Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Conducere fara permis, itp si asigurare.

lupu2004

Question

Buna.Doresc sa intreb urmatoarele lucruri.Constituie o infractiune sau se da amenda daca conduc fara permis, itp si asigurare o masina pe drum de tara sau pe cimp? Eu am 19 ani si la inceputul anului tata mi-a cumparat un break dacie 1310 an 1989 din tirg de la focsani, noi locuim in comuna garoafa.Am zis sa avem cu ce merge la munca cimpului si eventual sa adunam ce mai avem de acolo toamna in special pepenii. Pe masina a dat tata cam 12 mil dar fara sa faca acte ,de fapt nici nu o vindea propietarul ci un alt intermediar.Decit sa hranesti un cal mai bine pui 2 peturi de benzina si iti faci treaba cind ai nevoie la cimp si in plus nici nu te ploua! Nu ies pe E85 decit daca e nevoie sa traversez satul.Va rog a imi spuneti daca pot avea neplaceri din cauza folosirii unei masini pe cimp.

13 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Tatal tau daca era un om constient mai intai trebuia sa te sustina sa obtii un permis de conducere si apoi sa iti cumpere masina. Te sfatuiesc sa mergi sa faci scoala de soferi. La varsta ta nu cred ca ai nevoie de cazier intrucat conducerea unui autovehicul fara permis constituie infractiune, la fel de vinovat este si tatal tau pentru ca iti incredinteaza masina cu toate ca stie ca nu ai permis.

Edited by 25tess
  • 0
  • Moderator

Cică nu ies pe E85 decât să traversez satul...adică ai de gând să mergi pe un drum european (!!!) fără permis de conducere, într-o coajă fără niciun act. Superb. Simplu, 1 la 5 ani, atât pentru tine cât şi pentru tatăl tău. Sursa, O.U.G. nr.195/2002, varianta consolidată. 

• 0

Nu te sfatuiesc sa urci la volanul acelei masini daca vrei sa nu ajungi la stirile de la ora 19! Ori faci scoala de soferi, ori renunti la sofat definitiv! Nu exista solutie de mijloc! Sunt si vietile altora in "joc"!

• 0

Aveti dreptate. In toamna ma apuc de scoala dar pina atunci o sa am grija cind conduc. Am vazut la stiri ieri cu baiatul ala de 13 ani din ramnicu sarat ce a furat o masina si in plus a si condus prin oras. Culmea e ca daca nu era anuntat furtul nimeni nu il oprea!!! Sa nu credeti ca aprob astfel de fapte si in plus am invatat de pe net regulile de circulatie fac teste 22/26 la perfectie, maxim daca gresesc unul! E greu la tara cu banii sa platesti o scoala sau daca mai trebuie un itp ori o asigurare la masina ,dar astea sunt legile si trebuiesc respectate.Am observat insa ca acum nu te mai opreste fara rost numai la un control de rutina al actelor! daca mergi corect cu viteza legala si respecti semnele de circulatie poti ajunfe la pensie fara carnet! Nu va suparati daca va spun de un caz mediatizat la tv unde un politist culmea de la rutiera ce era in servici de foarte multi ani nu poseda carnet de conducere, nu mai tin minte zona tarii stiu doar ca a fost gasit din intimplare.Ce a mai patit dupa nu s-a mai spus da banuiesc ca a fost dat afara.

• Downvote 3
  • 0

zici ca astea sunt legile si sunt respectate si ca totusi o sa conduci fara permis "cu grija"...?!?! pe un site al politistilor...?!  :blink:

• 0

Poţi să conduci exclusiv pe cîmp, nu şi pe drumul care duce la el. Dacă acel drum de ţară care duce la cîmp este public, atunci n-ai voie să-l atingi nici măcar cu o roată. N-ai voie să te atingi de E85 în nici un fel, nici măcar ca să-l traversezi. Ai pus roata pe el, ai devenit infractor.

Fă şcoala, ia-ţi carnetul şi fă-ţi asigurare şi ITP. Lasă gîndurile astea. În mod sigur vei fi la un moment dat tentat să traversezi E85, zicîndu-ţi "las', că nu mă vede nimeni de data asta", şi poate că ceasul rău va face ca tocmai atunci să dea unul peste tine, sau să ţi se oprească motorul şi să atragi astfel atenţia unui poliţist, sau orice altceva de genul ăsta, şi-atunci nu vei mai putea scăpa de dosarul penal. E păcat să rişti.

Edited by VladSoare
  • 0

Dosar penal chiar daca face scap cu o amenda ca nu mai am abateri insa e posibil sa nu mai pot face scoala de soferi. O sa rog un unchi sa traverseze e.85 cind va fi nevoie ca ala are carnet.Dar nu am cum sa merg sa fac itp-ul sau sa dau bani la asigurare ca doar merg pe cimp cu ea! masina are numere din alea vechi cu 2-VN-.......( NU DAU NUMARUL MA INTELEGETI) daca ma foiesc pe e 85 sigur atrag atentia. o sa o tin pentru cimp si drumurile satesti de pe acolo!!! Multumesc de sfaturi!

• 0

Vezi că şi drumurile săteşti sînt tot publice. N-ai voie nici pe ele!

Iar unchiul, chiar dacă are carnet, tot n-are voie să traverseze E85 fără asigurare şi ITP.

Chiar dacă scapi doar cu amendă, dosarul penal e un stigmat pe care-l vei purta toată viaţa. Ai toată viaţa înainte; nu ţi-o strica de pe-acuma pentru o prostie.

Edited by VladSoare
  • 0

Ok. asa am sa fac nu mai conduc pina nu iau carnet.Avem un drum de facut la Iasi peste o saptamina insa nu ma risc fara itp, carnet si asiguare sa plec! Ma gindesc ca ar atrage atentia, masina fiind cu numere vechi in mod sigur sunt oprit chiar de as merge noaptea...

• 0

Aoleu! Credeam că-i vorba doar de cîmp, dar văd că deja ai gînduri de mers la Iaşi... :blink:

Şi încă noaptea! Păi noaptea e cel mai nasol! Cum să conduci noaptea fără permis? Eu nici după vreo şapteşpe ani de condus nu mă simt confortabil să merg noaptea pe DN-uri, darămite fără permis şi fără pic de experienţă? Dacă-ţi iese în cale o căruţă nesemnalizată după o curbă, ce faci? Ai reflexe bune ca s-o eviţi? Dar dacă dai de un beţiv pe mijlocul drumului? Dar dacă te orbeşte unul cu xenoane venind din faţă? Poţi să te descurci? Impresia cum că noaptea ar fi mai uşor de condus e total greşită. Dimpotrivă, noaptea e mult mai greu.

Nu de controalele Poliţiei trebuie să te temi, ci de riscul de a omorî pe cineva, sau chiar pe tine.

Lasă gîndurile astea!

• 0

Nu ajung.Am inteles despre ce e vorba si nu mai plec nicaieri decit pe cimp. oricum mai e o problema nu imi tin frinele si folosesc doar pe aia de mina, vad ca pierde tot lichidul de frina pe la un racord de la o roata.

• Downvote 1
  • 0
  • Moderator

Probabil prin căpuţul tău minuscul în care mintea stă lejer, sunt tot felul de idei ce îţi lasă impresia că eşti foarte şmecher şi nu mă refer la conotaţiile pozitive date de DEX.

Ţine minte că şmechereala este soluţia celui care nu e în stare să exceleze, iar asemenea măscărici "jmekeri" sunt pe toate drumurile. Hai sictir!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.