Jump to content
POLITISTI.ro

Reinmatriculare masina casata REMAT


veninovidiu

Recommended Posts

Buna seara! Am gasit la Remat o Dacia 1300 '80 care arata impecabil si e pacat de ea sa fie distrusa... As dori sa o reinmatriculez in circulatzie. Se poate face treaba asta? Ca masina de epoca..?  Multumesc

Link to comment
  • Moderator

Sigur că se poate. O cumperi de la remat şi o înmatriculezi.

Numai că pentru a fi declarată maşină de epocă sunt anumite condiţii pe care trebuie să le îndeplinească. Nu le ştiu exact, dar am să mă interesez şi o să postez aici, bineînţeles dacă mai este cazul şi între timp nu postează un alt coleg care cunoaşte subiectul.

Link to comment

Ca sa fie declarata de epoca trebuie sa fi trcut cel putin 30 de ani de la data producerii ultimului model din acea categorie, si sa fie 100% originala ( sau cel putin piesele sa corecpunda celor agreate de producatorul original - UAP)

Link to comment

Autoturismul găsit de tine la casat nu poate fi considerat maşină de epocă, deoarece Dacia a produs modelul 1300, cu mici modificări, până în anul 2004, deci nu au trecut 30 de ani de la data producerii ultimului model.

Link to comment
  • 6 months later...

Buna seara am si eu un ARO M461 IMS di 1968 si as vrea sal reinmatriculez ca masina de epoca dar nu stiu daca masina mai este 100% originala deoarece dea lungul timpului sa mai intervenit cu unele reparatii. Astept raspuns in legatura cu piesele care trebuie sa fie neaparat originale.Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Moderator

Emiterea atestatului de vehicul istoric se face de Retromobil Club România, în calitate de autoritate naţională a FIVA în România. În baza acestui atestat se stabileşte calitatea de vehicul istoric şi se face menţiunea de vehicul istoric în cartea de identitate a vehiculului de Registrul Auto Român.

Pentru maşinile istorice, RAR (Registrul Auto Român) eliberează cartea de identitate a vehiculului dacă acesta deţine un atestat de vehicul istoric, emis de Retromobil Club România şi dacă corespunde în privinţa verificării stării tehnice, având în vedere caracteristicile tehnice de la data fabricaţiei, RAR menţionează în CIV "vehicul istoric".

Totuşi, dacă RAR constată că un vehicul cu atestat de vehicul istoric NU îndeplineşte condiţiile necesare pentru încadrarea în categoria respectivă, nu eliberează cartea de identitate a vehiculului.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.