Jump to content
POLITISTI.ro

Alcoolemie 0.61 in aerul expirat

adytzu79

Recommended Posts

buna seara,

duminica dupa ce am baut impreuna cu fratele meu cateva pahare de vin am plecat acasa(la zece blocuri distanta).

cand sa ies cu masina din parcare un taximetrist parcat langa masina a dat in spate si mi-a lovit bara.

am coborat la el dar a incercat sa fuga iar eu am scos masina din parcare ca sa blochez drumul,

apoi a incercat sa-mi dea 100 lei dar eu nu am vrut si am chemat politia

la aparatul etilotest a iesit o alcoolemie de 0,61 in aerul expirat

am cooperat cu domnii politisti si m-am dus la sectie pt declaratii, apoi la spital pt recoltarea de probe biologice,

acolo mi sa luat doua probe la interval de 1 ora,dar inca nu a sosit rezultatul

mi s-a retinut permisul de conducere pe 3 luni si s-a eliberat o dovada fara drept de conducere

intrebarea mea este 

1 de ce nu mi s-a dat si un proces de constatare

2 pe dovada scrie ca ''a condus pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legala''  este corect

sunt pasibil de inchisoare,avand in vedere faptul ca nu am avut niciodata antecedente penale

permisul imi va fi suspendat definitiv

va multumesc anticipat!!!

am gresit,o sa platesc asta e clar,problema e alta, ce pret?

am uitat sa precizez ca am permis cat B,C E din 1996

parcarea este una de cartier, inconjurata de blocuri,daca are vreo relevanta...

• Moderator

Nu are relevanţă că ai mers un metru sau o sută, tot conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice este.

În cel mai rău caz pentru tine, rişti să rămâi fără permis definitiv, să fie anulat şi să primeşti şi o condamnare, dar e drum lung până acolo iar sancţiunea ce se aplică depinde de multe aspecte. Din cauza asta nu îţi putem spune cu certitudine ce sancţiune vei primi, totul ţine exclusiv de magistrat, el e competent să aplice sancţiunea în asemenea cazuri.

Nu ai primit proces verbal de constatare pentru că nu a fost întocmit un astfel de document, în situaţia povestită de tine a fost întocmit un dosar de cercetare penală ce va fi înaintat la parchet.

mersi marius pt opinie,

deci as putea primi o condamnare cu executare?

sa imi iau adio de la permis pt totdeauna?

am citit aici si pe alte forumuri si altii care au fost in situatii mult mai ''avansate'' decat mine si au scapat ieftin, 90 zile permis suspendat si amenda 

orice sfat ma poate ajuta...

duminica dupa ce am baut impreuna cu fratele meu cateva pahare de vin am plecat acasa(la zece blocuri distanta).

cand sa ies cu masina din parcare un taximetrist parcat langa masina a dat in spate si mi-a lovit bara.

apoi a incercat sa-mi dea 100 lei dar eu nu am vrut si am chemat politia

la aparatul etilotest a iesit o alcoolemie de 0,61 in aerul expirat

:))  :shock:  :))    Asta e banc? Imi pare rau, dar nu ma pot abtine.

Depinde cat iti iese in sange. Dar cu siguranta iti va iesi peste 0,80. Unde ai vazut alcoolemie de peste 0,80 si netrimitere in judecata, de zici de altii mai "avansati" scapati mai usor?

Pentru permis vei putea da examen din nou,dupa un an de la data la care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila.

Edited by DOD
  • Upvote 1
  • Moderator

adytzu79

Eu ţi-am spus care este cea mai drastică sancţiune pe care rişti să o primeşti. Nu am de unde să ştiu şi la fel de bine poţi să primeşti şi o amendă penală, sau o amendă administrativă şi aşa mai departe.

am uitat sa spun ca in declaratii taximetristul a recunoscut vina dar eu am ramas cu conducere sub influenta alcoolului

:))  :shock:  :))    Asta e banc? Imi pare rau, dar nu ma pot abtine.

Depinde cat iti iese in sange. Dar cu siguranta iti va iesi peste 0,80. Unde ai vazut alcoolemie de peste 0,80 si netrimitere in judecata, de zici de altii mai "avansati" scapati mai usor?

Pentru permis vei putea da examen din nou,dupa un an de la data la care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila.

da au fost trimisi in judecata si au scapat cu ce am mentionat mai sus

la avansati m-am referit la ''pilosi'' eu unul nu sunt

iti multumesc pt raspuns

da, nu am nici o recidiva sunt curat

dar la cate cazuri ai vazut exista posiblitatea de a pierde permisul definitiv?

adica posibilitate exista,asta e clar, dar cat la suta?

Edited by adytzu79
  • Moderator

Trebuie să faci diferenţa între contravenţie şi infracţiune. În cazul contravenţiei, respectiv dacă ai fi avut valoarea de până la 0.40 mg/L alcool pur în aerul expirat te-ai fi ales cu o amendă contravenţională consistentă şi permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 90 de zile. În cazul tău, întrucât cantitatea de alcool în aerul expirat a depăşit valoarea de 0,40 Mg/L alcool pur în aerul expirat, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 87, alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002 rep. , faptă care se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la cinci ani, dacă îmi aduc bine aminte. (Poţi căuta textul de lege ca să te elucidezi). 

La valoarea care ai avut-o tu în aerul expirat, în sânge va ieşi undeva la 1.20 g/L - 1.10 g/L, valoarea fiind de obicei dublă celei din aerul expirat şi mai mare, evident, decât limita de 0.80 g/L alcool în sânge ce separă contravenţia de infracţiune. Practica judiciară impune în momentul de faţă ca la astfel de valori parchetul să sesizeze instanţa de judecată, astfel că vei fi judecat şi vei primi o condamnare. Dacă judecătorul a mâncat bine la prânz şi tu eşti băiat deştept şi mergi pe prevederile art. 320, ind.1 din C.p.p. , vei lua 1, 2 ani cu suspendarea pedepsei, vei avea permisul de conducere anulat şi vei primi un termen de încercare de 3-4 ani în care dacă ai călcat pe bec ajungi la mititica. Simplu ca bună ziua. 

P.S. : Dacă aş fi judecător, toţi alcooliştii de la volan ar înfunda puşcăria fără drept de apel. Poate în curând.

• Upvote 1
  • Moderator

adytzu79 dacă în privinţa sancţiunii pe care o vor stabili magistraţii, nimeni nu îţi poate spune ceva sigur, în privinţa permisului ... mai mult ca sigur că îl vei pierde definitiv, din păcate. Îmi pare rău.

Va multumesc tuturor pt amabilitatea de a vorbi cu mine,nu mai ramane nimic de facut decat un avocat bun si sa sper la o minune...

va multumesc!!!

• Upvote 1

vineri ma duc sa iau rezultatul la sange,

va tin la curent!

am vorbit azi cu cineva si a zis ca dureaza cel putin un an pana la prima instanta.

as putea face ceva sa dureze mai putin?

va salut!

Edited by adytzu79
  • 1 year later...

buna ziua,

astazi am primit si raspunsul de la instanta si anume 1 an si 2 luni cu amanarea pedepsei si un termen de incercare de 2 ani.

M-am uitat pe noul cod rutier si spune asa:

ART. 114
    (1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
    a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;
    b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2) si (4) din Codul penal;

si acum:

ART. 103
    (1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
    a) pentru o perioada de 30 de zile, daca titularul permisului de conducere a savarsit contraventii care cumuleaza 15 puncte de penalizare;
    b) pentru o perioada de 60 de zile, daca titularul permisului de conducere cumuleaza din nou cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce.
     c) pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul sau tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus clasarea, renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, daca pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanta de urgenta prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.
--------------
    Lit. c) a alin. (1) al art. 103 a fost modificata de pct. 2 al art. 59 din LEGEA nr. 255 din 19 iulie 2013, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 515 din 14 august 2013.

(1^1) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se dispune de catre seful politiei rutiere pe raza careiaa fost savarsita fapta.

-----------------

-----------------

Legea 255/2013 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesual penale. Lege nr. 255/2013

Art. 59

2. La articolul 103 alineatul (1), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„c) pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul sau tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus clasarea, renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, daca pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanta de urgenta prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.”

3. La articolul 106 alineatul (1), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„b) cand fapta a fost urmarita ca infractiune prevazuta de prezenta ordonanta de urgenta, iar procurorul a dispus clasarea sau renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei ori amanarea aplicarii pedepsei;”

--------

--------

si acum vin cu intrebarea: se anuleaza permisul sau se suspenda pe 90 de zile?

pai tocmai asta e, ca nu e cu suspendare ci cu amanarea pedepsei si in art 103 alin.1 lit. c este inclusa si amanarea pedepsei ca fiind suspendare pe 90 zile, nu anulare

pai tocmai asta e, ca nu e cu suspendare ci cu amanarea pedepsei si in art 103 alin.1 lit. c este inclusa si amanarea pedepsei ca fiind suspendare pe 90 zile, nu anulare

• Member

Du-te la inspectorat cu hotărârea rămasă definitova si permisul in brațe si fa o petitie prin care soliciți emiterea actului administrativ de suspendare a dreptului de a conduce.

Totodată indica temeiurile legale de mai sus.

...si nu mai conduce beat...

Edited by Ecou