Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare domiciliu (alt oras) - (re)inmatriculare?!


AdiS

Recommended Posts

Va salut!

 

 Daca-mi schimb domiciliu, respectiv orasul de domiciliu, este obligatoriul, legal, sa reinmatriculez masina in orasul in care imi schimb actul de identitate? Concret, acum am domiciliu si locul de munca in orasul "X"; masina este inmatriculata in acelasi oras "X". Daca imi voi schimba cartea de identitate, figurand cu domiciliul in orasul "Y" dar cu locul de munca tot in orasul "X", este obligatoriu sa-mi (re)inmatriculez masina tot in orasul "Y"? Si, in cazul acesta, care ar fi costurile totale ale reinmatricularii? Multumesc!

 

 

Link to comment

Este necesar sa inmatriculezi autoturismul in judetul in cre iti vei stabili noul domiciliu. Ai nevoie de o cerere de preschimbare a certificatului, taxa pentru noul certificat si taxa pentru noile placute de inmatriculare.

  • Upvote 1
Link to comment

Am luat cu sotia un apartament dar am ramas cu adresa cea veche de pe buletine. Adresa veche e proprietatea parintilor. Inteleg si mi se pare normal sa schimb buletinul dar nu am apucat inca. (Avem un bebe de cateva luni).

Intrebarea e: se da amenda pentru asa ceva? Cat ar fi amenda?

Link to comment

Aproximativ 150 de lei. Mai ai nevoie de certificat fiscal de la primaria unde a fost inmatriculat auto si va fi nevoie sa impui auto la primaria pe raza careia ti-ai schimbat domiciliull.

Art 11 pct(10) Proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să solicite autorităţii competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a oricărei modificări a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, după caz, ale proprietarului, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

4. neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului ori remorcii în cazurile prevăzute de lege

Edited by 25tess
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.