Jump to content
POLITISTI.ro

Depasire linie dubla

Andreimelente

Recommended Posts

Ieri am depasit linia dubla continua(care este partial vizibila) si am fost oprit de un echipaj de politie venind de undeva din lateral. Daca nu am fost filmat iar eu am martori care sa spuna ca nu am depasit linia continua(incluzandu-l pe cel care l-am depasit, sa sustina ca eu nu am facut-o) am vreo sansa sa anulez procesul verbal(amenda de 360lei + suspendarea pe 60zile + 30zile bonus fiind a doua in 2saptamani---cred ca sunt 30 bonus, sunt?) sau ma judec degeaba, platesc si avocatul si cheltuielile aiurea?

Mentionez ca pe procesul verbal am notat ca nu am obiectiuni.

Edited by Andreimelente
  • Upvote 1
  • Downvote 9

Pai tu ai zis ca ai depasit linia. Pentru ce sa mai faci contestatie?! Fii barbat si asuma-ti fapta. Si data viitoare nu o mai depasi.

Edited by minutzu
  • Upvote 3

Sunt barbat, dar asta ma costa locul de munca. Am copii, am nevasta. Situatia nu imi pica foarte bine. Sunt disperat. Eu am cerut un sfat nu bazat pe lege, ci pe omenie(mentionez ca nu sunt teribilist, nu am lovit pe nimeni, n-am provocat nici un accident, ci pur si simplu am efectuat o depasire). Deci, mai intreb odata, am vreo sansa daca ar fi sa contest treaba asta sa-mi primesc permisul inapoi?

• Upvote 1
  • Downvote 4

• Moderator

Andrei,

Nu îţi poate spune nimeni concret care sunt şansele. În plus, ce vrei tu să faci nu este nici legal (putem discuta despre instigare, mărturie mincinoasă etc.) şi nici moral, iar noi te sfătuim să nu încalci legea, indiferent de consecinţe.

În legătură cu teribilismul, responsbilitatea şi pericolul social, în realitate nu e chiar aşa cum crezi tu. Te asigur că absolut toţi conducătorii auto ce încalcă normele rutiere au impresia şi susţin că sunt responsabili, că fapta comisă de ei e una minoră şi nu au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic etc. Inclusiv Şerbănică Huidu a susţinut că el conduce responsabil şi că nu e teribilist, iar viaţa ne-a demonstrat contrariul.

• Upvote 4

• Member

Intr-o carte in care sa treaca toti politistii scuzele si minciunile pe care le inventeaza soferii romani...sunt convins ca si acest domn s-ar regasi acolo!Auzi la el...sunt barbat... :)) ! Daca esti barbat iti recunosti vina si accepti consecintele nu vii cu minciuni si faradelegi!

Edited by cipri83

parerea mea, la faza cu incalcatul liniei duble continue, cel mai bun sfat/raspuns il poti primi de la serban huidu ... 

Pana acum, toti soferii pe care i-am sanctionat pentru incalcarea liniei continue s-au milogit sa nu le iau permisul intrucat isi vor pierde locul de munca ... ba, voi nu va ganditi inainte de a o comite? :doh: si eu care credeam ca cei care isi castiga painea din soferie sunt cei mai responsabili din trafic .. sunt dezamagit :))

p.s. sanctiune in limitele prevazute de lege + pieton 30 zile :naughty: 

• Upvote 2

• 2 weeks later...

Eu zic sa nu iei in serios spusele de mai sus si sa te duci fara griji la un avocat si va sfatuiesc pe toti care aveti astfel de probleme sa cereti ajutor juridic de specialitate...ala cel putin taie chitanta ;) nu ca politistul care din timpul sau liber raspunde la niste spete de-a dreptul nesimtite. Auzi! "domne' eu am incalcat linia continua si am fost sanctionat dar daca conving cativa prieteni sa comita o infractiune pentru a scapa de amenda o fi bine?". Cred ca meriti cu varf si indesat sanctiunea primita! Plimbare pe jos placuta!

Edited by Warren

Si daca ai fost filmat ai fi de acord ca oricare dintre prietenii tai sa se aleaga cu un dosar penal pentru marturie mincinoasa? Ei baniiesc ce fel de prieten au? Chiar si fara film, tu ar trebui sa demonstrezi ca acel echipaj fara sa te cunoasca vrea sa faca rau unui nevinovat. Greu de crezut. De 5 ani de cand sunt in tara, n-am intalnit asa ceva, ba, in unele cazuri, consider ca politia romana e prea indulgenta.

Eu nu stiu si nu ma intereseaza care o sa fie rezolutia in cazul tau, dar iti doresc si de fapt, imi doresc, sa inveti, obligat de lege sau nu, sa conduci legal. Anual feresc pentru a-mi salva viata cativa zeci de ne-teribilisti care depasesc fara sa aiba vizibilitate.

Sunt barbat, dar asta ma costa locul de munca. Am copii, am nevasta. Situatia nu imi pica foarte bine. Sunt disperat. Eu am cerut un sfat nu bazat pe lege, ci pe omenie(mentionez ca nu sunt teribilist, nu am lovit pe nimeni, n-am provocat nici un accident, ci pur si simplu am efectuat o depasire).

Data viitoare cand iti mai vine a face o depasire pe linia continua sa te gandesti la copiii si nevasta ta. Ai putea sa-ti lasi copiii orfani si nevasta vaduva. Valabil si pentru cel ce vine din sensul opus. Linia continua este pusa pentru a salva vieti. Oriunde este ea, asta face. Stii, e suficient sa treci o singura data pe rosu pentru a muri. La fel si cu linia continua. Instructorul obisnuia sa imi spuna ca cel mai mult sa tin cont de linia continua si indicatoarele de cedare a prioritatii de trecere si cel mai putin de "drum cu prioritate". Un coleg de-al meu care a facut ca tine a ucis doua femei. Doua mame. Acum (au trecut 6 ani de atunci) el doar nu are permis. Copiii aceia nu au mame. Cat despre ele, se vorbeste doar la timpul trecut. Ce zici? Se merita pentru 30 de secunde cat mai dura pana aveai dreptul sa depasesti?

Despre faptul ca esti barbat, da-mi voie sa am dubii. Iarta-mi dar esti prea iresponsabil pentru a-ti permite sa te numesti barbat. Esti baiat cu obligatii, daca ma intrebi pe mine. Dar nu o faci. Iar locul de munca putea ramane vacant, oricum.

• Upvote 2
  • Downvote 1