Jump to content
POLITISTI.ro

Lipsa certificat fiscal auto


Riche3

Recommended Posts

Buna seara!

 

Ca orice om ce nu se naste invatat, mi-am luat o "mica" teapa.In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism din alt judet insa nici in ziua de astazi nu am primit certificatul fiscal.Ulterior samsarul s-a spalat pe maini si mi-a zis ca pe el nu il mai priveste asta, sa il caut eu pe proprietar.Domnia si prostia se plateste...am incercat sa sun la primaria municipiului unde este inmatriculat autoturismul unde mi s-a spus ca este radiat fiscal din 2011 si ca proprietarul din acte mai are de plata impozit la inca un autoturism.Am incercat sa expediez o scrisoare la "redactia" din buletinul fostului proprietar dar am fost informat de cei de la curierat ca adresa nu este valida.

 

Ce as putea face in acest caz?Precizez de pe acum ca NU prea ma incanta ideea de a ajunge in instanta.

 

P.S.: Pe talon nu este scris "instrainat catre..." macar aici "m-am scos".Insa cum ramane cu R.A.R.-ul?Daca am nevoie de vreo omologare sau ceva de genu?La ITP ma primeste daca nu sunt proprietarul din talon?

 

Sper sa ma puteti ajuta!

Link to comment
  • Moderator

Nu e o soluţie să foloseşti maşina fără a perfecta transcrierea dreptului de proprietate, pentru că în situaţia în care certificatul îţi este reţinut (pentru oricare dintre motivele prevăzute în legislaţia rutieră), acel document nu poate fi ridicat de la poliţie decât de proprietar (persoana menţionată în C.Î.).

Link to comment

Asigurarea este facuta pe numele proprietarului din talon :)

 

@Marius, stiu asta, tocmai d-aia ma chinui sa fac rost de fiscal.Mi-a trecut o data glontul pe la ureche si nu vreau sa ajung in situatia de a imi fi retinut certificatul.

Link to comment
  • 3 years later...

Buna seara ! Imi cer scuze daca aceasta intrebare a mai fost pusa si de alte persoane dar eu nu am gasit un raspuns asemanator cu ceea ce caut eu.

Recent am cumparat o masina cu volan pe dreapta . Fiind prima mea masina "de Anglia" , nu am stiut cu exactitate care ar fii toate actele care imi vor trebuii pe parcurs. Domnul de la care am cumparat-o ,in afara de faptul ca in anunt prezenta altceva spunand ca masina nu este zgariata si functioneaza perfect , nu mi-a oferit nici macar certificat fiscal sau documentul de achizitie din statul membru.. Acum nu imi mai raspunde la telefon si nu stiu ce sa fac.. Am vrut sa imi scot eu un document de atestare fiscala pentru ca am inteles ca nu am nevoie de la el neaparat pentru a inmatricula masina pe numele meu , dar nu am actele necesare ( documentul de achizitie din statul membru, documentul din care sa rezulte data primei inmatriculari).

Ce pot face in acest caz? Va multumesc ! 

Link to comment
  • 3 years later...

Am făcut schimb cu mașinile mele cu altcineva fără a-mi oferi fiscal și contract de vânzare cumpărare iar când am ajuns la service am constatat că mașina nu are catalizatorul și are multiple probleme mecanice. Acuma vânzătorul nu vrea să îmi ofere certificatul fiscal pentru a putea înmatricula mașina. Ce as putea face? MULȚUMESC ANTICIPAT 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.