Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Rubrica "instrainat catre" din talon necompletata

djgabyy

Question

Buna seara! Sunt nou pe acest forum si am si eu o nelamurire. Doresc sa achizitionez o masina iar pe talonul ei proprietarul (din acte) si-a trecut numele lui(fara sa stie despre ce e vorba, spune el) la rubrica "instrainat catre" urmat de o data(15.09.2013). Intrebare e: daca achizitionez masina, politia imi va retine talonul? Multumesc!

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire.Am achizitionat o masina insa proprietarul nu sa trecut pe talon cu instrainat catre......Vreau sa merg sa trec masina pe numele meu, este posibil ca serviciul inmatriculari sa imi cera mentiunea aceasta pe talon, eventual o stampila, vanzatorul fiind persoana juridica?. 

Multumesc,

• 0

Buna ziua.am si eu o intrebare daca mi-am schimbat cartea de identitate trebuie sa schimb si talonul masinii?masina e inmatriculata pe bucuresti si adresa actuala tot in bucuresti e dar nu mai corespunde cu cea din carte si talon.

• 0

buna ziua,am si eu o problema si am nevoie de un raspuns,am tot intrebat in stanga si in dreapta ca nu mai stiu dupa cine sa ma iau.

in septembrie 2013 am cumparat o masina de la un cetatean,imediat dupa a trebuit sa plec din tara si nu am reusit sa o inscriu pe numele meu in cele 30 de zile.M-am intors in tara de cateva zile si am facut toate actele ca sa merg la politie sa o inscriu,problema este ca vechiul propietar al masini nu a completat rubrica din talon cu "instrainat catre" mine si politistul de la ghiseu mi-a scris acolo ceva si m-a pus sa iau legatura cu propietarul sa imi completeze,problema este ca nu mai dau de propietar,ce pot face in cazul asta. va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns. nu stau in tara decat foarte putin,cum pot rezolva problema. multumesc

• 0

va salut ! am cumparat un vw golf 4 de la o persoana care la randul ei a cumparat-o direct de la proprietaru trecut in talon si in cartea de identitate a masinii . EU FIIND AL DOILEA CUMPARATOR.  am contract de vanzare cumparare intre  primul cumparator si mine si copie de la contractul de vanzare cumparare intre proprietarul din actele masinii si primul cumparator .  am inregistrat masina pe rolul meu la fisc , ACUM AM O PROBLEMA - PE CERTIFICATUL DE INMATRICULARE NU ESTE COMPLETATA RUBRICA,, INSTRAINAT CATRE,, .  Doresc sa inmatriculez masina pe numele meu . voi fi respins de la inmatriculari auto daca nu este completata acea rubrica ?

• Downvote 1
  • 0

Începutul conversaţiei

21:41

Va salut ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema - am cumparat de curand o masina inmatriculata in Romania de la al doilea proprietar care nu a inmatriculat-o pe numele sau , a circulat cu ea asa intelegandu-se cu primul proprietar trecut in actele masinii . Primul proprietar nu a completat, la vanzarea masinii , rubrica de pe spatele talonului ,, INSTRAINAT CATRE ,,. A-l doilea proprietar a mers cam o luna de la data cumpararii masinii si apoi a vandut-o , AM CUMPARAT-O EU . Am facut contract de vanzare cumparare cu el , mi-a dat fiscal , am trecut-o in rol la mine , Am doua intrebari la care v-as ruga sa ma lamuriti . Cand am facut actele el a oprit originalul fiind vanzatorul si eu ca si cumparator am primit copia contractului de la ghiseul cu acte auto . POT FOLOSI COPIA CONTRACTULUI DE VANZARE CUMPARARE LA INMATRICULAREA PE NUMELE MEU , FARA SA AM ORIGINALUL CARE IN ACEST MOMENT SE AFLA LA VANZATOR ?

A DOUA INTREBARE ESTE DACA POT SA INMATRICULEZ MASINA PE NUMELE MEU DACA PREZINT TALONUL FARA CA SA FIE COMPLETATA RUBRICA INSTRAINAT CATRE ( sau cine trebuie legal sa o completeze ? trebuie pusa si stampila la persoane fizice ? ) MULTUMESC !

Sfârşitul conversaţiei

Scrie un mesaj...

• Downvote 1
  • 0

Salutare,

Acum 2 luni am achizitionat un autoturism la mana a doua, intocmit contract vanzare-cumparare, l-am inregistrat in evidenta pe numele meu la organele fiscale iar fostul proprietar l-a scos de pe numele sau. Toate acestea au fost facute imediat dupa vanzare-cumparare insa pana in prezent nu am apucat sa merg sa si inmatriculez maina pe numele meu, folosind numerele fostului proprietar. Intentionez sa merg zilele acestea sa fac si acest ultim pas insa din ce am observat pe internet, singurul document incomplet pe care il am este Talonul masinii si anume ca fostul proprietar nu a scris pe el "instrainat catre...." si nici nu va avea posibilitatea sa o faca pentru ca nu mai este in tara si nici nu va ma reveni. Va rog sa imi spuneti daca este obligatoriu sa scrie si aceasta fraza pe talon avand in vedere ca totul s-a facut legal, am toate documentele masina a fost autentificata la RAR, omul nu m-a pacalit numai ca noi nu am stiut ca este nevoie sa scrie ceva pe talon.

• 0

Buna seara, 

sper ca nu deschid un thread nou pt ceva ce s-a mai discutat anterior, dar din ce am cautat eu pe forum nu am gasit raspunsul la intrebarea mea. 

Am urmatoarea situatie:

- am achizitionat o masina de la cineva care nu a inscris-o pe numele lui. Astfel talonu e pe numele primului proprietar. Eu vreau sa o inmatriculez pe numele meu, dar stiu ca trebuie completata rubrica din talon cu instrainat catre. In cazul asta cum e corect sa fie completata: din partea primului proprietar catre al doilea, sau al doilea catre mine? 

Multumesc

• 0

Buna ziua,

In urma cu cateva zile am cumparat o masina de la o persoana(A) care a cumparat-o la randul ei de la cineva(B). Persoana B a cumparat masina de la altcineva, dar nu a inmatriculat-o, avand doar masina inregistrata la primarie. Persoana A a cumparat-o, a inregistrat-o la primarie dupa care mi-a vandut-o mie. Eu am apucat sa inchei asigurarea RCA, urma sa o iau in evidenta la primarie si sa o inmatriculez. Cand am verificat actele necesare pentru inmatriculare, am observat ca este necesar ca la "instrainat catre" sa fie trecut numele cumparatorului si data, dar acolo nu este completat nimic.

Intrebarea mea este ce pot face in vederea inmatricularii avand in vedere situatia data.

Multumesc anticipat!

• 0

Buna tuturor,

am o mica nelamurire poate ma ajuta cineva. Am achizitionat un autovehicul de la o firma (reprezentanta auto) care la randul ei a achizitionat masina la buyback de la o persoana fizica.

Pe talon nu s-a trecut pe verso "Instrainat catre ..." de nimeni. Toata tranzactia s-a desfasurat in alt oras decat locuiesc eu. Firma nu a inmatriculat masina, a vandut-o mai departe.

Intrebarea este daca este absolut necesar pentru inmatriculare sa se semneze persoana care a vandut initial masina, sau firma care a vandut sau ambele ? Sau se poate inmatricula si fara acest inscris dat fiind ca exista contracte de vanzare, factura si dovada platii ?