Skip to content

Asigurare si revizia tehnica falsa

Featured Replies

Buna tuturor! Am si eu o intrebare daca ar putea cineva sa ma ajute..Sunt intr-o situatie nu chiar placut-o..si nustiu bine iesirea din ea. Am o masina cu numere inmatriculate in Bulgaria, respectiv cu asigurarea si inspectia tehnica facuta acolo. Masina o am de citiva ani si mereu am inoit asigurarea si inspectia tehnica conform termenelor . Circul des. Cind am intrat in tara totul a fost in regula cind era nevoie iar sa ies, vamistii mi-au spus ca asigurarea si inspectia tehnica este falsa, respectiv mi s-au retinut numerele de inmatriculare (placutele) si permisul de conducere, masina respectiv a ramas in vama. Mi-au dat doua dovezi, niste foi mici tipizate in care se mentioneaza in una despre retinerea permisului si in alta despre retinerea numerelor, in ambele notat prin bifa: fara drept de circulatie, si retinut conf. art. 85 alin.4 din OUG 195/2002,si o dovada de ridicare a bunurilor si inscrisurilor in care se mentioneaza despre cartea verde ridicata, contractul de incheiere a cartii verzi, inspectia tehnica periodica, talonul de control asigurare . Mi s-a spus ca daca fac asigurare si inspectie noua mi se returneaza placutele inapoi, iar permisul trebuie sa-l ridic de la o sectie de politie. Am fost cu tralul la Bulgaria sa vad care e situatia si mi s-a declarat ca acea seful firmei recent a retras toti banii si astfel s-au anulat toate asigurarile...Am facut din nou altele noi si venind la vama nu am putut face nimic, mi-au spus ca nu am inteles corect, ca ei nu mai au acolo nimic. Poate cineva sa-mi spuna ce as putea face in astfel de caz si daca vamistii erau in drept sa-mi retina permisul de conducere fara a-mi da ceva provizoriu?

Edited by Marcus333

• Moderator

Aşa scrie pe documentele primite, "vamiştii"? Sau e vorba de Poliţia de Frontieră?

Inmatriculeaza autoturismul in Romania!

In cazul tau a fost intocmit un dosar penal.Intereseaza-te sa vezi cine efectueaza acum cercetarile in dosar.

• Author

Imi cer scuze Marius am scris in graba..politia de frontiera...

Edited by Marcus333

• Author

stie cineva ceva referitor la permis?

Edited by Marcus333

• Moderator

Dacă instanța te găsește vinovat și te condamnă, permisul de conducere se anulează.