Jump to content
POLITISTI.ro

Accident rutier cu victima ( motociclist usor lovit) culpa comuna

razvangabriel
Go to solution Solved by cipri83,

Recommended Posts

Numele meu este Ghiorghe Razvan si pe data de 9.10.2013 am avut un accident cu un motociclist  ce a vrut sa depaseasca prin partea dreapta a benzii in pasajul piata muncii exact iesire cu Vatra Luminoasa!

Am chemat ambulanta si politia pentru ingrijirea motociclistului care doar s-a zgariat la genunchi si politia pentru a lua masuratorile necesare procedurii! Alcoolemia mea fiind zero!

Cel de pe motor mi-a comunicat ca el nu are nici o pretentie si ca nu depunde plangere impotriva mea si nu are nici un fel de pretentii din partea mea !

Intrebarile mele sunt:

-Daca este culpa comuna si el nu depune plangere cat dureaza solutionarea cazului si primirea rezolutiei NUP ,deoarece eu lucram curier la fan curier!?

-Cum pot grabii unpic lucrurile deoarece am prieteni si cunostiinte care merg de 2 ani pe dovada sau 4 ani...si inca nu s-a solutionat cazul..?

Ce trebuie facut in situatia mea de culpa comuna pt a convinge procurorul ca nu are pretentii de la mine si ca doar ne vrem permisele ambele parti inapoi!?

De ce merg asa greu lucrurile in Bucuresti (Romania) ?

Va multumesc si astept niste pareri si sfaturi din partea dvs ! O zii buna va doresc!

• Member
  • Solution

Pentru inchiderea dosarului penal pentru vatamare, este nevoie ca motociclistul sa iti dea o declaratie in fata notarului in care sa precizeze ca nu are pretentii fata de tine.Daca fapta constituie doar contraventie trebuie doar sa astepti sa treaca perioada de suspendare!

In ceea ce priveste solutionarea tarzie a dosarelor penale aici intra mai multi factori cum ar fi incarcatura mare de dosare raportate la putinii lucratori care le instrumenteaza (si care te asigur ca nu dorm pe ele) si alta ar fi procedurile necesare ,de exemplu expertiza tehnico-judiciara pentru calcularea vitezei in baza urmelor de franare care poate dura si cateva luni, audierea martorilor ( care vin sau vin mai greu din cine stie ce motive) etc!Asadar tu nu prea ai cum sa grabesti cursul cercetarilor , singurul lucru care poti sa-l faci este sa conduci cu atentie!

Edited by cipri83

Daca ar fii avut echipamentul corespunzator si nu ar fii incercat sa depaseasca prin dreapta mea printre bordura si masina mea ,poate nu s-ar fii intamplat asa ceva!

Nu sunt numai eu vinovat!

Cel mai indicat este sa iei legatura cu politistul care efectueaza cercetarile in dosar. El iti poate spune stadiul cercetarilor.

Eram pe banda 2 ...apoi am dat semnalizat intentia mea de schimbarea directiei de mers de pe banda doi spre banda unu,am efectuat manevra cu bine apoi cand am anulat semnalul la 2 secunde maxim a intrat motociclistul in mine care nu avea luminile aprinse si pasajul in dimineata aceea nu era iluminat ceea ce am uitat sa precizez in declaratia sustinuta de mine...Mai in detaliu de atat nu am ce sa mai spun,cert e ca am ramas fara permis si nu stiu cat dureaza procesul pana ne cheama sa ne audieze procurorul...