Jump to content
POLITISTI.ro

Guvernul reintroduce acciza la armele de foc si munitie

Postare recomandată

Publicat

Astazi dl Ponta, a anuntat scaderea TVA-ului la paine, urmand ca pierderile din PIB sa fie compensate prin cresterea unor accize la alcool, sau introducerea de noi accize pentru alte bunuri de lux precum: precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament.

Oare ni se pregateste ceva?

sursa:

http://www.mediafax.ro/economic/tva-va-fi-redusa-la-paine-in-septembrie-impactul-compensat-cu-accize-la-alcool-si-bunuri-de-lux-11174867

Bijuteriile din aur şi/sau platină, cu excepţia verighetelor, vor fi accizate din septembrie cu 1 euro/gram pentru bijuterii de până la 14 K inclusiv şi cu 2 euro/gram pentru mai mult de 14 K, maşinile cu motor peste 3.000 cmc vor fi accizate cu 1 euro/cmc, acciza la cafea şi bere nefiind schimbată.

Pentru maşini, acciza va fi aplicată în cazul autoturismelor şi autoturismelor de teren, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 centimetri cubi.

Confecţiile din blănuri naturale vor fi accizate cu 50 euro la bucată pentru produse cu o valoare unitară între 500-1.500 euro, cu 200 euro/bucata pentru valori cuprinse între 1.501-3.000 euro, cu 450 euro/bucata pentru valori între 3.001-4.500 euro, cu 750 euro/bucata pentru valori cuprinse între 4.501-6.000 euro şi cu 1.200 euro/bucata pentru produse în valoare mai mare de 6.000 euro.

Armele de vânătoare şi cele de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv, vor fi accizate cu 50-1.500 euro/bucata, în funcţie de valoare, iar cartuşele cu glonţ vor fi de asemenea accizate cu 0,1-0,4 euro/bucata.

Pentru nave cu vele care au lungime egală sau mai mare de 8 metri va fi aplicată o acciză de 500 euro/metru liniar din lungimea navei.

Publicat

asa sper si eu, dar cum guvernantii trebuie sa scoata bani si din piatra seaca ...

• Membru
Publicat

Nu stiu sigur daca vor fi vizate armele letale de autoaparare, dar ministrul economiei s-a referit expres la armament destinat si achizitionat de persoanele fizice, iar accizele vor privi in mod sigur si munitia, de orice fel.

• Moderator
Publicat

F. Titlul VII "Accize si alte taxe speciale"

Prin Scrisoarea de intentie adresata Fondului Monetar International, Romania si-a asumat angajamentul de a implementa masuri de crestere a veniturilor colectate din accize. In acest sens, prezentul proiect de act normativ vizeaza majorarea nivelului accizelor pentu alcool etilic de la 750 euro/hl alcool pur la 1.000 euro/hl alcool pur.

Totodata, avand in vedere perioada dificila declansata pe fondul crizei economico-financiare, precum si necesitatea cresterii veniturilor bugetare se impune luarea unor masuri de natura legislativa, respectiv extinderea sferei de aplicare a accizelor nearmonizate pentru o serie de produse de lux:

- bijuterii din aur si/sau din platina, mai putin verighete;

- confectii din blanuri naturale;

- autoturisme si autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achizitionate intracomunitar, noi sau rulate, a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3.000 cm3;

- arme de vanatoare si arme de uz personal, altele decat cele de uz militar sau de uz sportiv, precum si munitia aferenta;

- iahturi si alte nave si ambarcatiuni, cu sau fara motor, pentru agrement, cu exceptia celor destinate utilizarii in sportul de performanta.

Publicat (modificat)

În "cele de uz militar" sînt incluse şi armele poliţiştilor? Eu personal prin "militar" înţeleg armata, nu poliţia, dar nu ştiu dacă din punct de vedere legal nu sînt cumva asimilate. :hmmmt:

Mi s-ar părea stupid să nu le includă. Accizele ar trebui să fie taxe pe produsele de lux. Or arma de apărare a unui poliţist nu e un produs de lux. Cînd ai o meserie care prin natura ei îţi aduce duşmani, e normal să te poţi proteja; nu văd nici un lux aici.

Modificat de VladSoare
Publicat

Guvernul este disperat sa aduca bani la buget si atunci impoziteaza orice.

Mai bine ar combate mai eficient evaziunea fiscala si veniturile la bugetul de stat ar creste considerabil. Mai bine ar taia din cheltuielile inutile, de sus in jos.

Personal mi se pare exagerat sa accizezi armele personale, in conditiile in care oricum pretul acestora nu este accesibil oricarui politist.

Publicat

Mda. Stupid.

Dar oare cîţi bani speră să strîngă? Cîteva procente din preţul unui pistol, înmulţit cu cîţi poliţişti sînt în ţară... La nivel naţional, suma e un mizilic... :huh:

• Moderator
Publicat

Decizia privind introducerea accizelor pentru arme şi muniţii, cu siguranţă nu aduce un plus în privinţa încasărilor bugetare, e mai mult un o decizie populistă, o măsură aplicată doar pentru a aduna capital electoral, pentru că în România deţinătorii de arme sunt priviţi ca un fel de paria ai societăţii, sunt dispreţuiţi de toată lumea, consideraţi fără temei nişte indivizi periculoşi şi prezumtivi infractori.

Iar treaba asta se datorează în cea mai mare măsură dobitocilor de la TV, care se alarmează inutil ca nişte ţaţe când apare orice subiect ce are legătură cu acest domeniu, iar cetăţeanul înghite fără să clipească toate aberaţiile jurnaliştilor habarnişti.

Publicat

Chiar daca o sa stranga ceva bani cu aceasta masura, aveti impresia ca o sa ii cheltuiasca pentru o noua autostrada, pentru a construi o fabrica sau pentru altceva productiv? NU!

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Intradevar , tabelul postat de Marius desemneaza pistoalele noastre ca ..arme militare,,.Si ca atare nu s-ar supune accizarii . Din pacate ,in permise scrie la destinatia armei ,,paza si aparare,,...si tare imi e ca o sa fie munitia mai scumpa ...

Modificat de arcan
Publicat

Munitia calibrul 9 , care se foloseste la majoritatea armelor cu glont , avind ca destinatie paza si apararea , sigur se scumpeste . In ce priveste achizitionarea unei arme, ar fi cazul sa va grabiti pentru doritori deoarece o sa fie cu destul de multe milioane mai scumpa si nici acum nu sunt ieftine cum spunea cineva mai sus . In ce priveste habarnistii precizati de Marius , eu cred ca nu trebuie luati in seama decit la modul de a fi combatuti pentru prostiile care le propaga catre nestiutori . Intotdeauna precum in proverbul cu vulpea , daca nu poti sa ajungi la struguri , sunt in mod obligatoriu destul de acrii si necomestibili .  :pfft: Daca sunt asa de destepti de ce nu fac comparatia cu normele altor tari care sunt fata de noi ca de la pamint la luna si acolo se intimpla diverse aspecte negative dar , nu sunt privite ca si potopul .  :doh: Asa este pe la noi pe aici si de aia suntem priviti cum suntem de ceilalti , un statulet cu multe probleme si oameni care nu si le pot explica .  :))

• Moderator
Publicat

Ăstea sunt accizele strict pentru arme, nu am găsit pentru muniţie.

Arme de vânătoare şi arme de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv:

• cu valoare unitară până la 500 euro, inclusiv – 50 euro/buc;
  • cu valoare unitară între 501 euro – 2.000 euro – 150 euro/buc;
  • cu valoare unitară între 2.001 euro – 3.000 euro – 400 euro/buc;
  • cu valoare unitară între 3.001 euro – 4.000 euro – 700 euro/buc;
  • cu valoare unitară între 4.001 euro – 5.000 euro – 900 euro/buc;
  • cu valoare unitară între 5.001 euro – 6.000 euro – 1.100 euro/buc;
  • cu valoare unitară peste 6.001 euro – 1.500 euro/buc.
  • 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

azi am vrut sa cumpar munitie pentru pistol, 9x19, am vrut hollow point, acum o saptamana era 72 lei, acum era 99 lei, munitia fmj era intre 85 si 90 lei.

multumim domnului ponta.

Modificat de livu
  • Membru
Publicat

Mda, urat din partea lor...

Unde se gaseste munitie HP? Din cate stiu eu nu e legala detinerea acestei munitii.

Publicat

la arrow am fost si eu, oricum nu am luat pt ca nu a mers cardul si nu aveam cash.

• 3 luni mai târziu...
Publicat

pentru munitia de pistol 9x19 acciza este de 10 eurocenti + tva pe cartus, un euro fiind calculat la circa 4,6 lei.

la un calcul sumar acciza a scumpit munitia cu 50%.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.