Jump to content
POLITISTI.ro

Cum trebuia sa reactionez?

uratelu
Go to solution Solved by uratelu,

Recommended Posts

Am avut urmatoarea situatie in trafic in data 31.10.2013 . Am fost "certat" de un politist pentru ca am claxonat scurt pietonii aflati in trecere pe culoarea rosie a semaforului eu aveam verde..nu eram primul la stop ..era verde de ceva vreme .... politistul mi-a zis ca ce daca pietonii trec pe rosu unde ma grabesc eu....Asta in fata la IGP pe Stefan cel Mare ..ce trebuia sa ii rapund eu politului sa consulte codul rutier ?????

Bun, si la ce te-a ajutat ca ai claxonat? Sau la ce te-ar ajuta o replica interesanta acum, dupa 2 zile?!... 

Poate ar fi cazul sa te gandesti ca politistul sta intre masini, iar faptul ca ai claxonat la 2 metri de el probabil nu i-a picat bine. Cat priveste traversarea neregulamentara in Bucuresti e o chestie de educatie ”anti-sistem” pe care o aplicam toti, pana ne dam seama ca e ilegala si poate fi folosita la masurarea activitatii politistului.  :clip:

Edited by bundesgrenzschutz
  • Moderator

Dacă pietonii respectivi au fost surprinşi de culoarea roşie a semnaforului când se aflau deja în traversare, e o chestiune de bun simţ să aştepţi puţin.

eram departe de politist cam 15-20 de metri ..am claxonat (scurt, nici 0.5 sec nu a durat claxonul ) cam la 10 metri de semafor.....pietonii nu au fost surprinsi de culoarea rosie ....a mai trecut o masina pe contrasens pana sa ajung eu la semafor...eu veneam pe dinu vintila (strada de lang IGP)..am facut dreapta pe stefan cel mare....numa ajuta personal cu nimic o replica interesanta..doar expun un fapt care mie mi se pare airea rau de tot din partea unui politist de la circulatie sa dea dreptate pitonilor care trec pe rosu ...adica de ce nu aplicam aceleasi reguli si masinilor....mi s-a parut ca a fost foarte suparat ca am grabit pietonii...

Poate voi considerati ca am procedat gresit. Asta vreau sa vad ce am gresit ..daca am gresit eu sa politistul a avut si el o zi mai proasta si asta a fost.

PS Daca consideri intrebarea mea irelevanta, poti sterge topicul asta.

Cred ca ziua tuturor a fost mai proasta... Politistul si pietonii claxonati, tu suparat ca nu ti se da dreptate...

Apropos, claxonul se foloseste doar pt evitarea unui pericol iminent, deci putem spune ca nici tu nu erai cel mai corect, dar oricine ar fi fost sanctionat de politist ar fi considerat ca e un ”abuz”. Tie doar ti-a spus politistul sa nu mai claxonezi si tot esti indignat...  Ce sa mai zic de pietoni ca nu le vei putea explica niciodata ca ceea ce fac e gresit si periculos, din moment ce in 2013 inca mai vedem bunicute cu nepotei traversand Magheru neregulamentar. 

Pe scurt: topicul tau e ok, dar inceteaza sa mai cauti vinovății, sa arati cu degetul, sau sa pledezi nevinovat agresat de sistem... 

• Upvote 2
  • Moderator

Legea spune că trebuie să claxonezi DOAR pentru EVITAREA UNUI PERICOL IMEDIAT/IMINENT. Folosirea abuzivă a claxonului e pedepsită cu amendă.

În concluzie, trebuie să ştii că nici tu nu eşti mai breaz decât pietonul care nu respectă semnificaţia semaforului, e doar o dovadă de ipocrizie faptul că vezi paiul din ochiul altuia.

PS: Să ştii că un gentleman nu foloseşte claxonul automobilului decât pentru a evita un eventual accident.

ok ..multumesc pentru raspunsuri ...nu caut neaparat vinovati ..am vrut doar sa vad si din privinta voastra lucrurile... nu sunt cel mai corect sofer asta recunosc ...mi se pare ok cum ati pus problema

• Moderator

Încearcă să îţi modifici atitudinea când eşti la volan. Încearcă să fii mai îngăduitor cu ceilalţi participanţi la trafic. Dacă îţi faci nervi de fiecare dată când observi alţi participanţi la trafic care greşesc, nu vei rezolva nimic, ba din contră. Cu atât mai mult în cazul în care încerci să "îi aduci pe drumul cel bun" prin claxoane sau reproşuri. Situaţia poate degenera şi se ajunge la lucruri regretabile. Această încrâncenare a participanţilor la trafic din ţara asta nu e benefică deloc pentru nimeni şi a dus la apariţia acestei atitudini de genul "care pe care".

Legea ar trebui sa se aplice in egala masura pt toti, sau cum spune constitutia, suntem egali in fata legii si nimeni nu este mai presus de lege. Nu este cazul sa-ti mai explice cineva ca ceea ce spune legea, constitutia, regulamentele este relativ.

Daca pietonii traverseaza si pe verde si pe rosu, atunci autovehiculele cand mai trec? Dar claxonatul tau nu indreapta cu nimic situatia. Ba chiar il agaseaza pe politistul din intersectie, care este tot un om sub uniforma si inghite praful, gazele si suporta zgomotul traficului. Pune-te pt o clipa in locul lui. TU ce ai face? Ai fi luat la suturi pietonii? Te-ai fi luat cu ei la cearta? Sau ai fi aplicat legea? Adica i-ai fi oprit, le-ai fi cerut actele ca sa-i sanctionezi. Iar daca acestia ar refuza, i-ai pune pe burta ca sa-i incatusezi pt ca refuza sa se legitimeze, bla, bla? Si acum magineaza-ti filmuletele pe youtube si "stirile" bomba din presa cu politistul care calca in picioare niste pensionari amarati pt ca au indraznit sa treaca pe trecere si ca fiind bolnavi nu s-au putut misca suficient de repede si au fost surprinsi de culoarea rosie, bla, bla... 

In concluzie incearca sa te detasezi ca altfel vei face tampenii. Daca esti tanar, este greu sa faci asta, dar daca realizezi ca este spre binele tau este un pas important in aceasta directie.

• Solution

am 31 de ani .... pentru asta am adresat intrebarea aici sa vad cum priviti voi lucrurile am zis si mai sus....incerc sa ma detasez de probleme sa fiu relaxat in trafic ..nu imi iese tot timpul din diverse motive ... ce m-a surprins pe mine la politist a fost faptul ca mi-a zis " ce daca pietonii traverseaza pe rosu" ..poate am gresit claxonand cum a zis bundesgrenzschutz poate toti am avut o zi proasta... nu ma asteptam sa ii sanctioneze pentru ca el era pus in itersectie ..acuma o sa va suparati pe mine putin ...dar din ce am observast la noi politia are plan ..in sensul ...azi amendam pitoni..maine ii amendam pe cei care circula pe linia de tramvai....poimaine stam cu radarul in puctul x.....sunt tot felul de campanii din aceastea ..care sunt bine venite ..dar ar fi de preferat sa fie cu caracter permanent ...stiu probabil nu aveti destul personal ...si poate nici legea nu va ajuta foarte mult ....eu am avut ocazia sa merg pana in New York , si am asistat la o cearta intre doua pesoane de culoare (era ziua portoricanolor si erau multi politisti in strada)... a venit un nene politist alb cam la 1.75 si le-a zis sa inceteze discutia si sa plece ...aia au zis Yes sir ..si au plecat nu au mai stat sa comenteze ..ca de ce ca o fi ca o pati ....

• Downvote 1