Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu sotul agresiv - cetatean strain

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua

Apelez la dumnesavoastra in speranta de a-mi putea indruma prietena cat mai bine. Prietena mea locuieste in Italia, este casatorita cu un cetatean egiptean si au impreuna o fetita de 2 ani. Deoarece se afla intr-o situatie delicata, voi posta eu intrebarile ei.
 Sotul este o persoana agresiva, ea detine dovezi ca a amenitat alte persoane cu arma alba, o ameninta si pe ea, si conform religiei islamice daca ar dori sa plece de langa el, fetita ar apartine sotului.

Sotul sau are actele fetitei, inclusiv pasaportul mamei. El are si dosar pentru atac si detinere de arma in Italia. Consulatul a zis ca nu o poate ajuta. Cui sa se adreseze pe teritoriul italiei sa obtina protectie? Carabinierilor? Este vreo posibilitate sa apeleze la politia romana daca locuieste in alta tara? Va multumim pentru intelegere si orice ajutor/sfat este binevenit.

• Moderator
Publicat

Trebuie să se adreseze autorităţilor italiene. Poliţia Română nu are competenţă teritorială acolo.

Publicat

multumim frumos

Va mai intreaba daca reuseste sa ajunga in tara, poate fi protejata de sot cumva?

• Membru
Publicat

În cazul în care este agresată sau ameninţată pe teritoriul României oricând se poate adresa poliţiei pentru luarea măsurilor legale.

• Moderator
Publicat

În plus, în legislaţia română există prevederi referitoare la astfel că victima violenţei în familie poate solicita instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie şi restricţie faţă de un membru al familiei agresor.

Cererea pentru emiterea unui astfel de ordin de restricţie trebuie depusă fie de victimă, fie de reprezentantul legal, şi doar la judecătoria de care aparţine victima cu domiciliul sau reşedinţa. Detalii găseşti aici:

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.