Jump to content
POLITISTI.ro

Viitori poliţişti au depus Jurământul


NewsBot

Recommended Posts

Depunerea jurământului militar de către elevii şcolilor de agenţi de poliţie

 

Peste 470 de elevi ai şcolilor de agenţi de poliţie, viitori poliţişti, au depus astăzi, Jurământul militar.

 

Şeful Poliţiei Române, chestor-şef de poliţie Petre TOBĂ, a participat, astăzi, la ceremonia de depunere a jurământului militar de către cei 313 elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr" din Câmpina.

 

Inspectorul General i-a felicitat pe elevi şi le-a urat succes în cariera pe care şi-au ales-o spunând: “Sunt mândru şi onorat să fiu alături de viitorii poliţişti ai Poliției Române, în această zi atât de importantă, încărcată de emoție şi solemnitate, ziua depunerii Jurământului militar, angajament care presupune demnitate, onoare și mândria de a fi poliţist al Poliției Române”.

 

De asemenea, domnia sa a precizat că „performanţele atinse astăzi, când Poliţia Română este o poliţie puternică, profesionistă, respectată, un partener de încredere, se datorează permanentei modernizări realizată de oameni, de poliţişti care s-au format şi pe băncile acestei şcoli”.

 

La ceremonia de depunere a jurământului militar au participat, de asemenea, cadrele didactice, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, alte oficialităţi, precum şi familiile elevilor.

 

Tot astăzi, a zecea promoție de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a depus jurământul militar. În prezența oficialităților, profesorilor, părinților și prietenilor, cei 160 de elevi au trecut prin emoțiile rostirii jurământului de credință.

 

Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

 

post-2-0-81683200-1383922145_thumb.jpg

Link to comment
 • Moderator

Au depus jurământul, nu confunda cu festivitatea de absolvire şi avansare în grad. Jurământul se depune la început. Sunt cei ce au fost admişi anul acesta. 

 • Upvote 2
Link to comment

Este cel mai frumos moment atunci cand se depune juramantul militar si intonarea imnului Romaniei.Acum 7 ani fratele meu a depus acest juramant de credinta fata de patrie,este un moment impresionant,de emotie maxima......

Anul viitor sper sa fiu onorat de a face parte din Politia Romana,si de a respecta acest statut. 

Edited by DanAlexandru
Link to comment

Din anul 2002 de cand s-a demilitarizat Politia Romana , nu s-a mai depus juramantul militar la scolile de politie , dar de anul trecut s-a revenit la aceasta practica pentru elevii din anul I , de asemenea dupa terminarea primului an acesta se va echivala ca si stagiu militar satisfacut.

Hehe , ma vad in poza :good:

Edited by Madalin
 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Active member

Din anul 2002 de cand s-a demilitarizat Politia Romana , nu s-a mai depus juramantul militar la scolile de politie ,

 

Te contrazic. Cel putin pana in 2005 inclusiv s-a depus juramantul militar. La Academie a fost si este in fiecare an.

Oricum, felicitari bobocilor :)

Link to comment
 • Member

1. Felicitări celor admiși ! :emo-yessir: Văd că s-a schimbat și ținuta elevilor, seamănă oarecum cu cea de instruire din Academie.

2. Întradevăr, la Câmpina nu a fost regulă. Promoția mai 2012 a depus jurământul la absolvire.

3. În toată știrea mă deranjează doar sintagma de militar. Prietenii știu de ce. :pfft:

Edited by blue1guardian
Link to comment
 • Member

Am fost printre cei care au depus juramantul militar. Incepand cu promotia 2014, s-a introdus un nou modul, dupa primul an de studiu primesti livret militar. Din aceasta cauza s-a depus jurmant militar. 

Link to comment

Ce blondina buna in garda de onoare a drapelului :D.

Prietene, pastreaza comentariile de acest gen pentru site-urile de socializare!!!

Link to comment
 • 11 months later...

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, a participat vineri, 7 noiembrie a.c., la ceremonialul depunerii Jurământului Militar de către elevii anului I ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

În cadrul manifestării, vicepremierul Gabriel Oprea a transmis un mesaj prin care i-a felicitat pe elevii anului I, menţionând totodată şi principiile fundamentale pe care trebuie să le respecte un angajat al Ministerului Afacerilor Interne în exercitarea misiunilor ce îi revin.

Redăm, în continuare, mesajul adresat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, la această ceremonie:

”Am vrut să fiu alături de dumneavoastră la festivitatea depunerii jurământului militar aici, la Câmpina, în cea mai prestigioasă şcoală de pregătire a agenţilor de poliţie, pentru a transmite respectul și admiraţia mea tinerilor care au ales să îmbrățișeze cariera de polițist.

Chiar în această dimineață, înainte de a pleca spre Câmpina, am avut bucuria de a recompensa un tânăr absolvent al școlii dumneavoastră, promoția 2009, agentul principal de poliţie Vlad Florian Alexandru.

Am fost mândru că i-am acordat cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Interne, “Placheta de onoare”, pentru devotamentul și altruismul de care a dat dovadă atunci când s-a aruncat în flăcări pentru a salva viața a două femei.

Am spus atunci, și o repet în fața dumneavoastră: acest polițist, la fel ca mulți alții care își fac datoria zi de zi, trebuie să fie exemplele după care să vă ghidați cariera.

Este un model de atitudine pe care vă cer tuturor celor prezenți să o urmați: fiţi primii care întind mâna celor aflaţi în suferinţă, celor care şi-au pierdut speranţa, celor care cred în dreptate!

Sunt convins că în această Școală de Poliție aceste valori sunt insuflate și consolidate tuturor viitorilor polițiști!
Prin natura profesiei pe care ați ales-o și pentru care vă pregătiți, aveți o responsabilitate enormă: reprezentați interfața Ministerului Afacerilor Interne în relația cu oamenii, cu comunitatea.

Pe stradă sau în trafic, zilnic, clipă de clipă, dumneavoastră sunteți aceia care intră în contact direct cu cetăţeanul, cu problemele sale cotidiene.
Tocmai din acest motiv, agenții de poliție sunt cei mai importanți purtători de imagine ai instituției; în funcție de atitudinea, corectitudinea și ținuta dumneavoastră, cetățenii își conturează percepția față de Poliția Română, față de Ministerul de Interne.

De aceea, aşteptările de la dumneavoastră sunt foarte mari. În egală măsură, vă asigur că și investiția în formarea dumneavoastră profesională și în asigurarea drepturilor de care trebuie, în mod firesc, să beneficiați, este și va fi pe măsură.

Pentru mine, vorbele înseamnă fapte și toate promisiunile pe care le-am făcut atunci când am preluat mandatul de ministru al Afacerilor Interne, le-am respectat.

Anul acesta, pentru prima dată după 2010, absolvenții promoțiilor 2014 ale tuturor școlilor ministerului au fost încadrați la termen. Alte ordine pe care le-am dat, cum ar fi decontarea transportului, asigurarea echipamentului sau plata unor restanțe au vizat în special agenții de poliție.

Însă cel mai important este că anul acesta am luat o serie de măsuri pentru redarea demnității profesionale și recompensarea muncii oamenilor, multe dintre ele cu caracter reparatoriu față de nedreptățile la care a fost supus personalul instituției ani de-a rândul.

Domnilor profesori,
Nu există o școală performantă fără un corp profesoral pe măsură. Iar mărturia valorii dumneavoastră ca dascăli, o reprezintă generațiile de polițiști care au ieșit de pe băncile acestei școli și care sunt, astăzi, oameni de nădejde în comunitățile în care își desfășoară activitatea.
Vă cer, așadar, să fiţi riguroşi și exigenţi, dar, în acelaşi timp, să fiți apropiaţi față de aceşti tineri; manifestaţi înţelegere faţă de ei, motivaţi-i şi încurajaţi-i să depăşească greutăţile!

Stimați părinţi,
Aţi învestit instituția noastră cu responsabilitatea formării şi educării copiilor dumneavoastră. Vă mulţumim pentru încrederea pe care ne-o acordaţi și vă asigur că le vom fi alături pe parcursul anilor de studiu, dar şi după aceea, pe întreg parcursul carierei lor profesionale în Ministerul Afacerilor Interne.

Dragi elevi,
Ziua de astăzi marchează un nou început, pentru fiecare dintre dumneavoastră, cei 516 tineri care tocmai ați făcut legământul suprem cu Patria și cetățenii ei.

Cunosc și împărtășesc emoția unor astfel de momente, pentru că le-am trăit la rândul meu, atunci când îmi începeam cariera militară.
Din această perspectivă, vă îndemn să profitați din plin de această perioadă a vieții, poate una dintre cele mai frumoase.

Învățați și pregătiți-vă temeinic pentru profesia pe care ați ales-o, dar păstrați-vă, în același timp, spiritul tânăr și entuziasmul cu care ați pășit pragul acestei școli!

Sunt convins că veţi deveni polițiști valoroși, oameni de nădejde, care veți răsplăti încrederea care a fost învestită în voi!

Cu ocazia Depunerii Jurământului Militar, VĂ FELICIT şi vă urez succes în activitate. Așa să ne ajute Dumnezeu!

* * *

Toţi cei 1080 de elevi ai anului I de la şcolile de agenţi şi subofiţeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au depus astăzi Jurământul Militar. La ceremonii au fost prezenţi reprezentanţi ai conducerii ministerului care au transmis mesajul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA.

sursa: comunicare.mai.gov.ro

 

 

PS. De ce dupa 12 ani de la demilitarizare se mai numeste "Juramant Militar" si nu se numeste pur si simplu "Juramant" sau "Juramantul de credinta al politistului"?

Edited by Eduard
Link to comment
 • Active member

Juramantul militar si cel de credinta al politistului sunt 2 lucruri diferite fiind depuse ambele de catre elevi si studenti. Cel militar la inceput si cel al politistului la absolvire.

Elevii scolilor de politie si studentii Academiei in anul I efectueaza stagiul militar, reglementare stipulata de lege (nu stiu exact nr - ceva cu privind masuri de protectie a populatiei in caz de razboi), tocmai de aceea depunand si juramantul militar.

Al doilea este cel depus in momentul in care esti incadrat. Fiecare isi are rostul lui.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.