Jump to content
POLITISTI.ro

Lipsa certificat fiscal auto

Riche3

Recommended Posts

Buna seara!

Ca orice om ce nu se naste invatat, mi-am luat o "mica" teapa.In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism din alt judet insa nici in ziua de astazi nu am primit certificatul fiscal.Ulterior samsarul s-a spalat pe maini si mi-a zis ca pe el nu il mai priveste asta, sa il caut eu pe proprietar.Domnia si prostia se plateste...am incercat sa sun la primaria municipiului unde este inmatriculat autoturismul unde mi s-a spus ca este radiat fiscal din 2011 si ca proprietarul din acte mai are de plata impozit la inca un autoturism.Am incercat sa expediez o scrisoare la "redactia" din buletinul fostului proprietar dar am fost informat de cei de la curierat ca adresa nu este valida.

Ce as putea face in acest caz?Precizez de pe acum ca NU prea ma incanta ideea de a ajunge in instanta.

P.S.: Pe talon nu este scris "instrainat catre..." macar aici "m-am scos".Insa cum ramane cu R.A.R.-ul?Daca am nevoie de vreo omologare sau ceva de genu?La ITP ma primeste daca nu sunt proprietarul din talon?

Sper sa ma puteti ajuta!

• Moderator

Nu e o soluţie să foloseşti maşina fără a perfecta transcrierea dreptului de proprietate, pentru că în situaţia în care certificatul îţi este reţinut (pentru oricare dintre motivele prevăzute în legislaţia rutieră), acel document nu poate fi ridicat de la poliţie decât de proprietar (persoana menţionată în C.Î.).

Asigurarea este facuta pe numele proprietarului din talon :)

@Marius, stiu asta, tocmai d-aia ma chinui sa fac rost de fiscal.Mi-a trecut o data glontul pe la ureche si nu vreau sa ajung in situatia de a imi fi retinut certificatul.

• 3 years later...

Buna seara ! Imi cer scuze daca aceasta intrebare a mai fost pusa si de alte persoane dar eu nu am gasit un raspuns asemanator cu ceea ce caut eu.

Recent am cumparat o masina cu volan pe dreapta . Fiind prima mea masina "de Anglia" , nu am stiut cu exactitate care ar fii toate actele care imi vor trebuii pe parcurs. Domnul de la care am cumparat-o ,in afara de faptul ca in anunt prezenta altceva spunand ca masina nu este zgariata si functioneaza perfect , nu mi-a oferit nici macar certificat fiscal sau documentul de achizitie din statul membru.. Acum nu imi mai raspunde la telefon si nu stiu ce sa fac.. Am vrut sa imi scot eu un document de atestare fiscala pentru ca am inteles ca nu am nevoie de la el neaparat pentru a inmatricula masina pe numele meu , dar nu am actele necesare ( documentul de achizitie din statul membru, documentul din care sa rezulte data primei inmatriculari).

Ce pot face in acest caz? Va multumesc ! 

• 3 years later...

Am făcut schimb cu mașinile mele cu altcineva fără a-mi oferi fiscal și contract de vânzare cumpărare iar când am ajuns la service am constatat că mașina nu are catalizatorul și are multiple probleme mecanice. Acuma vânzătorul nu vrea să îmi ofere certificatul fiscal pentru a putea înmatricula mașina. Ce as putea face? MULȚUMESC ANTICIPAT