi curatat cazierul de pacate . 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.