Jump to content
POLITISTI.ro

Romanul poliţist al anului 2013


NewsBot

Recommended Posts

MAI a premiat romanul poliţist al anului

 

În cadrul unei ceremonii ocazionate de deschiderea celei de a XVII-a ediţii a Salonului de carte juridică, poliţistă şi civică a MAI, secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper a decernat premiile şi trofeul Editurii Ministerului Afacerilor Interne celor mai valoroase cărţi publicate în cadrul editurii pe parcursul anului 2012.

Cu această ocazie, secretarul de stat a acordat doamnei Cristina Clinci din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, diploma pentru cel mai bun roman poliţist scris de un angajat al MAI.
Romanul „Omul de legătură“ semnat de poliţista prahoveană a fost desemnat câştigatorul primei ediţii a Concursului de romane poliţiste organizat de Editura MAI, concurs lansat la începutul acestui an cu ocazia Galei Filmului Poliţist Românesc.

Intriga lucrării are la bază furtul unor obiecte de patrimoniu şi uciderea unui arheolog, acestea creând însă cadrul narativ ce permite prezentarea eforturilor personajului principal - o femeie poliţist, de a descoperi autorul crimei şi de a-l aduce în faţa justiţiei.

Referindu-se la demersurile remarcabile ale angajaţilor M.A.I. de a cultiva acest gen publicistic, secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper i-a felicitat şi le-a mulţumit celor care au împărtăşit, prin intermediul cărţii, experienţa acumulată în ani de muncă, menţionând că astfel de eforturi creatoare trebuie încurajate.

”Remarc cu bucurie şi admiraţie demersurile colegilor noştri care şi-au dovedit talentul literar ca autori de romane poliţiste. Acest gen publicistic este unul cu care cei de vârsta mea şi-au petrecut copilăria şi tinereţea şi care, pentru mulţi a însemnat o tentaţie, uneori chiar motivare, să transforme în realitate acele poveşti minunate, îndreptându-se astfel spre o carieră în Poliţie sau în altă structură a Ministerului Afacerilor Interne”, a mai spus Constantin Cătălin Chiper.

Tot astăzi au fost premiate cele mai bune lucrări profesionale scrise de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Trofeul Editurii MAI fiind acordat colectivului de autori ai lucrării „Tratat de tactică poliţienească” din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

De asemenea, la această secţiune, Editura M.A.I. a mai premiat lucrările domnului Mircea Mărculescu, doctor în cadrul Spitalului de Urgenţă al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” („Markeri tumorali în evoluţia proceselor neoplazice ale membrelor”), a dr. Teofil Lazăr din cadrul Institutului de Studii pentru Ordine Publică, precum şi pe cea a unui colectiv de autori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă („Sisteme inteligente cu aplicaţii în managementul dezastrelor”).

Alături de oficialul M.A.I., la eveniment au fost prezenţi şi secretarii generali adjuncţi ai M.A.I., chestor şef de poliţie Dănuţ Tudor şi chestor de poliţie Irina Alexe.

Editura Ministerului Afacerilor Interne organizează, în perioada 13 – 16 noiembrie a.c., cea de a XVII-a ediţie a Salonului de carte juridică, poliţistă şi civică, eveniment găzduit de Centrul Cultural al M.A.I. din strada Mihai Vodă, nr. 17, sector 5, Bucureşti.

Evenimentul devenit deja o tradiţie a fost organizat în colaborare cu Direcţia Informare şi Relaţii Publice a M.A.I., cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor şi al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA).

Pe parcursul acestor patru zile, publicul interesat va avea ocazia să ia parte la dezbateri pe marginea unor lucrări din domeniul ordine publică, siguranţă naţională şi situaţii de urgenţă, precum şi la numeroase lansări de carte.

Salonul de carte juridică, poliţistă şi civică al M.A.I. se va încheia sâmbătă, 16 noiembrie a.c., cu festivitatea de acordare a diplomelor de participare editurilor expozante.

 

salon_carte_3.jpg

 

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.