Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamuriri vanzare autoturism


Bogdan102

Recommended Posts

Buna seara! Doresc sa vand o masina proprietate personala (toate actele la zi) pentru care nu stiu daca a fost sau nu achitata taxa de inmatriculare (pentru ca nimeni nu binevoieste sa ofere aceasta informatie). Am fost contactat de cateva persoane doritoare sa o cumpere insa unii nu prea ar vrea sa o inmatriculeze pe numele lor. Conditia pusa de mine pentru vanzare a fost contract de V-C si faptul ca o sa o scot de pe rol de la financiar. Unii au zis ok insa sa nu trecem in talon "instrainat catre..." insa dupa ce am citit pe acest forum le-am refuzat aceasta doleanta. Daca noul proprietar nu o inmatriculeaza intrebarile mele pentru dvs. ar fi:

1. In cazul unei amenzi pentru rovinieta/radar pot sa scap de aceasta prezentand contractul de VC si o copie dupa certificatul fiscal care sa ateste ca nu mai este in proprietatea mea? Daca da, este necesar sa ajung la proces sau doar ma adresez autoritatii care a emis amenda? (politie/cnadr)

2. In cazul unui accident sunt chemat eu pentru ca sunt trecut in acte sa dau cu subsemnatul ca nu este masina mea? O sa am eu vreo vina in toata treaba asta?

3. Daca nu se trece in talon "instrainat catre.." sunt pasibil de amenda? In caz de accident mi se va imputa mie faptul ca nu am completat acel camp?

4. Stiu ca nu tine de competenta politie insa: daca noul proprietar face accident o sa imi creasca mie valoarea politelor la viitoarea masina pe care o voi achizitiona?

Multumesc anticipat!

Edited by Bogdan102
Link to comment
  • Moderator

1. În cazul unui proces verbal de contravenţie întocmit pe numele tău singura instituţie care poate anula procesul verbal este instanţa. Deci tu o să trebuiască să depui o contestaţie la instanţă şi să ceri anularea amenzii pentru că maşina aparţine alcuiva. Iar pentru a dovedi acest lucru te foloseşti de contractul de vânzare-cumpărare, certificatul fiscal, etc. În zadar te adresezi CNADNR-ului sau poliţiei.

 

2. Da, în cazul unui accident vei fi chemat şi audiat, iar în declaraţie vei scrie povestea, că ai vândut maşina şi proprietarul nu-şi îndeplineşte obligaţiile legale. Cel mai probabil vei fi întrebat şi despre cel căruia i-ai vândut-o, semnalmente, date de identificare, etc. Evenual îţi vor ataşa la declaraţie şi copii după actele care atestă vânzarea. Nu ţi se întâmplă nimic, în astfel de situaţii aceste aspecte doar îngreunează ancheta, iar poliţiştii de obicei se concentrează să-l găsească pe autor, nu să se piardă în detalii de acest gen.

 

3. Ai obligaţia să completezi aceea rubrică, dar nu am văzut sau auzit ca cineva să fi fost sancţionat pentru aşa ceva.

 

4. Dacă omul loveşte maşina şi asigurările plătesc despăgubiri, iar rca-ul este pe numele tău, da îţi va creşte preţul asigurării pentru că vei fi pe care-l folosesc companiile de asigurări.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.