Jump to content
POLITISTI.ro

Mai este de actualitate divergenţa dintre agenţii de poliţie şi poliţia locală?


rudy30

Recommended Posts

Acum ceva vreme, am văzut ieşiri în presă (ziare, TV) ale unui lider judeţean SNAP care acuza poliţia locală din localitatea mea de baştină că foloseşte însemne fără a avea dreptul legal şi că exercită atribuţii la care nu au dreptul (sancţionarea parcărilor neregulamentare). Acel lider judeţean al SNAP spunea de norma de amenzi impuse agenţilor de poliţie de către şefi, de lipsa logisticii, de faptul că poliţia locală este folosită în scop politic. Legat de logistică, colegii Dumneavoastră cu muşchi se laudă c-au primit banii de uniforme şi prime.

În categoria mea de bugetari, s-au eliminat: al 13-lea salariu, tichetele cadou, premiul anual de 2% din fondul de salarii, sporul de doctorat, prima de instalare.

 • Downvote 8
Link to comment

din ce categorie faci parte rudy30?

ca noua pe langa faptul că nici nu am avut unele beneficii de mai sus niciodata, pe langa cele ce le-au luat au mai disparut si un sfert din banuti

Link to comment

Mă faceţi să regret că am scris ultimele rânduri  :) . Revenind la "ura de clasă" cu care am fost obişnuiţi de către politicieni :hmmmt: , nu eraţi voi cei cu alocaţie de hrană, indemnizaţie de locuinţă, bani de uniforme? N-aţi avut vreodată al 13-lea salariu şi tichete cadou? Noi le-am avut prin CCMSAIP (Contractul Colectiv de Muncă Sectorul de Activitate Învăţământ Preuniversitar). Oricum la o familie cu 2 bugetari împreună salarii de 2500 lei, 25% a fost un fleac, ce conta o rată, o ieşire în oraş, o hăinuţă pentru cel mic...

Putem reveni la întrebarea iniţială pentru că mergem pe gheaţă subţire?

Edited by rudy30
 • Downvote 4
Link to comment

"ai niscaiva frustrări de scos la iveală"

Adevărat, dar am citit regulile forumului.

Am accesat linkul de mai sus şi am găsit multe lucruri interesante. Mulţumesc, razvan0209.

Oricum eu sunt pentru mărirea atribuţiilor Poliţiei Naţionale în acord cu societatea civilă.

 
 • Downvote 6
Link to comment

Aşa spun eu poliţiei judeţene şi poliţiei municipale. Ar fi vreo 2 chestii care aş vrea să fie desfiinţate, dar mă ia domnu' Cristi prea tare şi mă ia cu leşin de mă face să-mi pierd firul ideilor. Mă amăgesc că sunt în postura de a cere aceste lucruri colaboratorilor mei. Şi de a reuşi!

Edited by rudy30
 • Downvote 5
Link to comment
 • Moderator

În România, conform legii există Poliţia Română, nu naţională. Inspectoratele judeţene, poliţiile municipiilor, posturile de poliţie comunale sunt subunităţi, dar tot din Poliţia Română fac parte. 

Localii (ex-gardienii publici) sunt doar nişte servicii din cadrul primăriilor.

 

Ar fi frumos să foloseşti denumirea corectă, nu să botezăm fiecare instituţiile după cum dorim. E ca şi cum ai vorbi despre stabor dar de fapt tu te referi la Tribunal ... doar pentru că aşa vrei să le denumeşti tu personal. 

 • Upvote 2
Link to comment

Când am spus Poliţia Naţională m-am gândit şi la omologii voştri de la Bundespolizei pe care i-am văzut în acţiune. Îmi pare rău că sunt în halul acesta de ignorant.

 • Downvote 4
Link to comment

, nu eraţi voi cei cu alocaţie de hrană, indemnizaţie de locuinţă, bani de uniforme? N-aţi avut vreodată al 13-lea salariu şi tichete cadou?

 

Putem reveni la întrebarea iniţială pentru că mergem pe gheaţă subţire?

ALOCATIE de hrana??? ce e aia?

indemnizatie de locuinta??? te referi la banii de chirie sau la uimitorul drept prevazut in 360 dar pe care nimeni nu l-a vazut pentru ca nu exista norme pentru a fi dat?

si n-avem bani de uniforme...avem norma de echipare. si nu te speria ca nu-i bem pe astia caci se duc in haine si incaltaminte mai bune calitativ decat ce da ministerul.

eu unul am apucat prea putin al 13-lea ca sa imi aduc aminte ca l-am avut vreodata, cat despre tichete cadou(nu ne da nimeni cadou tichete) nu stiu ca Politia sa fi avut vreodata asa ceva.

 

care e intrebarea initiala si ce treaba are gheatza cu mersu?

 • Upvote 1
Link to comment

Rudy, eu nu sînt polițist. Sînt un cetățean oarecare. Personal, n-am avut nici o problemă cu localii. N-am nici un motiv ascuns pentru a-i urî pe locali, nici profesional, nici personal. 

Ca simplu cetățean, sînt revoltat în cel mai înalt grad de faptul că localii copiază fără rușine uniformele și însemnele Poliției. Este, din punctul meu de vedere, o nerușinare fără seamăn. Mă deranjează că localii încearcă să pară polițiști prin orice mijloace, indiferent de cît de imorale (ba uneori chiar ilegale) ar fi. Percep acest lucru ca pe o încercare stîngace de uzurpare a unei calități pe care nu o au. În ultimă instanță, îl percep ca pe un afront la adresa mea, a cetățeanului de rînd.

 

O să am respect pentru polițiștii locali atunci cînd n-o să se mai numească "polițiști" și, mai ales, atunci cînd o să aibă uniforme și însemne distincte. Pînă atunci, atîta timp cît această instituție, pentru a părea altceva decît este, e dispusă să meargă pînă la încălcarea flagrantă a legii (vezi cazul mașinilor inscripționate cu "POLIȚIA" mare și "locală" foarte mic), eu nu-i pot acorda nici un fel de credit, nici un fel de respect.

Iar asta, repet, o spun în calitate de simplu cetățean, care nu are nimic de împărțit cu localii nici pe plan profesional, nici personal. Este părerea omului de pe stradă, în slujba căruia se presupune că ar trebui să se afle localii.

Edited by VladSoare
 • Upvote 3
Link to comment

@VladSoare Juste aprecierile. Dacă tot e să ne punem în locul unui cetăţean oarecare de pe stradă, care sunt "uniformele" pe care le vede cel mai des pe stradă şi la televizor? Din punctul meu de vedere, la Interne ar trebui să fie numai şi numai Poliţia Română, cu atribuţii, schema de personal, logistică, salarii extinse. Visul meu este o Poliţie Română (Naţională) cu atribuţii de ordine şi siguranţă publică cu caracter strict de intervenţie. Fenomenul infracţional să fie prevenit, redus prin educaţie, aici am şi eu niscaiva responsabilităţi, creşterea nivelului de trai, cultură şi comunicare umană. N-aş vrea să mă dezic total de convingerile mele ideologice, dar, din experienţa personală, poliţiştii sunt mai demni decât alte categorii ale căror nume îmi provoacă silă.

Off-topic Foarte interesantă analiza legată de cazul Bolintineanu şi strategia de PR a unora. Voi discuta cu colaboratorii mei implicaţiile acestor strategii de PR.

 • Downvote 3
Link to comment

Rudy30, Revelionul a trecut demult, trezeste-te!

in spiritul si traditia romaneasca, pentru a nu ma chi nui sa scriu din nou, il "plagiez" pe colegul meu ;) 

iti recomand sa citesti de 20 de ori, sa te duci sa te speli pe fatza cu apa rece, faci citeva miscari de gimnastica de inviorare (sau aerobica, cum se spuna acum), bei o cafea si dupa aia sa recitesti ce ai scris. 

s-ar putea sa constati ca este mai amuzant decit o sceneta cu nea mărin ...;) 

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.