Jump to content
POLITISTI.ro

Am circulat cu un moped neinmatriculat

ccristi

Recommended Posts

Va rog am si eu o intrebare eu am circulat cu un moped neinmatriculat, ma prins politia am dat declaratie, apoi mi-a retinut permisul , eu n-am avut niciodata cazier si am primit o citatie cu articolul 85 alin 1 din OUG 195/02 .ref Potrivit articolul 183, alin 1, din Codul de procedura Penala, la caz de neprezentare la termenul fixat, puteti fi dus in fata organului de urmarire penala, pe baza unui mandat de aducere. Potrivit art. 176 alin. 1 lit e din C.P.P. aveti dreptul la un aparator cu care sa va prezentati tarmenulfixat. Asistenta juridica obligatorie in situatiile prev. de art. 171 alin. 2 si 3 C.P.P.,iar in cazul in care nu va alegeti un aparator cu care sa va prezentati la termenul fixat, vi se va putea desemna un aparator din oficiu. As vrea sa imi spuneti ce se va intampla si daca este vro amenda si cat mar costa amenda , si daca nu prezint voi fi dat un judecata,sau in urmarire generala,ca daca as fi dat in judecata as angaja un avocat. Va multumesc frumos

Edited by ccristi
  • Moderator

Conform art. 85, alin. 1, constituie infracţiune punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, iar pedeapsa prevăzută pentru această infracţiune este închisoarea de la 1 la 3 ani.

Va rog am si eu o intrebare eu am circulat cu un moped neinmatriculat, ma prins politia am dat declaratie, apoi mi-a retinut permisul , desi am avut motopedul in curs de inmatriculare faceam niste acte precum R.A.R.,aveam si niste acte care erau deja copletate pentru numar doar sa le bag la primarie,aveam aproape totul mai unu care trebuia sa vina sa-mi decalare la primarie ca nare datori la stat,desi asteptam dupa asta si nu mai vrea sa vina sa-mi declare venitul lui sau nu stiu cum se zice la ai, si actele astea le-am prezentat la politie, le-a facut xerox si le-a loat la ei, eu n-am avut niciodata cazier si am primit o citatie cu articolul 85 alin 1 din OUG 195/02 .ref Potrivit articolul 183, alin 1, din Codul de procedura Penala, la caz de neprezentare la termenul fixat, puteti fi dus in fata organului de urmarire penala, pe baza unui mandat de aducere. Potrivit art. 176 alin. 1 lit e din C.P.P. aveti dreptul la un aparator cu care sa va prezentati tarmenulfixat. Asistenta juridica obligatorie in situatiile prev. de art. 171 alin. 2 si 3 C.P.P.,iar in cazul in care nu va alegeti un aparator cu care sa va prezentati la termenul fixat, vi se va putea desemna un aparator din oficiu. As vrea sa imi spuneti ce se va intampla si daca este vro amenda si cat mar costa amenda , si daca nu prezint voi fi dat un judecata,sau in urmarire generala,ca daca as fi dat in judecata as angaja un avocat. Va multumesc frumos

• Member

Ti-a fost intocmit un dosar penal pentru infractiunea specificata de colegul Marius mai sus. In cauza se efectueaza cercetari si e in interesul tau sa te prezinti. Daca te duci sau nu cu aparator, asta e decizia ta, in principiu nu e necesar decat daca te afli in cazurile de asistenta juridica obligatorie dar e dreptul tau sa te prezinti cu unul. Amenda momentan nu ai de platit, fapta savarsita de tine fiind o infractiune. Daca o sa cooperezi, ai cazier curat, nu ai alte circumstante agravante, etc, este posibil ca procurorul sa dispuna N.U.P. si o amenda administrativa

• Upvote 1
  • 3 weeks later...

am o itrebare iar la dumneavoastra,in legatura cu mopedul nematriculat, mi sa zis ca mi se va da o amenda precum eu am avut demersurile sprea a il inregistra,mie mia fost retinut permisul atunci cand ma gasit cu mopedul, as vrea sa va intreb oare voi mai primi inapoi permisu fara sa mai dau vrun examen, ei mia zis ca nu stie daca trebuie sa mai dau vrun examen, si as vrea sa stiu din ce voi primi la examenul ala si ce tre sa invat chestionare sau doar legislatia,va multumesc

Conform art. 85, alin. 1, constituie infracţiune punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, iar pedeapsa prevăzută pentru această infracţiune este închisoarea de la 1 la 3 ani.

am o itrebare iar la dumneavoastra,in legatura cu mopedul nematriculat, mi sa zis ca mi se va da o amenda precum eu am avut demersurile sprea a il inregistra,mie mia fost retinut permisul atunci cand ma gasit cu mopedul, as vrea sa va intreb oare voi mai primi inapoi permisu fara sa mai dau vrun examen, ei mia zis ca nu stie daca trebuie sa mai dau vrun examen, si as vrea sa stiu din ce voi primi la examenul ala si ce tre sa invat chestionare sau doar legislatia,va multumesc

• Moderator

Ai postat această întrebare de nu ştiu câte ori, ajunge!!! Chiar ai impresia că e cineva obligaţ să-ţi răspundă?

Îţi voi răspunde la întrebări doar atunci când vei învăţa să scrii corect în limba română, pentru că acest lucru ţine în primul rând de respect pentru cei care citesc ce ai scris. Neglijarea regulilor elementare de scriere lasă impresia celor care citesc că nu îl respecţi şi că ceea ce scrii nu are importanţă.

Din moment ce tu tratezi cu dispreţ şi nepăsare aceste aspecte, nu trebuie să te aştepţi ca ceilalţi să trateze cu seriozitate postările şi întrebările tale. Ăsta e cel mai probabil şi motivul pentru care eşti ignorat.

• Upvote 1

Ai postat această întrebare de nu ştiu câte ori, ajunge!!! Chiar ai impresia că e cineva obligaţ să-ţi răspundă?

Îţi voi răspunde la întrebări doar atunci când vei învăţa să scrii corect în limba română, pentru că acest lucru ţine în primul rând de respect pentru cei care citesc ce ai scris. Neglijarea regulilor elementare de scriere lasă impresia celor care citesc că nu îl respecţi şi că ceea ce scrii nu are importanţă.

Din moment ce tu tratezi cu dispreţ şi nepăsare aceste aspecte, nu trebuie să te aştepţi ca ceilalţi să trateze cu seriozitate postările şi întrebările tale. Ăsta e cel mai probabil şi motivul pentru care eşti ignorat.

Domnul Marius va inteleg,nu toata lumea este cu pregatiri superioare ca dumneavoastra, dar daca aveti o inima buna puteti da un ajutor celui ce va cere. Eu nu va v-am vorbit niciodat urat si nici nu v-am jignit, nu sunteti obligat sa imi raspundeti, poate ca este vreo persoana aici cu inima  buna sa ma ajute, daca nu ma va ajuta cu siguranta Dumnezeu. Caci ce poate face omul si Dumnezeu nu poate? El poate si va trimite el si persoana cu suflet bun, eu oricum va multumesc si ca ati fost de mare ajutor. Domnul Isus sa va binecuvinteze casa familie si sa va aiba in paza El, amin

Edited by ccristi