Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Rezolutie de scoatere de sub urmarire penala

Plesabogdan

Question

Tocmai am aflat ca am fost scos de sub urmarire penala..dar am o nelamurire

Acum fapta este contraventie si trebuie sa platesc o amenda? si daca da,despre ce suma e vorba?

p.s: Maine se lucreaza la IPJ Prahova?

Edited by danpin

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Cel mai indicat este sa mergi cu acea rezolutie la ghiseu la Serviciul Rutier si te va lamuri colegul de acolo cu privire la ce ai de facut si daca ai ceva de platit.

• Upvote 1
  • 0
  • Membru

N-are nici  cea mai mica treaba cu Serviciul Rutier. Nu orice amenda e data de Politia Rutiera si nu orice amenda e contraventionala.

Bogdan, din cate spui tu se pare ca ai fost cercetat penal si s-a dat o solutie fata de tine, respectiv scoaterea de sub urmarirea penala cu aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ, cel mai probabil amenda din cate scrii tu mai sus. E o amenda administrativa, care este diferita de amenda contraventionala.

Se plateste probabil la administratia fiscala unde esti arondat tu, dar in nici un caz nu are treaba cu rutiera sau orice alta structura de politie. Nu acolo se face plata.

• 0

atata timp cat nu prea stiu treburile astea o sa citez ce scrie la unul dintre puncte.

"Sesizarea I.P.J Prahova-Serviciul Politiei Rutiere,Biroul Drumuri Nationale Europene,pt a se aprecia cu privire la oportunitatea sanctionarii faptuitorului pt savarsirea contraventiei prevazute de art 102 alin 3 lit a din O.U.G nr 195?2002 rep."

La ce sa ma astept dupa cele citate mai sus?

• 0
  • Membru

Ne dai firmituri si nu spui concret.

Probabil ca ai fost depistat conducand sub influenta bauturilor alcoolice, ti s-a intocmit dosar penal si ulterior ti s-a dat scoatere probabil pt art,. 10, alin.1, lit. b) din Codul de Procedura Penala.

Tu stii cel mai bine ce s-a intamplat acolo.

• 0

da,asta s.a intamplat..am avut o alcoolemie de 0.48 in aerul expirat,0,90 in sange..am cerut o reacalculare,rezultatul aceesteia fiind de 0.55 in sange..

Pe mine valoare amenzii ma intereseaza si daca se pune problema sa mai dau testul o data?

nu stiu ce detalii sa mai dau,dar ma puteti intreba.

• 0
  • Moderator

Cel mai indicat este sa mergi cu acea rezolutie la ghiseu la Serviciul Rutier si te va lamuri colegul de acolo cu privire la ce ai de facut si daca ai ceva de platit.

Ce anume nu intelegi din ce ti-a scris colegul mai sus?

• 0

art 102 alin3 OUG 195/2002.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii
complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de
autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;
Amenda:720-1600 lei(jumatate din minim in 2 zile lucratoare,respectiv 360 lei)
Edited by Panter
  • Upvote 1