Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Declaratie ca victima netransportabila a unui accident de circulatie

111856

Question

Sunt vicima unui accident de circulatie care a avut loc in 30.06.2013 la 200 km de Bucuresti;  am o fractura de col femural ,sunt operata si imobilizata. Dupa accident nu am dat declaratie pt ca m-au trimis in urgenta la Bucuresti pt interventia chirurgicala. Mentionez ca eram pasager dreapta spate si sunt singura ranita , iar vinovat este cel care venea din sens opus si, neadaptand viteza la carosabilul umed ,in curba fiind, ne-a acrosat si rasturnat. Intrebarea mea este ce modalitate am de a da acum declaratia pt ca nu pot ajunge prea curand in localitatea respectiva (din ceea ce spune doctorul, recuperarea va dura 5-6 luni), iar politistul care a facut constatarea accidentului spune ca trebuie sa merg acolo pt declaratie; daca astept, trec cele 60 de zile pe care le am la dispozitie pt plangerea penala. Sper ca m-am exprimat corect si multumesc anticipat pt raspunsurile d-tra! 

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Plangerea prealabila poate fi formulata si de reprezentantul legal al persoanei vatamate care potrivit legii pot fi, parintii, tutore, curator, sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie unul cu caracter special iar procura va fi atasata la dosar. Vrei să faci plângere sau trebuie să dai o declarație ?

Edited by Dan
  • 0

As vrea sa fac plangere deoarece soferul vinovat ma trimite la asiguratorul lui pt spitalizare si toate costurile;am inteles ca acel asigurator este destul de rau-platnic,iar costurile pe care le-am suportat si le mai am de suportat sunt destul de mari..si cele mai multe nu sunt cu chitanta;cred ca trebuie sa iau legatura si cu un avocat. Sunt destul de debusolata,ce-i drept,iar starea sanatatii nu ma ajuta sa ma adun, sotul meu e coplesit de ingrijirea mea si restul problemelor casei.Multumesc!