Jump to content
POLITISTI.ro

Placuta de inmatriculare furata in Italia. Pot intra in tara cu masina ?


catalinm

Recommended Posts

mi s-a furat placuta de inmatriculare romaneasca  din fata in italia,am facut plangere la carabinieri dar dovada lor este valabila doar in italia.trebuie urgent sa ajung in tara ce pot face?intampin pb la vama?

Link to comment

De intrat în țară vei intra, dar conform OUG 195/2002 republicată în România

 

Art. 102

(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
.............................................................................
2. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara a avea montata una dintre placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare ori daca placutele cu numarul de inmatriculare ori de inregistrare nu sunt fixate in locurile special destinate;

 

Clasa a IV a de sancțiuni este de la 9-20 puncte amendă, adică de la 720-1600 lei, respectiv 360 lei în 48 de ore. Sper că am postat corect. De ce nu ai așteptat eliberarea unei noi plăcuțe ?

Link to comment

Nu cred că ai putea avea probleme la vamă dacă deții dovada din Italia. Este emisă de o autoritate a unui stat european și cred oricine poate înțelege ce s-a întâmplat. Nu știu dacă până în România nu te lipești de vreo amendă de la colegii europeni. Cred că ar fi bine să traduci în limba engleză dovada de la italieni, astfel încât să poată înțelege oricine ar citi-o. Oricum când ajungi în țară trebuie să depui plângere la poliție pentru acest lucru, fiindcă nu cred că cei de la înmatriculări îți vor elibera o altă plăcuță doar cu dovada din Italia. Succes. 

Link to comment

Sa depuna o plangere la politie pt. ce? Fapta s-a intamplat in Italia. Cu dovada de acolo isi face alta placuta.

Edited by 25tess
Link to comment
  • Moderator

My 5 cents: Plangerea depusa la autoritatile din Italia se va traduce si legaliza la un oficiu consular romanesc din peninsula, mai inainte de a calatorii spre RO! Nu garantez ca nu va avea probleme contraventionale pe traseu, dar cel putin orice politist roman poate intelege ce i s-a intamplat conducatorului auto si va putea sa-l sanctioneze cu avertisment.

Edited by CITADELA
  • Upvote 1
Link to comment
  • 3 weeks later...

 

 

 

Oare? Cum în România te plimbă chiar și atunci când ai toate documentele în regulă, nu m-ar mira să-i ceara cine știe ce bazaconie.

Edited by dorian
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.