Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţia Română - partener la "Noaptea Cercetătorilor"


NewsBot

Recommended Posts

Poliţia Română – partener la ”Noaptea Cercetătorilor”

 

Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române participă la evenimentul de final al Proiectului „Noaptea Cercetătorilor” ediţia 2013.

La data de 27 septembrie a.c., în intervalul orar 17.00 - 21.00, în Parcul Tineretului - intrarea Şincai, Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Institutul Naţional de Criminalistică, va participa la evenimentul de final al Proiectului „Noaptea Cercetătorilor - proiect iniţiat de Uniunea Europeană, cu scopul de a promova ştiinţa şi cercetătorii în rândurile publicului larg.

Ediţia „Noaptea Cercetătorilor” din 2013 este organizată sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training şi Asociaţia Invenio, în parteneriat cu Anticipaţia, parte a grupului Nemira, Poliţia Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Naţional de Cercetare în Sport, Europa FM şi Dwyn Shop.

La eveniment, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.G.P.R. va organiza un concurs care abordează problematica victimizării minorilor şi se adresează copiilor cu vârste sub 14 ani. De asemenea, în Parcul Tineretului va fi amenajat un atelier de redactare de proiecte de prevenire a criminalităţii, în care adolescenţii vor învăţa care sunt etapele şi regulile ce trebuie respectate pentru întocmirea unui proiect eficient.

Totodată, va avea loc un grup de dezbatere pe tema siguranţei pe Internet, cu toţi cei interesaţi de reţelele de socializare.

Institutul Naţional de Criminalistică va participa la eveniment cu experţi din cadrul Serviciului Cercetare la Faţa Locului, vor fi expuse autolaboratorul criminalistic şi echipamentele/materialele din dotarea acestuia, precum şi sistemele de iluminare Crime-Lite şi Prism.

Informaţii de background:

Noaptea Cercetătorilor este un proiect iniţiat de Uniunea Europeană, care se desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate. Începând cu anul 2006, Noaptea Cercetătorilor este un proiect de sine stătător din seria acţiunilor Marie Curie şi s-a bucurat de un succes ce creşte de la an la an. În 2011, s-a desfăşurat în peste 800 de locuri, în 320 de oraşe din 32 de ţări europene.

Primul eveniment european de acest gen a fost organizat în 2005 şi a atras milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. În cursul acestei seri, oricine poate fi om de ştiinţă.

Noaptea Cercetătorilor în România

Proiectul se desfăşoară în România din anul 2006, iar în acest an, oraşele partenere din România fiind Bucureşti, Sinaia, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea, Oradea, Braşov şi Galaţi. Activităţile se desfăşoară în muzee, universităţi sau locuri amenajate pentru experimente ştiinţifice interactive şi discuţii pe teme legate de ştiinţă şi cercetare. Totodată, sunt organizate concursuri şi jocuri, în laboratoare şi în aer liber.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.