Skip to content

AK 47 vs AK 74 - care e diferenţa, ce le deosebeşte?

Featured Replies

Salut

Am citit pe un blog străin un articol despre armele din dotarea armatelor, iar acolo era şi o fotografie interesantă în care se poate vedea ce model de armă foloseşte armata fiecărei ţări. Am observat că în Africa este folosită în general AK 47, iar ruşii au AK 74.

Am văzut că avem pe aici colegi pasionaţi de arme şi de aceea vă întreb care e diferenţa între AK47 şi AK74?

post-5692-0-70156900-1380211743_thumb.pn

PS: În România apare un PA Md 86!? Eu ştiam că avem modelul românesc de AK47. Aceasta este denumirea ei oficială, nu P.M.?

Mulţumesc anticipat pentru lămuriri.

• Moderator
  • Popular Post

AK-47 are calibrul 7.62 mm

AK-74 are calibrul 5.45 mm

AK 74 este o evoluţie a 47-lui, ce a apărut la jumătatea anilor 70 după ce ruşii au studiat M16-le americanilor care foloseşte calibrul 5.56 mm  (calibrul standard al NATO).

PA Md 86 este prescurtarea de la Puşca Automată Model 1986, care este modelul românesc al AK-74.

• 1 month later...

ak 74 are selectorul de foc in trei trepte fata de ak47. Este vb de ''foc'' in serii scurte,mai exact trei cartuse la o apasare a tragaciului,mai are ''ascunzatorul de flacari'' sau ''zburatura de la gura tevii'',cum vrei sa.i spui,diferita si este putin mai grea.Putin.

• Marius unfeatured this topic