Jump to content
POLITISTI.ro

Placuta de inmatriculare furata in Italia. Pot intra in tara cu masina ?

Postare recomandată

Publicat

mi s-a furat placuta de inmatriculare romaneasca  din fata in italia,am facut plangere la carabinieri dar dovada lor este valabila doar in italia.trebuie urgent sa ajung in tara ce pot face?intampin pb la vama?

Publicat

De intrat în țară vei intra, dar conform OUG 195/2002 republicată în România

Art. 102

(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
.............................................................................
2. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara a avea montata una dintre placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare ori daca placutele cu numarul de inmatriculare ori de inregistrare nu sunt fixate in locurile special destinate;

Clasa a IV a de sancțiuni este de la 9-20 puncte amendă, adică de la 720-1600 lei, respectiv 360 lei în 48 de ore. Sper că am postat corect. De ce nu ai așteptat eliberarea unei noi plăcuțe ?

• Moderator
Publicat

Ca să nu întâmpini probleme, cea mai sigură variantă este să foloseşti un alt mijloc de transport. 

Publicat

Nu cred că ai putea avea probleme la vamă dacă deții dovada din Italia. Este emisă de o autoritate a unui stat european și cred oricine poate înțelege ce s-a întâmplat. Nu știu dacă până în România nu te lipești de vreo amendă de la colegii europeni. Cred că ar fi bine să traduci în limba engleză dovada de la italieni, astfel încât să poată înțelege oricine ar citi-o. Oricum când ajungi în țară trebuie să depui plângere la poliție pentru acest lucru, fiindcă nu cred că cei de la înmatriculări îți vor elibera o altă plăcuță doar cu dovada din Italia. Succes. 

Publicat (modificat)

Sa depuna o plangere la politie pt. ce? Fapta s-a intamplat in Italia. Cu dovada de acolo isi face alta placuta.

Modificat de 25tess
  • Moderator
Publicat (modificat)

My 5 cents: Plangerea depusa la autoritatile din Italia se va traduce si legaliza la un oficiu consular romanesc din peninsula, mai inainte de a calatorii spre RO! Nu garantez ca nu va avea probleme contraventionale pe traseu, dar cel putin orice politist roman poate intelege ce i s-a intamplat conducatorului auto si va putea sa-l sanctioneze cu avertisment.

Modificat de CITADELA
  • Apreciez 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Oare? Cum în România te plimbă chiar și atunci când ai toate documentele în regulă, nu m-ar mira să-i ceara cine știe ce bazaconie.

Modificat de dorian

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.