Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari de incepator privind tunnig auto

HellScream

Recommended Posts

Buna ziua, doresc sa achizitionez o masina, pe care intentionez sa o personalizez (tuning).

Doresc sa stiu, care este limita legala la care sa ma opresc, nu de alta, dar nu vreau sa bag bani si in masina, si in amenzi. NU renteaza. Mai jos este o lista cu ce doresc sa fac:

1) Masina are deja un aerograf pe capota motor. Doresc ca continui cu ceva pe portiere (aici nu prea vad probleme daca in talon este trecuta ca si multicolora)

2) Faruri+stopuri. Vreau un angeleyes , si aici e una din nedumeririle mele. Daca farul, stopul, in sine este omlogat RAR, se poate monta, sau trebuie reomologat? In ce masura pot monta astfel de lumini?

3)Vreau sa intervin putin la motorizare, cu alte cuvinte sa adaug un CIP pentru marirea puterii si scaderea consumului. Cipul va fi omologat TUV, si nu se intervine pe softul din calculatorul de bord. Pot circula legal cu asa ceva pe motor? ( atentie, nu vorbesc despre supra alimentare cu sisteme pe baza de oxizi, ci doar de montarea cip-ului respectiv)

4) Folie pe geamurile soferului 20% Black. Stiu ca majoritatea sunt ilegale, chiar daca cei care le monteaza spun ca le omlogheaza, da tot odata stiu ca exista o imita de transparenta care este permisa.

5) Lumini interioare. Aici iar am o mica nelamurire...desi sunt IN MASINA, totusi sunt neomologate. Vorbim de luminile de pardoseala. Ce sanse sunt sa ma amendeze careva ca port asa ceva pe masina??

6) Luminile de sub praguri se exclud, nu din motive legale, cat din motive practice de calitate a drumului.

7) Camera + dysplay pentru inregistrare trafic + marsarier (camera parcare).

8) Sistem incalzire scaune. Din nou, intervin pe instalatia electrica a masinii.

In concluzie, cat pot sa "ma joc" cu masina asta? Ce elemente din lista pot fi montate fara acorul RAR, si care din ele, pot trece de autoritati?

• Upvote 1
  • Downvote 1

sincer nu prea cred, dar personal aleg sa imi creez masina care imi place, si vreau sa stiu cat po sa pun pea ea si sa si o pot conduce in legalitate

2) Practic este o modificare adusa sistemului de iluminare-semnalizare, deci exista posibilitatea sa nu fie legale.

3) Nu sunt probleme dpdv RAR cu marirea puterii motorului prin CIP motor;

4) Exclus, fiind ilegale foliile pe geamurile fata;

5) Nu sunt probleme dpdv RAR; modificarile sa nu fie la sistemul iluminare-semnalizare al masinii.

7) Idem 3/5;

8) Idem 3/5/7

Eu cred ca cel mai bine mergi cu toate aceste intrebari la un inspector RAR si cred ca vei avea raspunsurile cele mai pertinente.