Jump to content
POLITISTI.ro

Limita de viteza temporara (indicator galben)


Benafflek

Recommended Posts

Salut din nou!

Ma mai "roade" o situatie: peste calea ferata la iesire din Chitila, mergind spre Padurea Vlasiei sint amplasate indicatoare temporare (cu galben) de limitare a vitezei la 30 km/h in conditiile in care se poate merge clar cu minim 50 km/h, mai ales ca nu e localitate.

Intrebarea mea este: de ce sint lasate permanent aceste indicatoare (sint de ani de zile acolo) aceste indicatoare cu galben, de ce nu le fac normale (cu alb si rosu) si daca trebuie respectata viteza intocmai? (banuiesc ca da, dar voiam o parere avizata!)

 

Multumesc frumos!

Link to comment
  • Moderator

Indicatoarele rutiere pe fond galben au caracter temporar şi se amplasează de administratorul drumului (ori antrepenorul care execută lucrări pe partea carosabilă sau pe acostament).

 

Link to comment
  • Moderator

Sigur că trebuie respectată semnificaţia acestora atâta timp cât sunt prezente. Motivaţia pentru care se află (încă) acolo, o poţi afla numai de la administratorul drumului (după caz CNADNR sau Primărie), nu de la la poliţie.

Link to comment
  • Moderator

Deci eu nu pot să cred că există astfel de situaţii în care autorităţile locale (aceşti salvatori ai naţiei noastre) să uite indicatoarele montate temporar. De ce? Pentru că primarul sau direcţia regională de drumuri al cărui director este numit cu sprijinul politic local, SUNT mai aproape de cetăţean, ei ştiu mult mai bine care sunt problemele omului de rând, pentru că îşi petrec majoritatea timpului printre oamenii de rând, nu ca "autiştii" ăştia din instituţiile nedescenralizate. 

  • Upvote 2
Link to comment

În ultimele propuneri de schimbare a legii era și o chestie tare bună, să nu se mai poată stabili limite maxime sub cincizeci în afara localităților. Dar din păcate n-a trecut.

În Germania am trecut prin multe locuri în care erau lucrări și limitări serioase, din două benzi se făcea una, se trecea pe contrasens, chestii din astea, și totuși viteza era limitată în zonele respective la șaptezeci sau optzeci, rar la cincizeci. Or la noi, cum vine un Dorel să pună un cablu pe marginea drumului, cum trîntește imediat o limitare la treizeci, pe care o mai și uită acolo după ce pleacă. :(

 

Că tot vorbeam de Germania și de limitările temporare, acolo n-am văzut semne temporare galbene. Acolo semnele temporare arată la fel ca cele normale, pe fond alb. Neamțul gîndește mai pragmatic: dom'le, dacă e limită de viteză, o respect. Punct. Ce rost are să-mi arăți că e temporară? :)

Asta e în Bavaria. În alte landuri nu știu, e posibil să fie alte reguli. Doar prin Bavaria am condus.

Edited by VladSoare
Link to comment
  • Moderator

Nu ai întrebat care este motivaţia pentru care indicatoarele temporare se află (încă) acolo?

Eu nu văd nicio referire la motivaţie.

Link to comment

pentru ca ei raspund asa cum vor, bineinteles ca am cerut motivul! Le-am trimis din nou reply, mentionind ca nu exista indicator de anularea restrictiilor in zona (deci mergi cu 30 la ora kilometri in sir) si ca raspunsul e partial si nu a mers nimeni acolo sa verifice. Ramine sa astept din nou, dar cred ca dureaza luni in sir pina primesti ceva concret sau poate deloc... din pacate!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.